Guvernul a aprobat prin Ordonanta de Urgenta noi reglementari pentru exploatarea pajistilor

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 27 mai 2015, 14:04 Actualitate | Esenţial

Guvernul a adoptat miercuri o Ordonanta de Urgenta prin care se completeaza definitia utilizatorului de pasuni si fanete si cu fermierii care nu detin animale, dar desfasoara alte activitati agricole specifice categoriei de folosinta a pasunilor si fanetelor. Astfel se evita tratarea diferentiata a fermierilor in cazul accesarii de catre acestia a masurilor din cadrul noii politici agricole comune. Mentinerea definitiei de pana acum ar fi dus la imposibilitatea accesarii schemei de plata unica pe suprafata de catre aproximativ 260 mii de fermieri, detinatori ai unei suprafete de 1,35 milioane hectare de pasuni si fanete, informeaza Guvernul.

Potrivit acestuia, nepromovarea prezentului act normativ in regim de urgenta ar avea consecinte nefavorabile atat in plan economic, cat si in plan social, prin neaccesarea fondurilor alocate Romaniei in perioada 2015-2020, cu impact deosebit de grav asupra sectorului agricol al tarii, prin neexploatarea adecvata a terenurilor de pasuni si fanete, degradarea acestora si diminuarea resurselor de hrana pentru animale.

Actul normativ reglementeaza si posibilitatea depunerii intarziate a cererilor unice de plata si dupa data de 15 iunie 2015. De asemenea, se reglementeaza accesul formelor asociative de proprietate la schemele de plati pentru suprafetele de pajisti permanente utilizate, indiferent daca membrii acestora detin sau nu animale.

Mai multe state membre ale Uniunii Europene au intampinat dificultati in implementarea noilor scheme de plati, printre ele aflandu-se si Romania. S-a ajuns, astfel, la intarzieri in demararea campaniei de depunere a cererilor unice de plata la centrele Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, iar situatia afecteaza posibilitatea fermierilor de a depune cererea unica de plata pana la data de 15 iunie. Pana in prezent au depus cereri aproximativ 331.000 de fermieri din cei peste un milion de potentiali beneficiari ai platilor.

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

1346 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    O buna initiativa (Miercuri, 27 mai 2015, 14:44)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Daca nu le-a mers cu jaful padurilor, macar cu pajistile trebuie sa faca ceva. Un guvern condus de un plagiator si un penal impreuna cu complicii lor, ce-ar putea sa faca decit sa legifereze ca sa fure cit mai mult?


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version