Sute de persoane au participat, sambata, la Suceava, la inmormantarea cu onoruri militare a socrului lui Traian Basescu, Gheorghe Andrusca, printre cei prezenti, alaturi de Traian Basescu si de sotia sa, Maria, fiind cele doua fiice ale lor, dar si lideri locali ai PMP si autoritati. Slujba de inmormantare a fost oficiata de sapte preoti, la Biserica "Sfanta Treime" din cartierul sucevean Burdujeni, unde Gheorghe Andrusca a fost timp de 27 de ani epitrop, informeaza Mediafax.

La inmormantare au fost prezenti Traian Basescu, sotia sa, Maria, si sora acesteia, Stela Derla, precum si Elena Basescu si Ioana Basescu, aceasta din urma venind impreuna cu sotul ei, Radu Pricop.

De asemenea, la funeralii au asistat sute de suceveni, locuitori ai cartierului Burdujeni, dar si liderii PMP din judetele Suceava si Botosani, Corneliu Popovici si Mihai Tabuleac, primarul Sucevei, Ion Lungu, si primarul suspendat al municipiului Radauti, Aurel Olarean.

La randul lor, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur si Elena Udrea au trimis coroane de flori.

Vineri seara, au venit sa ii aduca un omagiu lui Gheorghe Andrusca si sa transmita condoleante familiei presedintele CJ Suceava, Catalin Nechifor, vicepresedintele PNL pentru regiunea de nord-est, deputatul Ioan Balan, dar si IPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor.

In onoarea lui Gheorghe Andrusca, locotenent-colonel de jandarmi in rezerva, un pluton de jandarmi a tras trei salve de arma.

Socrul lui Traian Basescu, Gheorghe Andrusca, a murit, joi, la varsta de 96 de ani.

Fostul presedinte Traian Basescu, aflat la Suceava la priveghiul socrului sau, spunea ca acesta "a trait frumos si drept" si ca perioada cat a fost jandarm "i-a luminat viata", iar atunci cand vorbea despre maresal "ii curgeau lacrimile".