Romania propune Germaniei crearea unui mecanism de consultari periodice pe teme de securitate la nivelul ministerelor de Externe. Propunerea a fost formulata de ministrul roman al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, in cadrul unei intrevederi pe care a avut-o marti, la Bruxelles, cu omologul sau german Frank-Walter Steinmeier.

Bogdan AurescuFoto: MAE

Discutia dintre cei doi ministri a avut loc in marja reuniunii ministrilor de externe ai statelor membre NATO.

Potrivit unui comunicat al MAE, un "interes aparte" a fost acordat situatiei din vecinatatea estica, "Romania si Germania reiterand sprijinul pe care il acorda Republicii Moldova".

"In acest context, Bogdan Aurescu a prezentat concluziile vizitei intreprinse luni, 1 decembrie 2014, la Chisinau si, mai ales, semnalul politic pro-european ferm transmis de catre cetatenii din Republica Moldova in urma alegerilor parlamentare recent incheiate. Ambii ministri au evidentiat necesitatea formarii rapide a unui nou guvern proeuropean", potrivit sursei citate.

Bogdan Aurescu a reiterat omologului german invitatia de a vizita Romania in cursul anului viitor, invitatie acceptata de acesta, se mai arata in comunicatul MAE.