La peste doua saptamani dupa ce ministrul Educatiei a dispus un control "in regim de urgenta" la Colegiul National "Tudor Vianu" din Capitala, nici Ministerul, nici Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti impreuna cu care a realizat acest control nu au publicat raportul cu concluziile controlului. Inspectoratul a anuntat insa astazi, intr-un comunicat, ca echipa de control a intocmit un astfel de raport, pe care l-a trimis colegiului "pentru a lua masurile legale ce se impun". "Incidentul petrecut la clasa a fost o gluma a profesorului, inteleasa ca atare de elevi, care nu s-au simtit umiliti", iar "domnul profesor nu a respectat graficul sustinerii lucrarilor semestriale" - sustine inspectoratul.

Fragment din discutii intre elevi de la Vianu, pe WhatsAppFoto: Luminita Macsim

Niciun cuvant despre majorarea cu un punct a mediei, dupa gluma cu taratul in genunchi, dupa cum o arata discutiile dintre elevi.

Comunicatul integral al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti:

Ca urmare a informatiilor aparute in presa, referitoare la incalcarea normelor privind deontologia profesionala de catre un cadru didactic de la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu", Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a realizat o activitate de control care a constatat urmatoarele aspecte:

  • Domnul profesor care face obiectul sesizarii este un cadru didactic apreciat de catre elevi, parinti si conducerea unitatii de invatamant pentru rezultatele deosebite obtinute de elevi la examenul national de bacalaureat, olimpiadele si concursurile internationale.
  • Din declaratiile elevilor rezulta ca incidentul petrecut la clasa a fost o gluma a profesorului, inteleasa ca atare de elevi, care nu s-au simtit umiliti. Parintii elevului participant la incident nu au depus o reclamatie referitoare la acest incident.
  • Domnul profesor nu a respectat graficul sustinerii lucrarilor semestriale, grafic aprobat de conducerea unitatii de invatamant.

Echipa de control a intocmit un raport care a fost trimis conducerii unitatii de invatamant in vederea analizarii sub toate aspectele, privind deontologia profesionala a cadrului didactic pentru a lua masurile legale ce se impun.

Atat Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti cat si conducerea unitatii de invatamant vor monitoriza activitatea domnului profesor privind modul de comunicare in relatiile cu elevii, pentru a fi evitate aspectele care pot genera interpretari si reactii imprevizibile ale acestora.

Biroul de presa

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti