Pompierii militari suceveni intervin la inlaturarea efectelor meteo periculoase produse duminica seara in urma carora acoperisul internatului unui colegiu din municipiul Radauti a fost luat de vant, a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Suceava, Alin Galeata.

Pompierii intervin cu cinci autospeciale in urma fenomenelor meteo periculoase care au afectat mai multe cladiri de pe strada Putnei din municipiul Radauti. La fata locului s-a deplasat si Grupa Operativa a ISU Suceava, iar conducerea interventiei a fost preluata de inspectorul sef, generalul de brigada Ion Burlui.

La sosirea echipajelor, acoperisul cladirii internatului Colegiului "Andronic Motrescu", cu o suprafata de aproximativ 675 metri patrati, a fost smuls in totalitate de vantul puternic.

O parte din acesta a cazut peste o cladire destinata practicii elevilor, unde a afectat aproximativ 50 de metri patrati din acoperisul cu invelitoare din tigla.

Cealalta parte de acoperis, de aproximativ 90 de metri patrati, a fost purtata de vant si a trecut peste sosea, lovind violent un bloc de locuinte, aflat la o distanta de aproximativ 25 de metri de cladirea internatului. A fost afectata fatada blocului pe o suprafata de aproximativ 80 de metri patrati. De asemenea, s-au spart trei geamuri si s-au degradat doi metri liniari de astereala si acoperis.

Pompierii militari au asigurat zona pentru a preveni producerea unor eventuale accidente si lucreaza pentru indepartarea elementelor de constructie distruse de vantul puternic. Misiunea pompierilor este in desfasurare.