Curtea Constitutionala a Romaniei a constatat miercuri ca este neconstitutionala solutia legislativa cuprinsa in art. 250 alin. (6) din Codul de procedura penala care nu permite si contestarea luarii masurii asiguratorii de catre judecatorul de camera preliminara ori de catre instanta de judecata, anunta Agerpres.

Plenul CCR a luat in dezbatere exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 250 alin. (6) din Codul de procedura penala, conform carora: 'Impotriva modului de aducere la indeplinire a masurii asiguratorii luate de catre judecatorul de camera preliminara ori de catre instanta de judecata, procurorul, suspectul ori inculpatul sau orice alta persoana interesata poate face contestatie la acest judecator ori la aceasta instanta, in termen de 3 zile de la data punerii in executare a masurii'.

'In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a admis exceptia de neconstitutionalitate ridicata direct de Avocatul Poporului si a constatat ca solutia legislativa cuprinsa in art. 250 alin. (6) din Codul de procedura penala care nu permite si contestarea luarii masurii asiguratorii de catre judecatorul de camera preliminara ori de catre instanta de judecata este neconstitutionala. Curtea a retinut ca dispozitiile criticate contravin prevederilor constitutionale ale art. 21 coroborate cu cele ale art. 129, referitoare la accesul liber la justitie si exercitarea cailor de atac, precum si prevederilor art. 44 din Legea fundamentala, care consacra dreptul de proprietate privata', se arata intr-un comunicat al CCR transmis miercuri AGERPRES.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica celor doua Camere ale Parlamentului si Guvernului.