Politistii timisoreni au intocmit dosar penal pe numele barbatului care sambata seara, in timpul mitingului din Piata Victoriei, ar fi lovit camera video a unui jurnalist, agresorul avand 18 ani si fiind din comuna Varias, relateaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presa transmis duminica de Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Timis, sambata seara, jandarmii s-au sesizat din oficiu dupa ce un tanar de 18 ani din comuna Varias ar fi lovit camera video a unui jurnalist, in timpul mitingului de la Timisoara, de solidaritate cu romanii din diaspora care nu au putut vota in primul tur al alegerilor.

"Tanarul a fost dus la sediul Sectiei 1 Politie Timisoara, unde i-a fost intocmit dosar penal pentru lovire sau alte violente. Precizam faptul ca, pana in prezent, persoana care ar fi fost vatamata nu a depus plangere", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, actiunea penala in cazul infractiunii de lovire sau alte violente se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

Sambata seara, in Piata Victoriei din Timisoara, a avut loc un miting de solidaritate cu romanii din diaspora care nu au putut vota in primul tur al alegerilor, la care au participat peste o mie de persoane.

In timpul protestului, o persoana a fost ridicata de jandarmi, dupa ce ar fi lovit camera video a unui jurnalist, iar alte sase persoane au fost amendate cu cate 200 de lei pentru adresare de injurii.