Trei statuete din bronz, o cupa metalica si trei monede Koson din aur au fost descoperite, joi, la domiciliile mai multor persoane din judetul Hunedoara, cu prilejul unor perchezitii efectuate de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel (PCA) Alba Iulia, in colaborare cu politistii hunedoreni, informeaza Agerpres.

Perchezitiile au avut loc in cadrul unei anchete efectuate de procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul PCA Alba Iulia ce vizeaza mai multe persoane urmarite penal pentru complicitate la furt calificat de bunuri apartinand patrimoniului cultural national.

'Cu ocazia acestor operatiuni au fost recuperate urmatoarele bunuri apartinand patrimoniului cultural national: trei statuete din bronz reprezentand zeitati antice (Seraphis, Minerva si Jupiter), o cupa metalica si 3 monede Koson din aur. Acestea urmeaza sa fie depuse la Muzeul National de Istorie a Romaniei in vederea expertizarii', se arata intr-un comunicat al PCA Alba Iulia, remis joi AGERPRES.

In acest dosar cercetarile penale continua.