Curtea Constitutionala: Prevederi referitoare la mandatul membrilor Consiliului de mediere, neconstitutionale

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 4 decembrie 2014, 17:25 Actualitate | Esenţial

Plenul Curtii Constitutionale a stabilit, joi, ca doua prevederi legale referitoare la mandatul membrilor Consiliului de mediere sunt neconstitutionale pentru ca incalca principiul neretroactivitatii legii civile, transmite Mediafax.

Judecatorii constitutionali au decis ca norma de drept care stabileste ca dispozitiile articolului 17 alineatul (4) si ale articolului 18 alineatul (1) din Legea nr.192/2006 se aplica si mandatelor in exercitiu la data intrarii in vigoare a acestei legi incalca Constitutia.

Potrivit primului text de lege, "mandatul membrilor Consiliului de mediere este de patru ani", in timp ce al doilea prevede: "Consiliul de mediere va alege un presedinte si un vicepresedinte si va desemna dintre membrii sai o comisie cu activitate permanenta, care pregateste lucrarile Consiliului de mediere. Durata mandatului membrilor comisiei este de doi ani".

"Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca prevederile art.III din Legea nr.115/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr.192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, conform carora "Dispozitiile art.17 alin.(4) si ale art.18 alin.(1) din Legea nr.192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu modificarile si completarile aduse prin prezenta lege, se aplica si mandatelor in exercitiu la data intrarii in vigoare a prezentei legi", sunt neconstitutionale, intrucat incalca dispozitiile art.15 alin.(2) din Legea fundamentala care consacra principiul neretroactivitatii legii civile", potrivit deciziei CCR.

Exceptia de neconstitutionalitate a fost ridicata in cadrul unui proces aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti.

Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

653 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri