Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, secretarul de stat din MAI Raed Arafat si ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, au predat sambata, la Cluj, serviciilor de salvare din mai multe judete 48 de ambulante noi, dotate la standarde moderne, anunta Agerpres.

"Procesul de modernizare continua, astazi este iarasi o etapa, este vorba de 48 de masini, toate noi. Oamenii sunt bucurosi ca le primesc, sunt conform cererilor pe care le-am primit de la serviciile de ambulanta. Ma bucur ca am reusit la timp sa le livram. Acum o luna si jumatate ne-am intalnit tot la Cluj, cand am livrat 37 de masini, iar dr. Arafat ma asigura ca mai avem parte si de altele", a declarat Nicolae Banicioiu.

Raed Arafat a spus ca in acest an urmeaza si alte livrari de masini cu tractiune integrala.

"Pana la sfarsitul anului, din fondurile alocate de Guvern, mai avem 50 de masini 4x4 si mai sunt un numar de masini de multiple victime, care vor dota restul tarii. La momentul actual avem acolo numai 16 si acum este a doua oara in care putem sa luam din acordul cadru, ceea ce inseamna ca asta ne permite si la inzapeziri si la toate problemele mai critice sa avem in mai multe judete masini, ne va creste capacitatea de interventie. Pot sa spun ca e un pas major pentru noi, iar pentru serviciile de ambulanta, masinile care s-au cumparat in 2007 deja au ajuns la sute de mii de kilometri, majoritatea nu mai pot sa fie masini de prima linie, motiv pentru care noi, in fiecare an, incercam sa inlocuim un numar din aceste masini, ca sa ramana in parcul auto al ambulantei si al SMURD un numar de masini care sunt recente. Asta este una din aceste transe si acest program va continua", a afirmat Raed Arafat.

El a mentionat ca, in ceea ce priveste sistemul de urgenta, Romania este "pe o cale normala, europeana".

Pe 15 septembrie, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, si ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, au predat serviciilor de salvare din 15 judete 37 de ambulante noi. Costul unei ambulante se ridica la 63.000 de euro la care se adauga TVA.