Ministerul Educatiei a publicat, spre consultare publica, propunerile comitetelor de selectie pentru componenta a patru dintre comisiile de specialitate ale Consiliului National de Atestare a Diplomelor, Titlurilor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), institutie abilitata sa rezolve problema plagiatelor din doctorate.

Propuneri comisie CNATDCU - Inginerie electricaFoto: edu.ro

De remarcat ca printre cele 44 de nume propuse pentru cele patru comisii se gaseste un singur profesor roman la o universitate din strainatate: Mihai Radu (Universitatea din Verona), propus pentru Comisia de Biologie si Biochimie.

Intr-o prima etapa, au fost facute publice, spre consultare, rezultatele selectiei pentru urmatoarele comisii:

  • Biologie si biochimie;
  • Inginerie electrica;
  • Inginerie energetica;
  • Psihologie, Stiinte ale educatiei, Educatie fizica si sport

Propunerile pot fi consultate si pe site-ul Ministerului Educatiei. Pana la data de 23 mai 2016, orice persoana fizica sau juridica are dreptul sa transmita eventuale obiectii si sesizari argumentate catre Ministerul Educatiei, la adresa de email cnatdcu@edu.gov.ro.

Propunerile cele 4 comisiil CNATDCU:

Biologie Si Biochimie

Inginerie electrica

Inginerie energetica

Psihologie, Stiinte ale educaţiei, Educatie fizica si sport

Reamintim ca in aceasta perioada se deruleaza procesul de selectie a persoanelor care, in perioada 5 aprilie - 3 mai 2016, si-au depus candidatura pentru calitatea de membru CNATDCU. In platforma BRAINMAP au fost inscrise peste 1.200 de aplicatii individuale. Potrivit purtatoarei de cuvant al Ministerului Educatiei, Mirabela Amarandei, CNATDCU ar urma sa aiba o noua componenta la sfarsitul lunii mai.

Ministerul Educatiei precizeaza ca va publica si restul propunerilor privind componenta noilor comisii CNATDCU, pe masura ce acestea vor fi definitivate de comitetele de selectie.