Candidatul desemnat la functia de premier, Ion Paduraru, este mentionat in marturia lui Ilan Shor despre Vlad Filat. Shor spune ca Ion Paduraru era intermediarul lui Vlat Filat si se ocupa de cazul 'LeBridge', scrie realitatea.md.

"Analiza celor intamplate a demonstrat ca premierul V. Filat a inceput un atac asupra noastra la comanda 'LeBridge', iar intermediarul lui V. Filat de la 'LeBridge' era dl. Ion Paduraru (actual consilier al presedintelui RM). Dupa cateva aluzii din diferite parti precum ca intrebarea trebuie rezolvata cu Vladimir Filat, eu am decis sa-l sun si sa-i cer o intalnire pentru a discuta despre esenta problemelor aparute. El a fost de acord si, din cate imi amintesc, intalnirea a avut loc la el acasa, care se afla la Telecentru. Discutia noastra de atunci s-a dovedit a fi productiva asa cum V. Filat a scos presiunea organelor, a incetat sa-l preseze pe Aureliu Colenco (instanta a luat decizia in favoarea noastra la 16.11.2010) si ne-am inteles asupra unei colaborari potentiale in viitor. Pentru incetarea presiunii asupra mea si a agentilor economici aflati sub controlul meu, inclusiv 'Dufremall',Vladimir Filat a primit, la solicitarea lui, 500 de mii de dolari SUA cash, pe care i-am transmis personal in Casa Guvernului, in cabinetul lui de serviciu', se mentiona in declaratiile lui Ilan Shor.

Ion Paduraru a comentat pentru Ziarul de Garda declaratiile lui Ilan Shor: "Eu eram avocat. Avocatul nu poate transmite unei parti straine relatiile sale cu clientul. Este secret profesional. Daca o sa fie organul de urmarire penala interesat in a afla episodul acesta micut, voi face declaratii. Daca nu, ma scuzati. E secret profesional. In al doilea rand, intrati pe blogul lui Ion Paduraru si vedeti ce scriam in 2010 despre asta. Dar pana acum, nu am fost citat, audiat. Asta e".