Procurorii Parchetului General vor suspenda cercetarile in dosarul in care Traian Basescu este acuzat de amenintare, dupa ce fostul presedinte a inceput procedura de mediere cu senatorul PSD Gabriela Firea, scrie Agerpres.

Lucian Bolcas, avocatul Gabrielei Firea, a declarat vineri ca Traian Basescu este cel care a cerut medierea, iar Gabriela Firea a acceptat prin semnarea unui contract in acest sens.

Avocatul Lucian Bolcas a mentionat ca un mediator va incepe consultari separat cu cei doi in perioada urmatoare.

'Fiecare parte isi va expune pozitia. Nu e vorba de impacare, ci o modalitate de stingere a conflictului. Am trimis contractul de mediere la Parchetul General si probabil procurorii vor suspenda cercetarile', a mai spus Bolcas.

Fostul presedinte Traian Basescu este cercetat penal de Parchetul General pentru savarsirea infractiunii de amenintare in legatura cu afirmatiile sale la adresa Gabrielei Firea.

Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie 2014 o plangere penala in care il acuza pe seful statului de la acea data, Traian Basescu, de amenintare si santaj in legatura cu declaratiile pe care acesta le-a facut in cadrul unei emisiuni televizate.

In denuntul depus impotriva lui Traian Basescu la Parchetul General se arata: 'Intr-un interviu la postul de televiziune Realitatea TV, difuzat in seara zilei 13.04.2014, in cadrul emisiunii 'Jocuri de putere', referindu-se la activitatea parlamentara a dnei senator Firea Gabriela, in cadrul Comisiei parlamentare de ancheta pentru verificarea legalitatii achizitiei terenurilor din zona comunei Nana, judetul Calarasi, a afirmat: 'Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa de ce se intampla pe mosia sotului ei unde este primar, ca s-ar putea sa nu-l gaseasca intr-o zi acasa daca... Nu-i atenta... Inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele' '.