Un politist care dirija circulatia intr-o intersectie din Sectorul 6 al Capitalei a fost lovit cu masina de un tanar care conducea baut si fara a avea permis de conducere, agentul fiind transportat la spital, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere, Andrei Codau.

Accidentul a avut loc in jurul orei 08.00, la intersectia strazii Orsova cu Bulevardul Virtutii, in Sectorul 6.

Politistul care dirija traficul in intersectie i-a facut semn unui sofer, in varsta de 24 de ani, sa opreasca. Ulterior, cand politistul i-a cerut sa prezinte documentele, a constatat ca in masina miroase a alcool si i-a cerut tanarului sa coboare, moment in care soferul a pornit in viteza. Tanarul l-a agatat pe politist cu masina si l-a tarat pe o distanta de zeci de metri, apoi a fost oprit in trafic.

Cand a incercat sa fuga cu masina, soferul a lovit un alt autoturism, a precizat Codau. Tanarul a fost testat cu aparatul etilotest, acesta avand o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur in aerul expirat.

In urma verificarilor, politistii au stabilit ca soferul nu avea permis de conducere. Agentul de politie are rani la picioare, acesta fiind transportat cu o ambulanta SMURD la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, a mai spus Codau.

Politistii fac cercetari la fata locului, iar tanarul urmeaza sa fie audiat si sa fie dispuse masurile in cazul acestuia, in dosarul care va fi deschis pe numele lui.