Romania va putea emite ordin european de protectie pentru cetatenii care sunt victime ale unor infractiuni

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 10 februarie 2016, 17:29 Actualitate | Esenţial

Guvernul a adoptat miercuri un proiect de Lege privind ordinul european de protectie. Masura de protectie in materie penala, emisa pentru a proteja o persoana care este sau ar putea fi victima a unor infractiuni poate fi extinsa de autoritatile competente din Romania si pe teritoriul celorlalte state membre ale Uniunii Europene, informeaza Guvernul.

Actul normativ transpune in legislatia nationala Directiva 2011/99/UE a Parlamentului European si a Consiliului din 13 decembrie 2011 privind ordinul european de protectie. Autoritatea competenta in Romania pentru emiterea ordinului european de protectie  este organul judiciar pe rolul caruia se afla cauza in care s-a dispus masura de protectie pe baza careia se solicita emiterea ordinului european de protectie.

Un ordin european de protectie poate fi emis sau, dupa caz, recunoscut si pus in aplicare atunci cand persoana protejata si-a stabilit domiciliul sau resedinta sau locuieste pentru o perioada de timp ori urmeaza sa-si stabileasca domiciliul, resedinta ori sa locuiasca o perioada de timp pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene altul decat cel care a emis masura de protectie. Ordinul european de protectie poate fi emis la solicitarea persoanei protejate daca sunt indeplinite  o serie de conditii precizate in actul normativ aprobat de Guvern.

Ordinul european de protectie poate fi emis pentru durata in care persoana protejata se afla pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene altul decat cel emitent, fara insa a depasi durata pentru care a fost dispusa masura care a stat la baza emiterii acestuia.

Proiectul de lege aprobat in sedinta de astazi a Guvernului stabileste, de asemenea, procedura pentru situatia in care Romania este stat de executare a unui ordin de protectie european emis de catre un alt stat membru al Uniunii Europene. In acest caz, autoritatea competenta pentru recunoasterea ordinului, dispunerea masurilor pentru executarea lui si dispunerea inlocuirii sau incetarii acestor masuri este tribunalul in a carui circumscriptie locuieste sau va locui ori si-a stabilit sau urmeaza sa-si stabileasca domiciliul sau resedinta persoana protejata.

Atunci cand Romania este stat de executare a unui ordin european de protectie, respectivul ordin se va primi in limba romana, iar daca este stat emitent, ordinul va fi transmis in limba oficiala sau intr-una din limbile oficiale ale statului de executare a respectivului ordin ori intr-o alta limba oficiala pe care statul respectiva a declarat ca o accepta.

Cheltuielile pe care le implica derularea procedurilor reglementate de aceasta lege sunt suportate de catre Romania daca acestea au fost efectuate exclusiv pe teritoriul statului roman.


Citeste mai multe despre   [P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

974 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  O mare protectie... (Miercuri, 10 februarie 2016, 18:53)

  proxy [utilizator]

  Am vazut cum seful de la protectia martorilor ii chinuia el insusi pe ce in grija sa. Am mare incredere!


Abonare la comentarii cu RSS
SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri