VIDEO Klaus Iohannis a depus juramantul de presedinte. Discurs de manager: Voi chema cat mai curand la consultari partidele politice. Trebuie sa decidem ce obiective de tara ne asumam, o modalitate de lucru si de dialog permanent si un calendar cu etape si actiuni pentru a trece de la vorbe la fapte

de I.C.     HotNews.ro
Duminică, 21 decembrie 2014, 10:11 Actualitate | Esenţial


Klaus Iohannis in plenul Parlamentului, la ceremonia de depunere a jurmanatului
Foto: captura Digi24
Klaus Iohannis a depus duminica juramantul de presedinte intr-o sedinta solemna a Senatului si Camerei Deputatilor. In cadrul primului sau discurs oficial in calitate de presedinte, Klaus Iohannis a trecut in revista principalele directii pe care intentioneaza sa le urmeze in mandatul sau si a anuntat ca in cel mai scurt timp va chema la consultari partidele politice pentru a decide impreuna ce obiective de tara isi asuma si un calendar cu etape si actiuni "pentru a trece de la vorbe la fapte".Vezi mai jos principalele momente ale sedintei solemne de duminica din Parlamentul Romaniei:

Ora 12:41
Klaus Iohannis si-a terminat discursul in aplauzele salii. Valeriu Zgonea a oferit asigurari in numele colegilor sai ca va colabora cu presedintia si anunta ca sedinta solemna s-a incheiat.

Ora 12:16
Klaus Iohannis sustine primul discurs in calitate de presedinte al Romaniei
(transcrierea discursului, facuta publica de Administratia Prezidentiala):

"Domnule presedintele al Senatului Romaniei,
Domnule presedinte al Camerei Deputatilor,
Domnule prim-ministru,
Domnule presedinte Ion Iliescu,
Domnule presedinte Emil Constantinescu,
Prea Fericirea Voastra,
Inalt Prea Sfintia Voastra,
Stimati reprezentanti ai cultelor,
Alteta Voastra Regala,
Stimati membri ai Parlamentului Romaniei,
Doamnelor si domnilor ministri,
Excelenta Voastra, Domnule Decan al Corpului Diplomatic,
Excelentele Voastre, Doamnelor si Domnilor Ambasadori,
Domnule presedinte al Curtii Constitutionale,
Doamnelor si domnilor judecatori ai Curtii Constitutionale,
Doamnelor si domnilor Magistrati,
Domnule Avocat al Poporului,
Excelentele Voastre,
Stimati cetateni, dragi compatrioti,

Stau aici in fata dumneavoastra, astazi, constient de miza acestui moment pentru viitorul Romaniei.

Sunt recunoscator si onorat de increderea pe care cetatenii Romaniei mi-au acordat-o, aceea de a fi Presedintele lor. Si ii asigur ca voi fi Presedintele tuturor romanilor. Sunt profund miscat de dragostea de tara care a stat in spatele participarii la vot, de aspiratia spre libertate si prosperitate a romanilor.

Va multumesc voua, tuturor concetatenilor mei, pentru ca ati aratat lumii intregi adevarata fata a Romaniei. La 25 de ani dupa caderea comunismului ati facut inca o data sa triumfe democratia si participarea.

Se vorbeste foarte mult in aceste zile despre asteptari. Despre sperantele pe care romanii si le pun in viitor, despre semnalul dat de votul din 16 noiembrie. Si dupa valul de entuziasm o indoiala din trecut pare a-si face loc incet pentru unii. Dar daca asteptarile mari duc la dezamagiri? Eu vreau sa daramam si aceasta indoiala, asa cum am daramat si altele. Si le spun romanilor clar: asteptarile mari pot duce la rezultate mari. Si vor duce. Pentru ca asteptari mari inseamna mai multa responsabilitate, mai mult efort, mai multa seriozitate si mai multa munca. Din partea tuturor. Iar eu voi fi primul. Momentul in care clasa politica incepe sa se ridice la inaltimea asteptarilor nu poate intarzia mult. Si nu frica de dezamagire trebuie sa miste oamenii politici, ci faptul ca Romania se schimba. Ca o natiune de cetateni cu aspiratii, idealuri si valori nu va mai accepta sa fie reprezentata decat de o clasa politica pe masura.

Doamnelor si domnilor,
Romania lucrului bine facut este angajamentul pe care mi l-am luat in fata oamenilor si cu care pornesc pe acest drum. Imi propun ca la sfarsitul mandatului meu de Presedinte, Romania sa fie spatiul unei alte stari de spirit, al unui alt climat social, in care sa isi gaseasca in sfarsit loc stabilitatea, aprecierea valorii si calmul. Nu calmul aparent dat de absenta dezbaterii, nu calmul in spatele caruia se ascunde resemnarea. Ci calmul dat de libertatea de a alege, pentru ca exista optiuni, de increderea ca prosperitatea vine cand fiecare isi face treaba si de convingerea ca impreuna suntem puternici. O Romanie in care stabilitatea, calmul si aprecierea valorii devin reperele normalitatii va fi fara indoiala una atractiva pentru investitii. Locurile de munca si prosperitatea, pe care toti romanii ni le dorim, nu au cum sa apara decat intr-un asemenea climat.

Romania nu are voie sa ramana tara proiectelor mereu incepute si niciodata terminate, de la Constitutie la autostrazi, tara vorbelor frumoase si faptelor putine, tara care face legi pentru prezent nu pentru viitor, pentru interese particulare nu pentru binele comun. Romania nu poate sa ramana tara asteptarilor mari si rezultatelor mici, tara timpului irosit si oportunitatilor ratate. Si nu va ramane. Vreau ca la sfarsitul mandatului meu oamenii sa vada ca in Romania proiectele se duc la bun sfarsit, ca am construit institutii solide, ca am facut legi si reguli durabile. Vreau ca la sfarsitul mandatului meu sa avem satisfactia de a fi a valorificat fiecare sansa si de a fi lasat in urma o Romanie mai puternica si mai unita. Dar pentru asta trebuie sa ne apucam de treaba. Lucrurile nu se vor intampla nice peste noapte si nici de la sine. La fiecare etapa vom avem de infruntat provocari si capcane. Iar rezistenta la schimbare si teama de nou, care adesea sunt cele mai mari in interiorul sistemului, nu trebuie subestimate. Dar le vom depasi pe toate daca avem mereu in minte ce ne-am angajat sa construim.

Doamnelor si domnilor,
Primul pas in acest proces este reconstructia institutiilor politice, chemate sa reprezinte cetatenii si sa exercite puterea la toate nivelurile. Anul 2015 trebuie sa fie dedicat reformarii acestora si construirii unui edificiu statal durabil. Pentru 50, nu pentru 5 ani. Si ma adresez aici in primul rand reprezentantilor partidelor politice. Ma bucur sa constat ca exista deschiderea pe care am cerut-o pentru a incepe discutiile cu privire la:
-    revizuirea Constitutiei si modernizarea ei,
-    schimbarea legislatiei electorale - alegerea Parlamentului inclusiv reducerea numarului de parlamentari, alegerea autoritatilor locale, votul prin corespondenta si votul electronic,
-    schimbarea legislatiei partidelor politice - incluzand aici finantarea lor si a campaniilor electorale.

Marea capcana in reforma institutiilor politice este sa o gandim pentru noi astazi. Absenta abordarii pe termen lung este la fel de paguboasa ca si absenta schimbarii. Inteleg ratiunile politice, inteleg mecanismele din interiorul partidelor. Dar va rog, pe cei din partide, sa intelegeti in egala masura ca nu mai putem lua decizii conjuncturale. Ca reconstructia institutiilor politice nu poate porni de la calcule de partid, de la interese particulare, de la distribuiri de functii si nici de la strategii pentru urmatoarele alegeri. Sper ca avem cu totii intelepciunea de a nu repeta erorile din trecut. Daca exista cu adevarat vointa politica si nu doar declaratii de intentie, atunci vom lua decizii care conduc la o constructie durabila, dincolo de interese partizane si de moment.

In domeniul statului de drept si independentei justitiei, precum si al luptei anticoruptie, pasii facuti pana acum trebuie cu necesitate continuati. Garantarea lor si actiunea in spiritul lor trebuie sa devina normalitate in Romania. Presedintele are un rol important in acest sens, pe care desigur il voi asuma. Dar este nevoie de intelegerea clara, la nivelul intregii clase politice, a unui principiu: nu exista alta cale pentru Romania decat aceea a unei tari eliberate de coruptie. Mi-as dori ca la sfarsitul mandatului meu, coruptia sa nu mai figureze pe agenda publica, institutiile sa functioneze pentru cetateni, iar oamenii politici sa fi inteles in mod definitiv ca se afla in serviciul public, si nu pentru interese personale sau de grup.

Doamnelor si domnilor,
Un al doilea capitol esential pe care il avem de reconstruit este acela al marilor sisteme publice. Si nu doar atat. Va trebui sa ne uitam in perspectiva si sa ne intrebam cum facem ca ele sa functioneze nu doar acum, ci peste una sau doua generatii. Cu totii spunem de ani de zile: educatia este o prioritate. Vrem reforma sistemului sanitar. Vrem un sistem de pensii care sa asigure o viata decenta. Desi toti afirmam ca ni le dorim, totusi, de ce nu le avem? Cum se face ca, desi le stabilim ca prioritati, educatia si sanatatea sunt primele care suporta consecintele crizelor, circumstantelor si calculelor politice? Sunt intrebari cu raspunsuri cunoscute. Daca azi inchidem un capitol de 25 de ani si asumam un nou inceput, atunci e momentul sa ne raportam altfel si la marile sisteme publice. Cum construim un sistem de educatie performant si competitiv? Cum arata un sistem de sanatate corect si eficient? Cum facem ca Romania sa poata plati pensii decente pe termen lung?
Cum raspundem la problema demografica? Cu aceste teme va trebui sa ne asezam la masa dialogului si in jurul lor sa construim consens. In cel mai scurt timp voi chema la consultari partidele politice pentru a decide impreuna pe trei chestiuni fundamentale:
-    ce obiective de tara ne asumam la aceste capitole,
-    o modalitate de lucru si de dialog permanent
-    si un calendar cu etape si actiuni, pentru a trece de la vorbe la fapte.

Guvernele nu vor gasi niciodata suficienti bani pentru educatie si sanatate, nu vor avea niciodata curajul unor schimbari de substanta, chiar al unor regandiri de sistem, daca nu vor sti incotro merg si unde vor sa ajunga. Marile transformari nu se fac asteptand conditiile sociale, economice si politice perfecte. Ci asumand o viziune si lucrand necontenit, cu responsabilitate si determinare, pentru a o implini. Cand vom face acest lucru, romanii nu-si vor mai cauta viitorul dincolo de granitele tarii, iar cei plecati vor dori sa se intoarca. Si chiar daca reconstructia nu e inca gata, vor dori sa contribuie la ea. Pentru ca in acel moment Romania va fi o tara in care politicienii respecta cetatenii, o tara care stie ce vrea si incotro se indreapta.

Doamnelor si domnilor,
Daca in planul politicii interne avem de reconstruit institutii si sisteme, in planul politicii externe si de securitate, Romania isi reconfirma optiunile si isi asuma roluri noi. Clasa politica din Romania are multe defecte, dar are un merit important: acela de a fi asumat impreuna o optiune clara si ireversibila in ceea ce priveste politica externa. Acela de a fi asigurat Romaniei securitatea nationala. Cei trei piloni ai politicii noastre externe sunt Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, apartenenta la NATO si la Uniunea Europeana. Cuvintele cheie in ceea ce priveste politica noastra externa sunt continuitate si predictibilitate. Liniile strategice in care statul roman este angajat vor fi urmate in timpul mandatului meu de Presedinte. Doresc sa facem chiar mai mult. Sa aprofundam Parteneriatul Strategic cu Statele Unite nu doar in zona militara, ci si in zona schimburilor economice si culturale. Iar in ceea ce priveste calitatea noastra de membru al NATO, vreau sa spun un lucru foarte clar. Nu putem fi doar beneficiarii unui sistem de securitate, ci trebuie sa asumam si rolul de furnizori de securitate. Am spus limpede ca este nevoie de o crestere a bugetului Apararii, pana la cel putin 2% din PIB. Va propun dumneavoastra, tuturor partidelor parlamentare, sa avem un consens pe aceasta tema, inclusiv pentru mentirea acestui nivel de buget pe termen lung. Daca este nevoie voi merge si voi discuta cu partenerii nostri europeni acest proiect absolut necesar in actualul context geopolitic. Imi propun ca in primele 6 luni ale mandatului, conform atributiilor mele constitutionale, sa prezint Strategia Nationala de Aparare a Romaniei.

Nu in ultimul rand, avem de gandit impreuna, putere si opozitie, asupra rolului nostru in Uniunea Europeana. Imi doresc o voce mai puternica a Romaniei in concertul european, un profil mai solid, o contributie mai mare la ceea ce inseamna constructia Europei unite.

Doamnelor si domnilor,
Cred ca salutam cu totii rezultatele alegerilor din Republica Moldova, rezultate care au reafirmat o optiune clara a majoritatii pentru un parcurs european. Pe noi acest rezultat ne obliga ca in urmatorii ani sa fim sprijinul cel mai important al fratilor nostri de peste Prut, pentru ca obiectivele lor de integrare europeana sa se transforme din deziderate in realitate. Va propun dumneavoastra, partidelor parlamentare, dar si tuturor actorilor sociali, mediului academic, sa organizam un consens national in jurul acestui obiectiv. Aici nu e vorba doar de declaratii, ci mai ales de formule de actiune concrete, prin care sprijinul nostru fata de integrarea europeana a Republicii Moldova sa fie efectiv si eficient.


Stimati invitati,
Doamnelor si domnilor,
Dragi romani,

Cu totii ne dorim o transformare profunda a societatii in care traim, a Romaniei in ansamblul sau.
Schimbarile de legislatie sunt doar un pas. Ele vor trebui insotite de o schimbare de mentalitati, practici si mod de lucru. Imi doresc o Romanie scoasa din sfera senzationalului devenit cotidian. O Romanie in care nu e timp de spectacol, pentru ca si puterea si opozitia lucreaza, si Presedintele si Guvernul si Parlamentul lucreaza, fiecare cu atributiile sale si din pozitia sa. Una din practicile pe care ar trebui sa le lasam in trecut, acum, la incheierea acestei etape istorice, sunt declaratiile de complezenta. Ele stirbesc increderea si nu folosesc la nimic. Lucrul bine facut inseamna ca vom construi consens, dar consens nu doar in declaratii, ci in actiune, cu rezultate masurabile.

Inseamna ca periodic avem datoria de a veni in fata romanilor, de a comunica onest si responsabil ce etape am parcurs, in ce stadiu suntem, cat am facut din ce ne-am angajat si ce urmeaza mai departe. Asa voi proceda eu in calitate de Presedinte.

Mai presus de toate, insa, imi doresc o natiune puternica. Natiunea romana este mai mare decat suma intereselor, ambitiilor si chiar reusitelor individuale. Nu suntem doar un grup de oameni pe care ii leaga o comuniune de traditii, limba, istorie si spatiu. Suntem o singura natiune cu valori si mai ales obiective. O natiune de cetateni, care stie ce vrea in Europa, in lume, si mai ales care stie ce vrea pentru sine. Este o onoare pentru mine sa fiu Presedintele acestei natiuni. Vreau ca pentru fiecare roman sa fie in mod autentic o onoare si o mandrie ca face parte din aceasta natiune. Traim intr-o lume in care vrem ca lucrurile sa se miste repede si rezultatele sa fie imediate, intr-o lume in care sa ceri cuiva incredere si rabdare e o provocare. Iar sa ai incredere si rabdare e o provocare si mai mare. Si totusi vi le cer. Nu pentru mine. Ci incredere si rabdare unii cu altii, intre noi insine si cu noi insine, ca natiune. Pentru ca doar cu ele putem face o constructie durabila.

Imi pun intreaga putere si pricepere la dispozitia poporului roman. Ca peste 5 ani sa putem spune ca Romania este tara care a uimit lumea, prin transformarea si reconstructia ei. Va multumesc!"

Ora 12:13 Patriarhul Daniel este invitat sa crestineze investitura lui KLaus Iohannis.

Ora 12:11
Valeriu Zgonea citeste declaratia Parlamentului Romaniei cu privire la depunerea juramantului presedintelui ales, Parlamentul ia act de inceperea mandatului presedintelui ales Klaus Iohannis.

Ora 12:09
Klaus Iohannis este invitat la tribuna sa depuna juramantul.

Ora 12:06 Presedintele CCR Augustin Zegrean citeste Hotararea privind validarea alegerii presedintelui Romaniei, in conformitate cu prevederile Legii privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale si ale Regulamentului sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului.

Ora 12:00 Klaus Iohannis a fost primit in aplauze de parlamentari si invitatii prezenti in plenul Parlamentului. Ceremonia incepe cu intonarea imnului national. Sedinta solemna este prezidata de presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea.

Ora 11:45 Presedintele ales Klaus Iohannis a ajuns la Parlament, insotit de sotia sa Carmen, indreptandu-se catre sala de plen.

Sedinta solemna a Senatului si Camerei Deputatilor dedicata ceremonialului depunerii juramantului de catre presedintele ales urmeaza sa inceapa la ora 12:00.

Deschiderea sedintei va fi marcata de intonarea imnului national al Romaniei, transmite Mediafax.

Dupa intonarea imnului, presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, va prezenta Hotararea privind validarea alegerii presedintelui Romaniei, in conformitate cu prevederile Legii privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale si ale Regulamentului sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului.

In continuare, Klaus Iohannis va depune juramantul, conform prevederilor stipulate de Constitutia Romaniei, urmand sa semneze textul acestui document si sa il inmaneze presedintelui de sedinta.

Declaratia Parlamentului Romaniei cu privire la depunerea juramantului de catre Presedintele Romaniei va fi citita de presedintele de sedinta, dupa care presedintele Klaus Iohannis va adresa un mesaj Camerelor reunite ale Parlamentului.

Sedinta solemna va fi condusa de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, si de presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu.

Surse parlamentare au precizat, pentru Mediafax, ca presedintele ales, Klaus Iohannis, va respecta protocolul de depunere a juramantului utilizat in situatiile similare de pana in prezent, el neavand solicitari suplimentare legate de ceremonial.

In timpul sedintei solemne, Klaus Iohannis va lua loc separat, pe un scaun situat imediat in stanga tribunei unde se tin discursurile.

Familia lui Klaus Iohannis si cativa apropiati ar urma sa asiste la ceremonie in sala de plen.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

45848 vizualizari

 • -53 (63 voturi)    
  INCOMPATIBIL ! ILEGAL ! (Duminică, 21 decembrie 2014, 11:13)

  Velma Kelly [utilizator]

  PUNCT !
  • +14 (18 voturi)    
   :)))))))) (Duminică, 21 decembrie 2014, 16:29)

   gigifisiune [utilizator] i-a raspuns lui Velma Kelly

   :)))))))))
  • +24 (30 voturi)    
   Fata de Pinochio e chiar foarte compatibil (Duminică, 21 decembrie 2014, 16:56)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Velma Kelly

   PUNCT!
   ps: si tu esti incompatibil cu gramatica....mai invata.
   • -14 (16 voturi)    
    Iohannis e recrutat de serviciile secrete germane (Duminică, 21 decembrie 2014, 22:18)

    Argon [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

    Iohannis nu a lucrat si nu va lucra niciodata pentru Romania. Este un agent recrutat de serviciile secrete germane de mult timp. Tot ele l-au si sprijinit sa ajunga presedinte. Nemtii puteau pierde banii, victoria de pe 16 Nov. 2014 nefiind sigura deloc, insa este mai rentabil sa investesti citeva milioane intr-un agent cu potential de a deveni seful statului Roman, de la care poti avea tot pe tava vreme de 5 ani, decit in zeci de mici spioni ce incearca sa cistige acces la diverse informatii secrete si au o rata de succes foarte limitata.
    • +5 (7 voturi)    
     /// (Luni, 22 decembrie 2014, 9:42)

     hmara [utilizator] i-a raspuns lui Argon

     Mai lasa basmele de la latrina 3.
    • +7 (9 voturi)    
     mie (Luni, 22 decembrie 2014, 10:43)

     ToXRM [anonim] i-a raspuns lui Argon

     nu-mi displace deloc sa ma conduca Merkel... uite cum a ajuns tara lor din '45 incoace...
     • -1 (3 voturi)    
      Tocmai ca Germania a scazut dupa 1989 (Luni, 22 decembrie 2014, 11:18)

      Argon [utilizator] i-a raspuns lui ToXRM

      Nu mai au astazi nemtii nivelul de trai de care beneficiau inaintea lui 1989, nici in est nici in vest. Daca ar fi fost asa bine in Germania, dupa 2002 romanii ar fi navalit acolo nu se duceau in Italia si Spania.
      • 0 (2 voturi)    
       ma intreb (Luni, 22 decembrie 2014, 13:20)

       TDB [utilizator] i-a raspuns lui Argon

       cand ai fost ultima data in Germania?
  • +4 (6 voturi)    
   Surprize neplacute pentru hoti. (Luni, 22 decembrie 2014, 9:47)

   vali47 [utilizator] i-a raspuns lui Velma Kelly

   Ar fi vrut unii din gasca lui Ponta-gasca mafiei politice,ca Iohannis sa fie un presedinte care sa doarma la Cotroceni.Se pare ca nu-i asa.Sper sa fie mai jucator decat Basescu.Romania are multe de recuperat si pentru asta mafia politica trebuie bagata la inchisoare si data poporului libertatea adevarata,nu manipulata de baronii lui Ponta.
 • +27 (33 voturi)    
  Doamne ajuta si felicitari Klaus Iohannis ! (Duminică, 21 decembrie 2014, 11:24)

  Plagarus [utilizator]

  Lazar Comanesuc + Leonard Orban doi consilieri care ne pot da sperante ca vor fi si alti profesionisti la Cotroceni !
  • +8 (10 voturi)    
   raman multe de demonstrat.. (Duminică, 21 decembrie 2014, 22:56)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   Dam Mihalache este clar un om pe care Johannis se bazeaza. Impunerea tinerei Alina Gorghiu la conducerea PNL fara un proces transparent ne aduce aminte de modul in care conducea Crin Antonescu. Patriarhul Daniel 'crestineaza' la depunerea juramantului. Zgonea e la prezidiu. Ponta e prim-ministru. Guvernul Ponta 4 a trecut lejer de parlament.. PDL si PNL nu s-au impotrivit.

   Ce s-a schimbat? Singurul motiv pentru care nu l-am vrut pe Ponta presedinte era riscul ca acesta sa o schimbe pe Kovesi de la DNA si sa semneze orice lege venita din parlament. Johannis oare ce va face? Pana acum face compromisuri. Sa speram ca nu va dezamagi pe toate planurile.
  • +3 (3 voturi)    
   Nu si Dan Mihalache! (Luni, 22 decembrie 2014, 9:03)

   fit [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   Cu.rvasareala lui Dan Mihalache nu o tolerez! Sper ca si Johannis si sa fie doar alarma falsa! Chiar daca ieri era acolo in rand cu ceilalti consilieri la Cotroceni!
 • -12 (40 voturi)    
  rusine!!!! (Duminică, 21 decembrie 2014, 11:45)

  xanti [utilizator]

  Klaus johannis ne-ai pacalit ,in fruntea PNL este o uselista pupatoare de antene.
 • +15 (25 voturi)    
  popi (Duminică, 21 decembrie 2014, 11:48)

  ovidiu2 [utilizator]

  Aşadar ne reîntâlnim cu preafericitul Daniel.
  • +7 (11 voturi)    
   daca nu l-ar fii acceptat (Duminică, 21 decembrie 2014, 18:02)

   Ellias [utilizator] i-a raspuns lui ovidiu2

   ar fii sarit toti "ortodochsi" pe el ca Romania e ortodoxa, ca presedintele trebuie sa fie ortodox. Ce vorbesti ovidiu2, tu crezi ca cei ce se uita la antene, nu ar fii sarit de koor in sus daca nu il lasa pe ala sa il blagosloveasca? Pai el si-asa e catolic...asa ca ce zice popa daniel nu se pune...dar asta e "ceremonia" NU el a facut legile..ci cei din guvern in frunte cu tontalaul tau care se dadea "bun crestin" si care a facut pomeni la toate manastirile si bisericile si tot nu a fost ales. Eu sa fiu in locul lui ponta, m-as duce si le-as lua pomenile inapoi..ca nu s-au rugat destul...sau si ei , popii, au mintit ca si el: promisiuni..."ne rugam pentru ca sa ajungeti presedinte" pana au primit pomenile..pe urma au ras de ponta ca l-au fraierit :))
   • 0 (0 voturi)    
    ortodoxia este cea mai buna (Marţi, 23 decembrie 2014, 22:27)

    ViR [utilizator] i-a raspuns lui Ellias

    in traditia sefilor de campanie, loiali, devotati pana la ...
 • -28 (38 voturi)    
  dosare, cutii (Duminică, 21 decembrie 2014, 12:08)

  U_swamp [utilizator]

  Traian, ex, e foarte ocupat cu impchetarea dosarelor in cutii, la Cotroceni. N-a putut veni la Parlament. Ne va fi mai usor sa-l uitam.
  • +6 (8 voturi)    
   birna din ochiul tau (Duminică, 21 decembrie 2014, 21:43)

   doru001 [utilizator] i-a raspuns lui U_swamp

   Voi ati fi fost mult mai rai.

   PS Dosarele sint digitalizate.
 • +27 (31 voturi)    
  zgonea (Duminică, 21 decembrie 2014, 12:44)

  Snitzelvienez [utilizator]

  Trebuie sa plece si toti aceaia cercetati penali,plagiatori etc.
 • +59 (65 voturi)    
  liniste (Duminică, 21 decembrie 2014, 12:51)

  revo [utilizator]

  Este o zi obisnuita de duminica. Va dati seama? Percepeti linistea? Pentru milioane de romani este doar o alta zi linistita de duminica.
  Cum ar fi fost oare ziua de astazi si urmatorii 5 ani daca Ponta ar fi depus juramantul in locul lui Iohannis?
  Doamne, cat de aproape am fost de dezastru.
  • -22 (30 voturi)    
   dezastrul s-a produs (Duminică, 21 decembrie 2014, 14:39)

   numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui revo

   Omul de la Grivco e presedinte.
   • +5 (5 voturi)    
    Ce ai patit omule? (Duminică, 21 decembrie 2014, 15:18)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    Fii mai optimist. Orice ar reprezenta Iohanis la Cotroceni pentru tine nu trebuie sa disperi.
   • +15 (15 voturi)    
    Preferai Pinguinul? (Duminică, 21 decembrie 2014, 16:57)

    Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    Ala tolomac, mitoman si loser?
    ps: si sluga.
 • +26 (36 voturi)    
  "Patriarhul Daniel" (Duminică, 21 decembrie 2014, 12:55)

  emil bobu [utilizator]

  De ce isi baga biserica nasul in politica?

  Ah stiu de ce, fiindca si politica si biserica sunt in acelasi domeniu: minciuna si manipularea.
 • +28 (36 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 21 decembrie 2014, 13:03)

  [anonim]

  • -14 (28 voturi)    
   cui ii pasa (Duminică, 21 decembrie 2014, 14:40)

   numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui

   de ce vrem noi in legatura cu Biserica ? La urmatoarele alegeri o sa vorbeasca Iohannis din altarul bisericii ca sa-si faca campanie electorala, precum Basescu in 2009.
   • +25 (25 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 21 decembrie 2014, 16:31)

    [anonim] i-a raspuns lui numaiamnume

   • +9 (9 voturi)    
    or precum (Duminică, 21 decembrie 2014, 18:05)

    Ellias [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    "prea iubitul tau looser" ponta. Ca pe el nu l-ai mai criticat ca a facut atatea pomeni pe la toate manastirile, bisericile, in loc sa dea la spitale, scoli..dar acum ca nu a iesit cine te-ar fii reprezentat PE TINE si doar pe tine si inca 5 mil de redusi mintal, acum asta nu e bun..ca deh...asa sunt romanii-antenisti.
  • -1 (11 voturi)    
   Take it or leave it (Duminică, 21 decembrie 2014, 16:07)

   stani [utilizator] i-a raspuns lui

   Cam toata istoria acestui neam a gravitat in jurul bisericii, a credintei crestine si in special a ortodoxismului. Sa ne uitam numai la cine sunt ctitorii majoritatii manastirilor din Romania: Stefan cel Mare, Alexandru cel Bun, Mircea cel Batran, Mihai Viteazul, Neagoe Basarab, Petru Rares, Radu cel Mare, Constantin Brancoveanu, Dimitrie Cantemir, Vasile Lupu, Serban Cantacuzino, Gheorghe Duca s.a.m.d. Prin urmare acest stat a fost cladit avand ca baza Biserica si Credinta Ortodoxa. Chiar daca in aceste momente Occidentul incearca sa raspandeasca ateismul in randul romanilor, nu o sa le reuseasca planul. Au mai incercat si altii de-a lungul istoriei si au esuat lamentabil.
 • +28 (34 voturi)    
  Totul minunat (Duminică, 21 decembrie 2014, 13:16)

  mr_mojo [utilizator]

  Mai puțin prezența preafericitului trădător de țară și iubitor de arginți care nu avea nici un mandat de la nimeni să fie acolo.
  În rest toată susținerea (inclusiv în stradă dacă e nevoie) pentru noul președinte si direcția abordată.
  • -21 (25 voturi)    
   hai pleaca cu strada ta (Duminică, 21 decembrie 2014, 14:41)

   numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui mr_mojo

   Ati facut jocurile politice ale PDL-ului fara sa va dati seama. Nimic mai mult. Drept dovada, PDL-ul si-a protejat un om in parlament imediat dupa protestele voastre fara ca nimeni sa mai iese in strada (au disparut agitatorii si zecile de conturi de facebook si bloguri false care sa instige la prosteste).
 • +15 (19 voturi)    
  Sa ne fie de bine (Duminică, 21 decembrie 2014, 13:17)

  blackarrow [utilizator]

  si sa ii ajute si sa ne ajute D-zeu !
 • +37 (37 voturi)    
  Discursul a sunat bine ! (Duminică, 21 decembrie 2014, 14:03)

  arheopterix [utilizator]

  Problema mea incepe cu Mihalache , continua cu Alinutza ...si cu toata fauna de cameleoni oportunisti . Ce vom pati vom vedea.
  • -20 (22 voturi)    
   problema ta este (Duminică, 21 decembrie 2014, 14:42)

   numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui arheopterix

   Ca nu ai inteles cui ii faci jocurile politice cand ai iesit in strada. Ai crezut ca faci ceva pentru binele tarii. Tzapa, ai fost manipulat pe PDL ca sa revina la putere.
   • +17 (17 voturi)    
    Hotia hienelor pesediste (Duminică, 21 decembrie 2014, 16:59)

    Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    si toata mizeria improscata in media a generat ceea ce a generat.
    Hai mai lasa-ma cu borfasii tai cu tot.
  • +7 (7 voturi)    
   o fi? (Luni, 22 decembrie 2014, 6:52)

   cinic [utilizator] i-a raspuns lui arheopterix

   chiar crede ca PSD va coopera la altceva decat la jaf?
 • +2 (18 voturi)    
  Klaus nu-i ortodox (Duminică, 21 decembrie 2014, 16:55)

  batmanss [utilizator]

  Alt compromis facut cu smecherul Daniel ca sa fie bine si sa nu guite prostimea ca nu-i roman adevărat. Imi imaginez ce a fost in mintea lui și-l felicit ca a fost puternic sa treacă peste anomalia asta , pt binele natiunii.
  Cei care nu-s ortodoxcsi pot înțelege prin ce a trecut el . Astept ploaia de minusuri .
 • +17 (25 voturi)    
  BORtoTOXism... (Duminică, 21 decembrie 2014, 16:56)

  MagnusLucian1320675938794 [anonim]

  Ce cauta preafericitul barbos Daniel acolo? Sa iasa afara!
  Sa-si numere banii. N-are de poleit in aur vre-o catedrala in vre-un sat?
  • +2 (4 voturi)    
   vreo si vreun (Luni, 22 decembrie 2014, 7:41)

   step by step [utilizator] i-a raspuns lui MagnusLucian1320675938794

   citesc comentariile si nu-mi vine sa cred cati analfabeti sunt prezenti pe hotnews. culmea este ca primesc si plusuri.....
 • +9 (17 voturi)    
  . (Duminică, 21 decembrie 2014, 17:03)

  Bazil.the.3rd [utilizator]

  O luna m-am bucurat ca a castigat sasul. Mi-a trecut,because Alina.
  Si Daniel.
  Si Orban.
  Si va urma...
 • +9 (9 voturi)    
  URA ! (Duminică, 21 decembrie 2014, 19:40)

  geag [utilizator]

  Klaus! Klaus! Am scapat de Mickey Mouse !
 • +8 (8 voturi)    
  haoleu! (Duminică, 21 decembrie 2014, 21:41)

  doru001 [utilizator]

  Vrea sa-i puna la treaba pe parlamentarii din vacanta, pe ministrii ocupati cu diverse, vai de mama noastra, unde o sa ajungem?!

  Bine ca nu se ocupa de preturile nesimtite de monopol din marile lanturi de supermarket-uri!
 • +7 (7 voturi)    
  Pt un reset complet trebuie eliminat Pinochio (Duminică, 21 decembrie 2014, 22:11)

  Parzivall [utilizator]

  Nu ai cum sa faci treaba buna cu unul care nu stie sa guverneze, adica e complet incompetent.
 • +10 (10 voturi)    
  mda (Duminică, 21 decembrie 2014, 22:27)

  Xorciser [utilizator]

  Discursul e bun, sa vedem rezultatele.
 • +6 (8 voturi)    
  Vreti ? (Luni, 22 decembrie 2014, 0:36)

  SRA [utilizator]

  Iata daca doriti sistemul sanitar competitif si competent sanatatea pentru toti la fel :

  - case de asigurarea de sanatate private
  - tarifarea prestatiilor medicale ambulatorii si stationar
  - guvernanta spitalelor universitare
  - liberalizarea instalarii medicilor care se intorc din afara
  - decontarea prestatiilor medicale prin banca in functie de prestatie efectiva si facturata
  - agrearea si acreditarea prestatorilor de servicii de sanatate facuta de casele de asigurare si nu de CEPOI si evaluatorii sai

  Pot sa va spun si despre educatie, Mobilitatea durabila, domeniul public etc. Daca in trei luni nu demarati aceste proiecte nu veti realiza grand chose, MAFIA va asteapta la virage. Va transmite cineva care cunoaste bine ROMANIA ! Va urez plaine succes !
 • +1 (1 vot)    
  O dorinta implinita (Luni, 22 decembrie 2014, 6:20)

  Mirobo [utilizator]

  Urmeaza si un PM nipon ???
  Poate la anul.
 • +5 (7 voturi)    
  Un 'jucator', versus 'un implicat'! (Luni, 22 decembrie 2014, 8:53)

  hotnewsfil [utilizator]

  In halul in care este azi tara, ultima speranta este tot un presedinte jucator, care sa continue ce a facut Traian Basescu, sa desavarseasca funconabilitatea justitiei. Ca sa nu fie acuzat de plagiat (folosirea etichetei 'jucator') noul presedinte isi poate spune 'implicat'.
  In special in conditiile actuale, cu o coruptie cvasi-generalizata, tarii noastre i se potriveste perfect dictonul 'Unde justitie nu e, nimic nu e!' (merge mai bine aici 'e', decat 'este').
  Traian Basecu a facut justitia sa functioneze. Trebue sa ii recunoastem acest mare (enorm, vital) merit.
  Unii dintre noi, fac abstractie de acest merit exceptional - leacul tamaduitor pentru morala aflata in 'moarte clinica', acestia scotand in evidenta doar limbajul marinaresc, de taverna, al lui Traian Basescu, revoltati ca el are succes la popor. Da, la poporul de azi, cu gradul de cultura precar, dar obidit de masinaria infernala a borfasilor care distrug tara.
  Cei carora le pute limbajul lui Traian Basescu scapa din vedere un lucru "minor" : 'cum ar fi aratat justitia daca Adrian Nastase ar fi castigat alegerile din 2004, cu Rodica Stanoiu, mentinuta Ministrul Justitiei?'
  Daca , intr-o noapte, o persoana cu nas subtire se indrepta catre casa, pe o strada prost luminata, un borfas cutitar o agreseaza, incercand sa o jefuiasca, dar este salvata de un individ cu aspect de proasta calitate, care il injura birjareste pe talhar, ce face victima salvata? : 'ii multumeste salvatorului sau sare cu gura pe el fiindca ii put hainele?
  In discursul tinut in parlament, Iohannis a spus ce ne-a repetat necontenit Basescu, in acesti zece ani, dar Iohannis a folosit un ambalaj verbal specific lui.
  Discursul lui Iohannis nu parea a fi al lui. A fost prea lung, cu multe repetari si sublinieri, parea a fi fost compus de un student al facultatii de 'comunicare', caruia profesorul i-a dat tema : Compuneti un discurs din categoria 'Iohannis'.
  • +6 (6 voturi)    
   Discursul lui Iohannis este bun ! (Luni, 22 decembrie 2014, 10:11)

   Craciunitza [anonim] i-a raspuns lui hotnewsfil

   Corect ! Traian Basecu a facut justitia sa functioneze. Pana si marii politicieni lacomi si corupti, au simtit, pe pielea lor, cum lucreaza o justitie independenta! Este meritul Presedintelui Baescu, care care intr-un bilant corect, a facut mai mult bine in comparatie cu grelelile inerente unui mediu politic foarte ostil si intr-o perioada de criza , a anilor 2009-2011 Sa-i multumim domnului Traian Basescu si sa-i uram succes domnului Klaus Iohannis! Sa-l sprijinim, ca societate civila, pentru ca succesului lui va fi si al nostru!
 • +3 (3 voturi)    
  Un 'jucator' versus un 'implicat' CONTINUARE (Luni, 22 decembrie 2014, 8:54)

  hotnewsfil [utilizator]

  Profesorul ar fi putut sa ii dea un 5+, dar si-a ales sa il trimita 'in banca' si sa ii ceara sa faca un rezumat mult mai redus, care sa contina, nemteste, numai esentialul, in stilul curat Iohannis (acela de la cofruntatea TV, cu Ponta).
  Am admirat toti sloganul 'Tara lucrului bine facut'. Deocamdata, Iohannis ne-a prezentat un discurs mult prea ne-iohannisist, despre lucrul bine facut. Il asteptam cu infaptuirea sloganului cu care ne-a cucerit!
 • +2 (2 voturi)    
  Times New Roman :) (Luni, 22 decembrie 2014, 8:58)

  CititorulComentator [utilizator]

  Domnule presedintele al Senatului Romaniei,
  Domnule presedinte al Camerei Deputatilor,
  Domnule prim-ministru,
  Domnule presedinte Ion Iliescu,
  Domnule presedinte Emil Constantinescu,
  Prea Fericirea Voastra,
  Inalt Prea Sfintia Voastra,
  Stimati reprezentanti ai cultelor,
  Alteta Voastra Regala,
  Stimati membri ai Parlamentului Romaniei,
  Doamnelor si domnilor ministri,
  Excelenta Voastra, Domnule Decan al Corpului Diplomatic,
  Excelentele Voastre, Doamnelor si Domnilor Ambasadori,
  Domnule presedinte al Curtii Constitutionale,
  Doamnelor si domnilor judecatori ai Curtii Constitutionale,
  Doamnelor si domnilor Magistrati,
  Domnule Avocat al Poporului,
  Excelentele Voastre,
  Stimati cetateni, dragi compatrioti
  • +5 (5 voturi)    
   Daca tot ati preluat lista (Luni, 22 decembrie 2014, 10:28)

   Craciunitza [anonim] i-a raspuns lui CititorulComentator

   am recitit-o ! Cu atentie ! Este o lista normala de institutii, in special ! .Ce nu va place ?
   Este adevarat ca daca vizualizezi sefii acestor institutii enumerate ti se face rau : Calin Popescu Tariceanu, Valeriu Zgonea ( el era in 2015 he he he ce vizionar!! ) , VV Ponta , Ion Iliescu (care nu ne-a spus adevarul despre Revolutia de la Tuimisoara, confiscata la Bucuresti: el dormea ascultand discursul Presedintelui), ..trecem cu respect de cei buni, si ajungem la V. Ciorbea, avocatul lui Ponta, nu al poporului roman!
   Daca ar fi fost si madama Georgescu de la CNA, ar fi fostcompleta pleiada celor care-i canta in struna lui Ponta ! Pana cand ?? Asteptam vesti bune astazi, dupa prima intalnire intre reprezentantii celor doua Palate!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by