Premierul interimar Sorin Cimpeanu a anuntat astazi starea victimelor din tragedia Colectiv. 50 de raniti sunt in spitalele romanesti, iar 30 sunt transferati in alte tari. Dintre pacientii aflati in spitalele din Romania, 8 sunt in stare critica, iar 5 sunt in stare grava, a precizat Cimpeanu.

"Mai avem 80 de raniti, 50 in spitalele romanesti, alti 30 sunt transferati in 7 tari. Avem 56 de decedati, din pacate", a anuntat premierul interimar Sorin Cimpeanu.

Acesta a precizat ca, in spitalele din tara, 8 pacienti sunt in stare critica, 5 pacienti sunt in stare grava, iar 37 sunt stabili. Raniti in stare critica sunt "in Spitalul Floreasca 3, in Spitalul Elias 1, in Spitalul de Boli Cardiovasculare 1, in Spitalul de Urgenta Sf. Ioan 2, la Spitalul de Urgenta si Chirurgie Plastica 1".

"Tarile in care au fost transferati raniti sunt Olanda - 8 pacienti, dintre care 2 au decedat, Belgia - 8, Israel - 3 dintre care unul a decedat, Germania, Austria 3, Marea Britanie 9 din care 3 decedati, Norvegia 1 si Franta - am avut un singur pacient, cu care din pacate stiti ce s-a intamplat", a declarat Sorin Cimpeanu.