Vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, chiar caniculara, izolat, in Lunca Dunarii. Totodata disconfortul termic va fi in crestere, iar indicele temperatura umezeala (ITU) va avea valori in jurul a 80 de unitati local in sud si in sud-est si doar izolat in celelalte regiuni, informeaza ANM, citata de Mediafax.

Vreme calduroasaFoto: MorgueFile.com

Vineri

Vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, chiar caniculara, izolat, in Lunca Dunarii. Totodata disconfortul termic va fi in crestere, iar indicele temperatura umezeala (ITU) va avea valori in jurul a 80 de unitati local in sud si in sud-est si doar izolat in celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor incadra intre 28 si 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 10 grade in depresiuni si 24 de grade in nordul litoralului.

Cerul va fi variabil, cu innorari temporare mai ales in a doua parte a zilei si in prima parte a noptii cand vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in zonele montane, dar pe spatii restranse si in rest, indeosebi in sud si in centru. Cu totul izolat ploile vor avea si caracter torential si vor fi conditii de grindina.

La Bucuresti

Vremea va fi calduroasa, iar indicele temperatura umezeala (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unitati. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 33 de grade, iar cea minima va fi de 19...21 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare dupa orele amiezii si in prima parte a noptii cand vor fi conditii pentru averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

La munte

Cerul va fi variabil cu innorari, temporar accentuate, indeosebi dupa amiaza si in primele ore ale noptii, cand vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in Carpatii Occidentali si jumatatea de vest a Carpatilor Meridionali si doar izolat in restul zonelor montane. Punctiform, cantitatile de apa pot fi mai insemnate si vor fi conditii de grindina. Temperatura aerului va marca o crestere, fata de cea din intervalul precedent.

La mare

Vremea va fi predominant frumoasa si calduroasa. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 29 si 32 de grade, iar cele minime intre 22 si 24 de grade. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi, izolat, pragul critic de 80. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 23 si 25 de grade.

Sambata

Vremea se va mentine calduroasa in cea mai mare parte a tarii. Disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) se va afla in jurul valorii de 80 de unitati, local, mai ales din vest, in sud si in est. Temperaturile maxime se vor incadra intre 28 si 34 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate mai ales in a doua parte a zilei si in prima partea noptii.

Vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in sud-vestul tarii, in zonele de deal si de munte, dar pe arii restranse si in restul teritoriului. Ploile vor avea si caracter torential si izolat va cadea grindina. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 12 si 24 de grade.

La munte

Temperatura aerului va continua sa creasca. Dupa amiaza si seara, vor fi innorari accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, local in Carpatii Meridionali, unde punctiform cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si vor fi posibile caderi de grindina si pe arii mai restranse, in restul zonei montane, cu precadere in cea a Carpatilor Occidentali.

La mare

Vremea va fi usor instabila si calda. Cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza cand, vor fi conditii de averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari asociate averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 28 si 30 de grade, iar cele minime intre 21 si 24 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 23 si 26 de grade.

Duminica

La munte

Vremea va fi in general instabila. Cerul va avea innorari, temporar accentuate si vor cadea ploi, insotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si pe arii restranse, de caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp, iar punctiform 40...50 l/mp, aversele urmand a avea si caracter torential.Temperatura aerului va marca o scadere, fata de cea din ziua precedenta.

La mare

Vremea va fi usor instabila si calda. Cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza si noaptea cand, vor fi conditii de averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari asociate averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 27 si 29 de grade, iar cele minime intre 22 si 23 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 24 si 26 de grade.