Partidul Comunist si Partidul Democrat ar fi stabilit in cadrul "intalnirilor consultative" de la inceputul lui noiembrie 2015 sa voteze un Guvern comun in care jumatate din portofoliile ministeriale si functia de prim-ministru ar fi urmat sa apartina Partidul Comunistilor din Republica Moldova, sustine fostul deputat comunist Artur Resetnicov, potrivit Realitatea.md.

Vladimir VoroninFoto: AGERPRES

Deputatul Artur Resetnicov, la ora actuala membru al Platformei Social-Democrate pentru Moldova si membru al majoritatii parlamentare, i-a expediat joi liderului comunist Vladimir Voronin o scrisoare deschisa in care ii aminteste despre toate "greselile" comise de acesta din momentul in care a trecut in opozitie parlamentara.

In unul dintre alineatele scrisorii de opt pagini, fostul deputat comunist scrie:

"Toamna a inceput o noua criza politica. La solicitarea Dumneavoastra, in primele zile ale lunii noiembrie noi ne-am intalnit cu democratii. In rezultatul consultarilor noastre, PCRM urma sa primeasca jumatate din portofoliile ministeriale si functia de prim-ministru. Noi am prezentat acest rezultat. Din acest moment, Dumneavoastra ati interzis orice contacte cu democratii. De ce? Poate cel putin acum Dumneavoastra, Vladimir Nicolaevici, veti avea barbatia sa recunoasteti ca in acea perioada Dvs. din cont propriu, paralel, separat, activ si secret duceati tratative cu omul numele caruia va temeti sa-l rostiti (n.r. Vlad Plahotniuc)? Oare echipa, insotitorii nu trebuiau sa cunoasca despre ce discuta presedintele partidului la dejunuri si pranzuri?! Deca ati avut, din nou, dorinta de a deveni presedinte, de ce sa nu discutati asta cu echipa? Chiar daca eu am argumentele mele de ce Dumneavoastra nu trebuie sa deveniti acum presedinte, oricum am fi actionat impreuna pentru atingerea acestui scop".