Autoritatile au decis in luna martie indepartarea sub escorta din tara a 23 de cetateni straini aflati ilegal in Romania, a anuntat, sambata, Inspectoratul General pentru Imigrari, citat de Agerpres. Potrivit unui comunicat de presa al IGI, la iesirea din tara, pe numele lor a fost aplicata masura de nepermitere a intrarii in Romania, in conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul strainilor. In domeniul azilului, tot in luna martie, au fost depuse 78 de solicitari pentru acordarea unei forme de protectie internationala in Romania. Cele mai multe persoane sunt din Siria, Yemen si Somalia.

Politistii au aplicat 475 de sanctiuni contraventionale cu avertisment si amenda, in valoare totala de 135.275 lei, cetatenilor straini care nu au respectat legislatia in domeniul migratiei.

In urma unor actiuni desfasurate la nivel national in luna martie, politistii IGI au depistat 163 de cetateni straini cu sedere ilegala.

Cei mai multi au fost gasiti in Bucuresti si in judetele Arad si Ilfov. Dintre acestia, 68 au intrunit conditiile necesare prelungirii dreptului de sedere, pentru 48 au fost dispuse masuri de parasire a teritoriului Romaniei, noua au solicitat o forma de protectie internationala, doi au fost tolerati iar pentru 36 s-au dispus alte masuri.

Pe parcursul lunii martie au fost efectuate 298 de actiuni si controale pe linia prevenirii si combaterii sederii ilegale a cetatenilor straini in Romania.