Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, le-a cerut rectorilor "sa asigure toate masurile pentru inceperea fara incidente a anului universitar", se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro. "Vom continua sa va sprijinim pentru ca universitatile romanesti sa produca absolventi bine pregatiti, capabili sa faca fata rigorilor de pe piata muncii", le-a transmis Costoiu rectorilor, inainte ca facultatile sa inceapa cursurile.

Citeste comunicatul integral remis HotNews.ro de catre Ministerul Educatiei Nationale:

Ministrul Mihnea Costoiu cere rectorilor sa asigure toate masurile pentru inceperea fara incidente a anului universitar. Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, a solicitat rectorilor universitatilor din Romania sa asigure inceperea in conditiii cat mai prielnice a anului universitar.

"Inceperea anului universitar nu este numai un eveniment festiv, ci si o coordonata care defineste simbolic spatiul academic. Pe 1 octombrie universitatile nu isi reiau doar sarcinile didactice ori educative, ci demonstreaza inca o data rolul important pe care sistemul de invatamant superior il are la nivelul intregii societati romanesti. De aceea, este important ca inceperea noului an universitar sa decurga fara incidente", a declarat Mihnea Costoiu.

Ministrul a aratat, de asemenea, ca MEN va continua sa sprijine universitatile romanesti. "Va rog sa contati in acest proces pe sprijinul deplin al Ministerului Educatiei Nationale. Vom continua eforturile depuse pana in prezent pentru ca bugetele educatiei si cercetarii sa creasca, vom continua sa va sprijinim pentru ca universitatile romanesti sa produca absolventi bine pregatiti, capabili sa faca fata rigorilor de pe piata muncii", a spus ministrul Mihnea Costoiu.

N.Red: Sublinierile apartin redactiei

Citeste si: