Ministerul Afacerilor Externe a postat pe site-ul sau, cu posibilitatea de descarcare, formularul declaratiei pe proprie raspundere care trebuie completata de cetatenii romani care doresc sa voteze in strainatate la turul doi al alegerilor prezidentiale. Precizam ca MAE nu a anuntat deocamdata nicio suplimentare de sectii de vot in dispora.

Declaratia de proprie raspundere poate fi descarcata de pe site-ul MAE - sectiunea Alegeri 2014, dar si de de pe site-ul Biroului Electoral Central.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de MAE, alegatorii romani din strainatate pot descarca de pe site-ul institutiei formularul Declaratiei pe proprie raspundere conform careia nu au mai votat si nu vor mai vota la turul de scrutin din 16 noiembrie 2014 pentru alegerea Presedintelui Romaniei.

MAE subliniaza ca formularul poate fi completat de titular inainte de a intra in sectia de votare, dar semnarea si datarea sa se va face in fata membrilor sectiei de votare.

"Completarea declaratiei este o conditie absolut necesara exercitarii dreptului la vot, prevazuta de art. 44 alin. (5) din Legea Nr. 370/ 2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei", mai arata MAE.