Mars de protest in Prelungirea Ghencea pentru amenajarea unui parc pe terenul fostelor Sere Militari

de G.S.     HotNews.ro
Sâmbătă, 19 septembrie 2015, 18:39 Actualitate | Esenţial

Afis_VremParc
Foto: Hotnews
Aproximativ 75 de persoane din sectoarele 5 si 6, dar si din Bragadiru au participat sambata la un mars de protest pentru a solicita autoritatilor amenajarea unui parc pe terenul fostelor Sere Militari, informeaza Agerpres.

Potrivit Deliei Mihalache, membru al Grupului de initiativa Prelungirea Ghencea, marsul s-a desfasurat pe traseul Serele Militari - Restaurantul Latin, de-a lungul strazii Prelungirea Ghencea, pe prima banda de circulatie. 

Actiunea, la care au participat senatorul PSD Gabriel Mutu si consilierul local la Primaria Sectorului 6 Ovidiu Orhei, a continuat cu consultarea participantilor pe tema amenajarii parcului si cu semnarea unei petitii colective catre autoritati. 

"Cerem Agentiei Domeniilor Statului sa cedeze un teren de minim 10 hectare catre Primaria Capitalei in administrarea Primariei Sectorului 6, pentru a face parcul pe care il solicita cetatenii", a declarat Delia Mihalache, pentru Agerpres, mentionand ca petitia va fi depusa atat la ADS, cat si la primaria locala si Ministerul Agriculturii, care detine terenul concesionat unei firme private. 

Oamenii cer ca o parte din terenul fostelor Sere Militari, aflat in proprietatea statului, sa fie transformat in parc public, pentru ca incasarea de catre stat a unei chirii lunare foarte mici nu justifica, spun initiatorii demersului, concesionarea acestuia si nu serveste interesului comunitatii locale. 

Potrivit comunicatului, terenul fostelor Sere Militari este administrat de Agentia Domeniilor Statului din subordinea Ministerului Agriculturii, cea care a concesionat pe 49 de ani o suprafata de 98 de hectare unei firme private contra unei chirii lunare de aproximativ 20 lei/ hectar. 

Terenul este lasat in paragina de mai multi ani, iar de curand au fost demontate si ultimele schelete metalice ale serelor, spun reprezentantii Grupului de initiativa Prelungirea Ghencea. 

Acesta este cel de-al cincilea protest al locuitorilor din Prelungirea Ghencea. Oamenii au iesit in strada anul trecut pentru a le cere autoritatilor modernizarea infrastructurii stradale prin largirea strazii principale la patru benzi de circulatie, cu trotuare pietonale, piste pentru biciclete si pod peste soseaua de centura.

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

1733 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri