Mai multe deranjamente in reteaua de electricitate s-au produs, duminica, din cauza ninsorilor, in Bucuresti, unde au ramas fara curent electric o parte din locuitorii din zona de nord, dar si in judetele Ilfov si Giurgiu, unde sunt afectate peste 20 de localitati, transmite Mediafax.

Potrivit Enel Romania, din cauza viscolului si a caderilor masive de zapada au fost afectate retelele electrice din raza de activitate a societatii Enel Distributie Muntenia.

Astfel, duminica, la ora 16.00, in Bucuresti existau o serie de deranjamente punctuale pe linia de joasa tensiune, pentru remedierea carora se intervine.

In jurul orei 14.15, a avut loc o intrerupere mai extinsa in partea de nord a Capitalei (linia de inalta tensiune Crangasi - Pajura), dar care a fost remediata pana in ora 14.38.

In judetul Ilfov, sunt partial afectate sase linii de medie tensiune, precum si 40 de posturi de transformare, fiind nealimentate cu energie electrica localitatile Copaceni, Jilava, Chitila.

In judetul Giurgiu, exista sapte linii electrice aeriene de medie tensiune nealimentate total si 14 partial, precum si 239 posturi de transformare, fiind afectate 19 localitati: Gradistea, Gostinari, Falastoaca, Comana, Prundu, Stanesti, Paslari, Toporu, Tomulesti, Oinacu, Draganesti, Balanu, Ghizdaru, Greaca, Zboiu, Hotarele, Heresti, Milosesti, Gorneni.

Potrivit unui comunicat Enel, "printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul conditiilor meteo deosebite, se numara izolatori sparti si conductori rupti, stalpi rupti, zapada depusa pe elemente de retea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vantului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vantului si se produce arc electric, ceea ce conduce la intreruperea furnizarii de electricitate)."

Ce face viscolul cu firele liniilor sub tensiune:

Viscolul din ultimele 24 de ore a produs avarii la retelele de distributie si posturile de transformare a energiei electrice ale companiei Enel Dobrogea, astfel ca duminica, la ora 16,00, 46 de localitati din judetele Constanta si Tulcea nu erau alimentate cu curent electric, informeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa al Enel Distributie Dobrogea, pe fondul viscolului si caderilor masive de zapada, au fost afectate retelele electrice din raza de activitate a societatii Enel Distributie Dobrogea, astfel ca duminica, la ora 16,00, in judetul Constanta erau nealimentate in total 23 de linii electrice aeriene de medie tensiune, trei linii electrice aeriene de medie tensiune, partial, precum si 252 posturi de transformare.

Au fost afectati consumatorii din 36 de localitati - Harsova, Ciobanu, Garliciu, Baneasa, Potarnichea, Canlia, Cerchezu, Almalau, Ostrov, Bugeac, Lipnita, Coslugea, Mircea Voda, Zenovia, Azizia, Saligny, Castelu, Nisipari, Nazarcea, Mihail Kogalniceanu, Miorita, Murfatlar, Poarta Alba, Topalu, Tichilesti, Horia, Saraiu, Dulgheru, Stejaru, Cogealac, Nuntasi, Tariverde, Fantanele, Sinoe, Istria si Mihai Viteazul.

Totodata, in judetul Tulcea sunt nealimentate in total opt linii electrice aeriene de medie tensiune, doua linii electrice aeriene de medie tensiune, partial, precum si 56 posturi de transformare, fiind afectate 11 localitati - Sambata, Slava Rusa, Mircea Voda, Cerna, Turcoaia, Horea, Closca, Caprioara, Traian si Dorobantu).