Un brasovean a fost arestat preventiv pentru 30 de zile dupa ce a agresat trei persoane intr-o statie RAT din Brasov, apoi a lovit trei politisti care au intervenit ca sa il calmeze, muscandu-l pe unul dintre acestia si rupand camasa altuia, dupa care a distrus un dozator de apa din sediul Politiei, anunta Mediafax.

Potrivit Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov, brasoveanul Costel Capra a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru ultraj, tulburarea ordinii si linistii publice si distrugere.

Incidentul a avut loc miercuri seara, cand barbatul, aflat in stare de ebrietate, a inceput sa loveasca trei cetateni care se aflau intr-o statie RAT de pe strada 13 decembrie din Brasov. Acestia au sunat la 112 pentru a cere ajutor, iar un echipaj format din doi angenti de politie s-a deplasat la locul incidentului.

La sosirea echipajului de politie, barbatul a plecat din statia RAT, insa a fost gasit ulterior pe Aleea Construsctorilor. Cand politistii i-au cerut sa se legitimeze, barbatul a inceput sa-i injure si sa-i loveasca.

"La solicitarea agentilor de politie de a se legitima, inculpatul a refuzat, devenind agresiv verbal si fizic, sens in care a lovit persoana vatamata H.D.C. cu piciorul. In continuare, cele doua persoane vatamate au incercat sa-l imobilizeze pe inculpat, insa nu au reusit, iar la un moment dat, persoana vatamata B.P.C a ramas singura cu inculpatul, intrucat celalalt agent de politie s-a deplasat la locul unde era parcata autospeciala de politie pentru a o aduce in zona unde se desfasura incidentul. In acest context, inculpatul intentiona sa paraseasca locatia, iar persoana vatamata B.P.C. s-a plasat in fata suspectului pentru a nu-l lasa sa plece, ocazie cu care a fost lovit cu pumnul in zona fetei", se arata intr-un comunicat al procurorilor.

Pentru ca nu au reusit sa-i faca fata agresorului, cei doi agenti de politie au cerut sprijinul colegilor, astfel ca la fata locului a fost trimis inca un echipaj de politie.

Agresorul a inceput sa il loveasca si pe cel de-al treilea politist, iar in momentul in care a fost introdus in masina de politie, barbatul a inceput sa dea cu pumnii in cei trei agenti, pe unul dintre acestia l-a muscat-o de mana, iar altuia i-a rupt camasa, spun anchetatorii.

Deoarece incidentul s-a petrecut intr-o zona publica, barbatul va fi cercetat si pentru tulburarea ordinii si linistii publice.

Cei trei politisti agresati au nevoie intre doua si sapte zile de ingrijiri medicale pentru leziunile suferite.

Ulterior, dupa ce a fost dus la sediul sectiei 3 de Politie, agresorul a inceput sa loveasca un dozator de apa, aflat pe holul institutiei, caruia i-a smuls cablul de alimentare.