Mai multi proprietari de frizerii din Vaslui au declarat pentru Vremea Noua, ca pentru a primi autorizatiile de functionare, au fost constransi de inspectorii Directiei de Sanatate Publica sa cumpere dezinfectanti de la o firma care, la randul ei, se aproviziona de la Hexi Pharma.

"Una dintre principalele conditii pe care inspectorii DSP mi-au pus-o atunci cand am cerut autorizatia de functionare a fost sa cumpar dezinfectanti de la Hexi Farma. E o practica intalnita absolut in tot judetul. De exemplu, la Barlad, colegele noastre au fost si sunt in continuare obligate de inspectorii DSP sa cumpere dezinfectanti de la firma unui domn, Mugurel Catanoaie, care vinde produse Hexi Farma. La fel e si la Husi, vrei autorizatie, cumperi un anume produs, pe care inspectorii ti-l recomanda. Aici, la Vaslui, e jale. Cand mi-am deschis salonul, nestiind cum stau treburile, mi-am cumparat niste dezinfectanti din Franta. Cei de acolo mi-au recomandat sa folosesc o lingura de dezinfectant la 10 litri de apa. Produse foarte concentrate si foarte bune. Cand au venit in control, inspectorii DSP au strambat din nas. Mi-au zis ca trebuie sa folosesc un alt tip de dezinfectant. Ba mai mult, mi-au cerut 200 de lei pentru a participa la un curs de utilizare a dezinfectantilor, unde urma sa aflu si numele produsului agreat de ei. La fel au procedat si cu deratizarea si dezinsectia. Mi-au zis ca nu-mi dau autorizatia daca nu le prezint procesul verbal cu deratizarea si dezinsectia din salon. Mi-au lasat numarul unei firme de-a lor. Am apelat la recomandarea facuta de ei. A venit o doamna, mi-a luat 180 de lei, a completat o foaie si dusa a fost. Eu ma asteptam sa stropeasca cu ceva, sa dea cu substante din alea pentru insecte, pentru sobolani. N-a dat cu absolut nimic. Am platit aproape 200 de lei pentru a mi se completa o foaie. Astia sunt inspectorii Directiei de Sanatate Publica. Nu ma mir ca s-a ajuns unde s-a ajuns in ultimele zile. Sistemul e putred de corupt", a declarat proprietara unei frizerii pentru Vremea Noua.

Potrivit publicatiei locale, practica ar fi fost intalnita si in cazul cabinetelor stomatologice din judet, care s-ar fi confruntat cu solicitari similare din partea DSP.