Ministerul algerian al Afacerilor externe nu poate confirma prezenta unui cetatean roman la bordul zborului Air Algerie care s-a prabusit joi in nordul statului Mali, existand "informatii contradictorii" legate de numarul pasagerilor si cetatenia acestora.

"In cursul zilei de 25 iulie, Ambasada Romaniei in Algeria a informat Centrala MAE ca un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe din Algeria a revenit asupra informatiei comunicata oficial anterior cu privire la existenta unui cetatean roman la bordul avionului apartinand companiei algeriene mentionate.

A precizat ca aceasta informatie nu a putut fi confirmata pana in prezent si ca exista informatii contradictorii cu privire la numarul pasagerilor si la cetatenia acestora", se arata intr-un comunicat al ministerului roman de Externe.

In comunicatul MAE se arata ca "surse oficiale din Burkina Faso au confirmat Ambasadei Romaniei in Algeria existenta unor date contradictorii cu privire la cetatenia si numarul pasagerilor".

In cursul zilei de vineri, autoritatile romane au intrat, din mai multe surse externe, in posesia unor liste de pasageri ai zborului respectiv, care contin neconcordante in ceea ce priveste numarul de pasageri, potrivit sursei citate.

In acest context, s-a demarat o procedura complexa de verificare a tuturor persoanelor aflate pe liste, folosindu-se evidentele informatizate aflate la dispozitia MAE si MAI.

Potrivit unor surse citate joi de agentia Reuters, la bordul aeronavei Air Algerie s-ar fi aflat si un cetatean roman.