Seful Statului Major General al Armatei Romane, generalul-locotenent Nicolae-Ionel Ciuca, efectueaza o vizita oficiala la Chisinau ce a inceput marti si se incheie miercuri, iar un punct important in agenda intrevederii dintre sefii statelor majore ale celor doua armate l-a constituit initiativa de formare a unui batalion mixt de mentinere a pacii compus din militari din Republica Moldova, Romania si din alte tari, informeazaRadio Chisinau.

Nicolae-Ionel CiucaFoto: MApN

Ideea crearii unei astfel de subunitati a fost lansata in cadrul vizitei oficiale a ministrului Viorel Cibotaru la Bucuresti, in luna mai curent.

In cadrul unei intrevederi cu ministrul Apararii, Viorel Cibotaru, pe care a avut-o marti la sediul institutiei, oficialul militar roman a mentionat dialogul constructiv in domeniul de aparare dintre Republica Moldova si Romania si a reiterat disponibilitatea partii romane de a continua implementarea proiectelor comune si participarea impreuna cu militarii moldoveni la exercitiile multinationale si bilaterale, arata sursa citata.

Tot Marti, generalul-locotenent Ciuca s-a intilnit cu seful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Nationale, generalul de brigada Igor Gorgan, si corpul de comanda al Armatei Nationale.

Discutiile s-au axat pe exercitiile planificate pentru anul 2015, si extinderea acestora pentru anul viitor.

In acest context, generalul de brigada a vorbit despre aplicatiile multinationale ¬Efort comun 2015¬, desfasurate in prezent la Balti, la care participa si un detasament de militari din cadrul Batalionului 151 Infanterie ¬Razboieni¬ al Armatei Romane.