Centrul de Resurse Juridice (CRJ) solicita premierului Victor Ponta si ministrului Gabriel Oprea sa nu adopte hotarari de guvern privind imobilele confiscate in dosarul ICA inaintea pronuntarii Curtii Constitutionale.

"CRJ atrage atentia ca solicitarea ministrului de interne Gabriel Oprea de a fi transmise Ministerului Afacerilor Interne imobilele confiscate in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare este inoportuna intrucat peste 2 zile (in data de 5 noiembrie) Curtea Constitutionala urmeaza sa se pronunte cu privire la constitutionalitatea OUG 7/2015, actul normativ in baza caruia este formulata solicitarea ministrului Oprea", se arata intr-un comunicat remis de CRJ redactiei.

"Banuim ca Guvernul Rominiei are cunostinta de acest dosar aflat pe rolul Curtii Constitutionale cata vreme insusi premierul Victor Ponta a solicitat Avocatului Poporului promovarea exceptiei de neconstitutionalitate a OUG 7/2015 (adica a propriei ordonante) astfel incat ar fi contradictoriu ca Guvernul sa promoveze o hotarare de Guvern inainte de pronuntarea deciziei CCR", mai arata ONG-ul in comunicat.

"Solicitam Primului Ministru Victor Ponta si ministrului Gabriel Oprea sa suspende demersurile initiate, pana la pronuntarea deciziei CCR. Credem, de altfel, ca oportunitatea unui astfel de transfer trebuie fundamentata, prezentata si discutata public inaintea promovarii unor acte normative", conchide CRJ.

Ministrul de Interne Gabriel Oprea a cerut Ministerului Finantelor sa ii dea in administrare sediile Grivco, Intact si ale televiziunilor Antena 1 si Antena 3, imobile care i-au apartinut omului de afaceri Dan Voiculescu, informeaza publicatia Profit.ro. Invocand lipsa de spatiu cu care se confrunta Ministerul de Interne, a fost redactat chiar si un proiect de Hotarare de Guvern prin care sa fie trecute din proprietatea privata a statului in domeniul public al statului si administrarea Ministerului Afacerilor Interne. Citeste mai multe