Autoritatea Electorala Permanenta recruteaza experti electorali. Care sunt conditiile

de I.R.     HotNews.ro
Marţi, 24 noiembrie 2015, 16:43 Actualitate | Esenţial

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a lansat marti campania de recrutare a persoanelor care doresc sa faca parte din Corpul expertilor electorali, din cadrul caruia vor fi desemnati presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare si loctiitorii acestora, anunta AEP intr-un comunicat de presa.

Procedura de admitere in Corpul expertilor electorali se va derula conform metodologiei aprobate de AEP prin Hotararea nr. 11/2015, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 832/06.11.2015. Aceasta poate fi consultata aici.


Corpul expertilor electorali este o evidenta permanenta a persoanelor care pot deveni presedinti ai birourilor electorale ale sectiilor de votare din tara si strainatate sau loctiitori ai acestora, infiintata, gestionata si actualizata de AEP, in conformitate cu prevederile art. 16 alin. (8), art. 104 alin. (1) si (2), art. 118 alin. (3) si (4) si ale art. 120 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, precum si pentru organizarea si functionarea Autoritatii Electorale Permanente.

Poate face parte din Corpul expertilor electorali persoana care indeplineste urmatoarele conditii:

 • are cetatenia romana;
 • cunoaste limba romana, scris si vorbit;
 • are drept de vot;
 • are o stare de sanatate corespunzatoare indeplinirii functiei;
 • nu face parte dintr-un partid politic;
 • a absolvit cel putin invatamantul general obligatoriu;
 • nu este urmarita penal, trimisa in judecata penala sau condamnata penal.

Persoanele care au mai indeplinit functia de presedinte al biroului electoral al sectiei de votare sau de loctiitor al acestuia si care solicita in scris sa fie admise in Corpul expertilor electorali parcurg o procedura de avizare, realizata de Departamentul de organizare a proceselor electorale din cadrul AEP.

Admiterea in Corpul expertilor electorali se face prin examen pentru persoanele care:

 • nu au mai exercitat functia de presedinte al biroului electoral al sectiei de votare sau de loctiitor al acestuia;
 • persoanele care au fost excluse din Corpul expertilor electorali, sub conditia ca excluderea sa fi avut loc cu mai mult de 3 ani inaintea datei examenului;
 • persoanele care s-au retras din Corpul expertilor electorali, sub conditia ca retragerea sa fi avut loc cu mai mult de un an inaintea datei examenului.

Examenul de admitere are ca obiect evaluarea urmatoarelor competente specifice:

 • cunoasterea legislatiei in materia exercitarii dreptului de vot si a modului de aplicare a acesteia;
 • planificarea operatiunilor electorale din sectia de votare;
 • consemnarea rezultatelor votarii.

Potrivit Hotarii AEP nr. 11/2015, sunt doua modalitati de desfasurare a examenului de admitere:
 • examen scris, organizat intr-un centru de examinare pus la dispozitie de catre primar, prefect sau misiunea diplomatica, in conditiile legii, precum si la sediile Autoritatii Electorale Permanente, ale filialelor si birourilor acesteia;
 • examen in sistem online.

AEP precizeaza ca programarea online si examenul in sistem online vor avea loc incepand cu data de 1 ianuarie 2016.

Intreb BT. Intalnire online: Credite pentru IMM-uri, in 2018. Doi specialisti raspund intrebarilor cititorilor, vineri, de la ora 12:00

Doi specialisti in credite pentru IMM de la Banca Transilvania raspund vineri, 15 decembrie 2017, de la ora 12.00 la intrebari puse de cititorii StartupCafe.ro si HotNews.ro, la o noua intalnire online "Intreb BT", pe tema creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii - IMM. Daniel Szekely si Marsela Petreus vor raspunde la intrebari pe teme precum planificarea creditarii, la inceputul unui nou an de business, tipuri de credite, in functie de nevoile afacerii, tipuri de garantii.
 • Pune intrebarile folosind formularul de comentarii de pe StartupCafe.ro

10469 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă