Presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat duminica seara, dupa sedinta Comitetului National Executiv al partidului ca forul va recomanda parlamentarilor social-democrati sa voteze guvernul propus, daca membrii sai vor trece de audieri, insa PSD va monitoriza evolutia viitoare a executivului condus de Dacian Ciolos.

Liviu DragneaFoto: Hotnews

Astfel se va recomanda grupurilor parlamentare PSD sa voteze pentru investirea guvernului "daca ministrii desemnati vor demonstra ca sunt oamenii potriviti la locurile potrivite", a spus Dragnea.

Liderul PSD a anuntat insa si ca "PSD isi rezerva dreptul de a monitoriza guvernul", pentru a vedea ca isi respecta angajamentele.

"Orice derapaj va fi sanctionat foarte sever", a avertizat Dragnea, precizand ca practiv va fi vorba de un sprijin punctula pentru fiecare proiect si propunere cu care va veni executivul condus de Dacian Ciolos.

Coalitia merge mai departe si fara Ponta

De asemenea, potrivit Agerpres, presedintele PSD, si-a exprimat speranta ca partidele care au sustinut pana acum guvernul condus de Victor Ponta vor continua sa actioneze in continuare ca o "coalitie indreptata spre binele romanilor".

"Cred ca putem discuta si sper ca in continuare coalitia care a sustinut un guvern foarte bun, cu un premier foarte bun, poate functiona in continuare in Parlament si, din moment ce toate proiectele si programele care au adus atatea lucruri bune romanilor au fost sustinute si agreate de noi, in continuare putem functiona in Parlament ca o coalitie indreptata spre binele romanilor", a declarat Dragnea.

Presedintele PSD a explicat si ca fostul premier Victor Ponta nu a participat la sedinta Comitetului Executiv National al formatiunii, desfasurata duminica, pentru ca nu este membru al CExN.