Presedintele Comisiei de Etica si Integritate Morala a PSD Satu Mare, Ioan Pop, considera ca o parte din acuzatiile aduse de DNA fostului presedinte al filialei judetene Mircea Govor, arestat preventiv, fac parte din "obligatia unui lider de a face, de a influenta", el adaugand ca spera ca acesta sa-si dovedeasca nevinovatia, transmite Agerpres.

Ioan Pop a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca spera ca Govor sa-si dovedeasca nevinovatia.

"E regretabil ca acest lucru s-a intamplat. Eu cred ca foarte multe din acuzatiile prevazute in dosarul pe care Parchetul l-a realizat sunt lucruri care, dupa parerea mea, fac parte din obligatia unui lider, de a face, de a influenta, pentru una sau alta din nevoile unei comunitati, si si-a asumat si in calitate de lider al partidului si in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean. Eu sper ca in instanta sa poata sa isi dovedeasca, prin formularea apararii, in fata instantei de judecata, nevinovatia. Sau oricum, sa desfiinteze multe din acuzatiile care i se aduc. Prezumtia de nevinovatie nu este o chestiune de care trebuie sa uitam, este un drept al oricarui cetatean, indiferent ce face", a afirmat Ioan Pop.

Presedinte al PSD Satu Mare si vicepresedinte al Consiliului Judetean, Mircea Govor, a fost arestat pentru 30 de zile.

El a fost retinut de procurorii DNA pentru folosirea influentei sau autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere in cadrul unui partid politic, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite si santaj in forma agravata.

El si-a dat demisia din functia de presedinte al filialei judetene a PSD, conducerea partidului fiind preluata de primarul Dorel Coica, presedinte executiv al PSD Satu Mare.