Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, considera ca prezenta celor trei Magi de la Rasarit, calauziti de Stea, la ieslea Nasterii Domnului ne arata ca cercetarea Universului duce la Dumnezeu, Creatorul lui, Lumea nefiind intamplare, ci creatie a divinitatii.

"Ei arata si faptul ca Lumea, intreg Universul, daca este cercetata cu atentie, ne duce spre Dumnezeu, Creatorul ei. Lucrarea artistului se vede in opera sa. Prezenta Creatorului se vede in Creatia Sa. Magii acestia prefigureaza nu numai adunarea popoarelor in Biserica lui Hristos, ci si faptul ca cercetand Universul cu multa atentie toate cercetarile adevarate marturisesc ca Lumea nu este hazard, o intamplare, ci este un limbaj al lui Dumnezeu, fara cuvinte, catre om'. (...) Deci, toate vorbesc despre Dumnezeu", a afirmat, joi, patriarhul Daniel, in predica la Slujba Nasterii Domnului, oficiata la Catedrala Patriarhala, transmite Agerpres.

Intaistatatorul BOR a subliniat ca "magii, care reprezinta popoare care n-au primit ca si poporul evreu, in mod direct, reveletia, (....) fiind interesati de splendoarea si frumusetea Universului (...) au invatat de la Stea sa se inchine lui Hristos, Soarele Dreptatii".

"Ei nu au citit Sfintele Scripturi, dar au citit in mersul stelelor prezenta unei stele neobisnuite", a spus patriarhul.

Preafericitul Parinte considera ca prezenta celor trei Magi la nasterea lui Iisus "ne arata dimensiunea cosmica a intelepciunii Pruncului Iisus care a creat Universul si acum coboara pe pamant ca sa salveze din pacat si moarte pe oamenii pacatosi si muritori, pentru a le darui Viata Vesnica in Imparatia Cerurilor".

Potrivit patriarhului Daniel, Nasterea Domnului reprezinta o sarbatoare a darurilor.

"Sarbatoarea aceasta a Nasterii Domnului este Sarbatoarea Darurilor, sarbatoarea raspunsului nostru la iubirea darnica si milostiva a lui Dumnezeu, care a trimis pe unicul sau fiu in Lume, ca sa ne mantuiasca", a mai spus patriarhul.