Instabilitatea atmosferica se va accentua marti treptat in toate regiunile. Mai ales dupa-amiaza si noaptea vor fi innorari, pe arii extinse averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului ce pot lua chiar si aspect de vijelie, informeaza ANM, potrivit Mediafax.

In tara, pe spatii restranse va cadea grindina. Ploile vor avea si caracter torential. In Maramures, Transilvania, Moldova, Dobrogea, nordul si estul Munteniei, precum si in zona montana cantitatile de apa vor depasi local 20...25 l/mp si izolat, mai ales in zona Carpatilor Orientali, 50...70 l/mp.

Temperaturile maxime, in scadere indeosebi in jumatatea de vest a tarii, se vor incadra intre 16 si 27 de grade, cu cele mai ridicate valori in Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse intre 8 si 15 grade.

In Bucuresti, vremea va deveni instabila. Treptat innorarile se vor accentua, iar in a doua parte a zilei si noaptea se vor semnala averse, ce pot avea caracter torential, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 25 de grade, iar cea minima va fi de 11...12 grade.

Si miercuri vremea va fi in general instabila. Cerul va avea innorari si, indeosebi in prima parte a intervalului, pe arii extinse vor fi averse si descarcari electrice. In centrul, estul si sud-estul tarii cantitatile de apa vor mai depasi local 15...20 l/mp si cu totul izolat, mai ales la deal si la munte, 30 l/mp.

Vor fi conditii de grindina. Vantul va avea intensificari temporare in majoritatea regiunilor, dar indeosebi in zona montana.

Temperaturile maxime, in scadere fata de ziua anterioara in jumatatea de sud-est a tarii, se vor incadra intre 15 si 25 de grade, cu cele mai ridicate valori in vest, iar cele minime intre 8 si 14 grade.