Traian Basescu: Rusia e partenerul teroristilor in uciderea a 298 de persoane aflate la zborul Malaysia Airlines, in Ucraina. Cu cat UE intarzie sanctiunile economice, cu atat va plati mai scump entuziasmul lui Vladimir Putin de a-si recuceri imperiul URSS

de Red. Stiri     HotNews.ro
Luni, 21 iulie 2014, 17:36 Actualitate | Esenţial


Traian Basescu la Cotroceni
Foto: Presidency.ro
Presedintele Traian Basescu a atacat luni in termeni duri lipsa de fermitate a unor tari din Uniunea Europeana, care nu au impus rapid sanctiuni dure impotriva lui Vladimir Putin, acuzand faptul ca au fost puse in prim plan chestiunile economice, si nu valorile pe care se fondeaza UE. Basescu a atacat dur si Rusia, calificand-o drept "partener al teroristilor, prin sprijin politic, cu personal calificat, cu armament de toate categoriile, inclusiv greu".

"Pentru ca nu l-am descurajat la timp pe Putin, pentru ca in estul Europei se desfasoara un conflict alimentat de Rusia politic, cu oameni si echipamente militare, joi dupa-amiaza au murit 192 de europeni. Oare daca noi, in Consiliu, eram fermi si puneam valoarea omului deasupra a orice, nu am fi putut lua masurile de descurajare in timp util?", s-a intrebat seful statului, intr-o declaratie de presa in care a prezentat pozitia oficiala a Romaniei.

"Azi e Ucraina, se ajunge la granita balticilor, a Poloniei, a Romaniei. Nu cumva avem riscul sa fie mai importante comandamentele economice decat solidaritatea cu statele din flancul estic?", a continuat acesta.

Traian Basescu a pledat pentru sanctiuni "aspre, economice, care sa descurajeze lejeritatea cu care Rusia alimenteaza conflictul generat de teroristi in estul Ucrainei", iar "Europa trebuie sa vina in practica la valorile ei reale pleacand de la valoarea cea mai importanta, oamenii".

In opinia sa, sanctiunile economice trebuie impuse chiar daca UE va avea "pierderi economice consistente", dar care "nu vor fi mai mari decat ale Rusiei".

"A aplica cu manusi masurile din etapa 3 (sanctiunile economice, n.r.) e o eroare, cu cat intarziem mai mult cu atat vom plati mai scump neluarea masurilor de stopare a entuzaismului dl Putin de a-si recueri imperiul URSS".

Iata mai jos declaratia sefului statului  publicata de Administratia Prezidentiala:
 • Buna ziua. Asa cum am promis sambata, as vrea sa fac o declaratie care sper eu sa fie cat mai concisa, dar in acelasi timp si pe intelesul opiniei publice. Deci o declaratie legata de Ucraina, dar privita prin prisma ultimelor decizii adoptate in Consiliul European din 16 iulie.
 • Si o sa incep cu aceste decizii legate de largirea spectrului de sanctiuni impotriva Federatiei Ruse si a celor care contribuie la destabilizarea Ucrainei. Consiliul European convine sa extinda masurile respective cu scopul de a viza entitati, inclusiv din Federatia Rusa, care sprijina material sau financiar actiuni care submineaza sau ameninta suveranitatea, integritatea teritoriala si independenta Ucrainei.
 • Ce as vrea sa observati in aceasta fraza, relativ sofisticata, pe limbaj european? Deci se vizeaza, se trece de la stadiul listei de persoane la stadiul entitatilor. Si, tradus, inseamna companii, care pot fi ori banci, ori companii energetice, ori multe alte categorii de companii. Deci expresia entitati se refera in primul rand la societati comerciale. Deci Consiliul European a insacinat Consiliul - si maine se va desfasura Consiliul Afaceri Externe, unde participa toti ministrii de externe - sa gaseasca forma juridica de a se trece la aplicarea de sanctiuni impotriva unor entitati.
 • O alta masura dispusa de Consiliul European: Consiliul European transmite Consiliului, deci cel care se va desfasura maine, Consiliului Afaceri Externe, sarcina de a adopta instrumentele juridice necesare si de a decide pana la sfarsitul lunii iulie cu privire la o prima lista a entitatilor si persoanelor, inclusiv din Federatia Rusa, care urmeaza a fi vizate de masurile restrictive in temeiul criteriilor consolidate. Criteriu consolidat inseamna trecerea la stadiul trei de sanctiuni impotriva Federatiei Ruse.
 • Consiliul European solicita de asemenea examinarea posibilitatii de a viza persoane sau entitati care furnizeaza in mod activ sprijin material sau financiar factorilor de decizie rusi responsabili de anexarea Crimeii sau de destabilizarea Ucrainei de est.
 • Aici sunt vizati oligarhii, atat cei din anturajul presedintelui Vladimir Putin, cat si cei de origine ucraineana, care intr-un fel sau altul sprijina actiunile de sustinere ale Federatiei Ruse pentru teroristii din Ucraina de est; repet, pentru teroristii din Ucraina de est. Consiliul European solicita Bancii Europene de Investitii sa suspende semnarea de noi operatiuni financiare in Federatia Rusa. Deci Banca Europeana de Investitii, unul din marii finantatori ai operatiunilor din Federatia Rusa, are interdictie de a mai semna noi operatiuni financiare. De asemenea, Consiliul European a solicitat BERD, Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare, ca prin decizia pe care o iau guvernatorii bancii, care sunt reprezentatii statelor membre, sa inceteze noi operatiuni financiare pe teritoriul Federatiei Ruse.
 • Si, in sfarsit, Comisia Europeana a primit sarcina de la Consiliu sa analizeze si sa prezinte pana la sfarsitul lunii iulie proiectele de cooperare Uniunea Europeana - Federatia Rusa care se desfasoara cu finantarea Uniunii Europene sau cu finantare comuna, Uniunea Europeana - Rusia, care trebuie suspendate pana la sfarsitul lunii iulie.
 • Deci, as spune ca in sedinta Consiliului Euroepan din 16, s-a trecut la a se da sarcini catre Consiliul Uniunii Europene. Cred ca se face diferenta intre Consiliul European, care este acela al sefilor de stat si de guvern, si Consiliul Uniunii Europene, unde participa ministrii, membri guvernelor si care pun in aplicare deciziile Consiliului European. Bun.
 • Deci, as spune ca asta inseamna, de la sfarsitul lunii iulie, intrarea in etapa a treia de sanctiuni impotriva Federatiei Ruse, trecandu-se, de data aceasta, de la liste, interdictii de a se deplasa pe teritoriul Uniunii Europene, pentru persoane, se trece la sanctiuni catre companii. Cheia, aici, este cat de concesivi vor fi reprezentantii statelor, in stabilirea listelor si, pentru a va da un raspuns cu privire la pozitia Romaniei, care solicita demult trecerea la stadiul trei de aplicare a sanctiunilor, as vrea sa fac intai o analiza a situatiei din Ucraina. Sigur, evenimentele le cunoasteti de la televizor, pentru ca niciun stat n-a tinut pentru el, n-a tinut secrete informatiile legate de incidentul cu aeroanava Malaysia Airlines.
 • Dar, eu as vrea sa fac putin mai mult, decat sa ma refer la actul terorist care a dus la uciderea a 298 de oameni.
 • As analiza, in primul rand, situatia din estul Ucrainei. In opinia noastra - si este punctul de vedere al Romaniei, pe care il exprim public - in estul Ucrainei se desfasoara un razboi hibrid. Greu de gasit termenul asta in terminologia de razboi, dar acesta mi se pare termenul potrivit pentru situatia din Donetk si Lugansk. In primul rand, este un razboi prin interpusi, un razboi al Federatiei Ruse, care foloseste ceceni, transnistreni, cazaci si alte entitati, pe care plaseaza in estul Ucrainei, pentru a-i sprijini pe separatisti.
 • Deci este un razboi prin interpusi. O a doua caracteristica este aceea ca avem de a face si cu un razboi de gherila urbana. A treia caracteristica este ca exista si un razboi de insurgenta, chiar al cetatenilor ucraineni de etnie rusa si, in sfarsit, exista si actiuni teroriste frecvente si, aici, ma refer la luarile de ostatici, reprezentantii OSCE care au fost luati ostatici, cetateni care au fost luati ostatici, utilizarea scuturilor umane.
 • Va aduceti aminte, in fata institutiilor erau pusi oameni, iar teroristii ocupau institutiile si, pentru a apara cuceririle pe care le-au facut, puneau, in fata institutiilor ocupate in mod abuziv, cetataeni, deci utilizau scuturi umane. Toate acestea sunt caracteristice terorismului: luarile de ostatici, utilizarea de scuturi umane, jafurile, tot soiul de actiuni din acestea care nu sunt specifice institutiilor statelor, rapiri.
 • In sfarsit, tot aici se desfasoara si un razboi informational, care de data aceasta poate fi si parte a unui razboi clasic. Cine este responsabil in analiza noastra pentru ceea ce se intampla acolo? Primii responsabili sunt teoristii, care si acum ocupa Donetkul si Luganskul, si in mod egal responsabilitatea apartine Federatiei Ruse, pentru ca Federatia Rusa, imi pare rau sa o spun si am responsabilitatea greutatii afirmatiilor pe care le fac, Federatia Rusa a devenit un partener al acestor teroristi, prin sprijin politic, sprijin cu personal calificat, sprijin cu armament de toate categoriile, inclusiv armament greu.
 • Este concluzia la care am ajuns si aceasta este explicatia de ce nu ne-am grabit sa facem afirmatii decat ne-am limitat la niste comunicate.
 • In opinia noastra, Federatia Rusa este partenerul acestor teroristi, prin actiunile pe care le intreprinde. Din pacate, Federatia Rusa este parte a conflictului, asa cum a fost parte a conflictului si a anexarii ilegale a Crimeii, acum este parte a conflictului din estul Ucrainei. In ceea ce priveste actul terorist, care a dus la uciderea celor 298 de oameni, aflati la bordul Malaysia Airlines MH17, responsabilitatea, in urma analizei si a infomatiilor pe care le avem, responsabilitatea apartine, in mod direct, gruparii teroriste din estul Ucrainei care a executat lovitura asupra aeronavei malaysiene.
 • In mod egal, Federatia Rusa, care a pus la dispozitie specialisti si echipamentul necesar executarii loviturii, este parte a actului terorist. Am luat nota de declaratia presedintelui Putin sa nu politizam evenimentul. Nu-l politizeaza nimeni, dar presedintele Putin nu poate fugi si nu se poate ascunde sub amanari si minciuna de responsabilitatea punerii la dispozitie a specialistilor si a echipamentelor militare cu care aeronava a fost lovita.
 • Din pacate, Federatia Rusa este partenerul teroristilor in aceasta operatiune legata de uciderea a 298 de persoane. La inceput, v-am prezentat si masurile Uniunii Europene si analiza noastra cu privire la tipurile de conflicte care se desfasoara in estul Ucrainei. Problema este care este responsabilitatea Uniunii Europene. Putea sa faca Uniunea Europeana mai mult decat a facut pana acum? Iar raspunsul meu categoric este Da.
 • Sanctiunile trebuiau introduse de multa vreme, sanctiuni aspre economice, care sa descurajeze lejeritatea cu care Federatia Rusa alimenteaza conflictul generat de teroristi in estul Ucrainei.
 • Sigur, intotdeauna, au fost argumente. Argumente de genul: o tara are investitii mari, alta tara are de livrat echipamente sofisticate, alta tara este dependenta de gaze, altele, pur si simplu, au spus ca este bine sa fii bine si cu Uniunea Europeana, si cu Federatia Rusa, in acelasi timp, si sa ai o pozitie moale.
 • Cu certitudine, argumentele economice sunt extrem de importante. Dar in Uniunea Europeana noi vorbim despre valori. Orice politician european va va vorbi despre valori. Si as vrea sa stiu care este cea mai mare valoare a Uniunii Europene. Nu cumva, cea mai mare valoare este cetateanul european? Nu cumva, cea mai mare valoare este siguranta cetateanului european?
 • Sigur ca avem si valori economice. Sigur ca prosperitatea europenilor si bunastarea se asigura din relatii comerciale. Dar s-a ajuns la un punct, in care am avut de optat intre siguranta cetatenilor si interesele economice.
 • Este timpul, ca Europa sa puna pe primul plan situatia cetatenilor ei. Siguranta cetatenilor. Au murit 192 de cetateni europeni. Iar eu, personal, nu consider ca viata lor este mai pretioasa decat viata amaratilor de ucraineni care mor in Est. Dar, acum, suntem in fata unei realitati, pentru ca nu l-am descurajat la timp pe Putin, pentru ca in estul Europei se desfasoara un conflict alimentat de Federatia Rusa, politic, cu oameni si cu echipamente militare, luni dupa-amiaza au murit 192 de cetateni olandezi.
 • Oare, noi, in Consiliu, daca eram fermi - si vorbim despre valori, puneam valoarea omului deasupra la orice - n-am fi putut lua masurile de descurajare, in timp util? Si vin la partea a doua: astazi este Ucraina, se ajunge la frontiera balticilor, a Poloniei, a Romaniei.
 • Nu cumva, avem riscul sa fie mai importante comandamentele economice, decat solidaritatea cu statele din flancul estic? Cred ca Europa trebuie sa vina, in practica, la valorile ei reale, plecand de la valoarea cea mai importanta: oamenii; siguranta oamenilor. Iar Federatia Rusa trebuie tratata prin aceasta prisma, chiar daca avem pierderi economice consistente. Nu vor fi mai mari decat ale Federatiei Ruse.
 • A aplica, cu manusi, masurile din etapa a III-a este o eroare. Cu cat intarziem mai mult, cu atat vom plati mai scump neluarea la vreme a masurilor de stopare a entuziasmului domnului Putin de a-si recuceri imperiul fostei Uniuni Sovietice. Aceasta este declaratia pe care cred ca trebuia sa o fac in numele Romaniei

Citeste aici si o Analiza HotNews.ro despre pozitionarea politicienilor romani fata de Rusia

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

24827 vizualizari

 • -77 (115 voturi)    
  oare (Luni, 21 iulie 2014, 19:15)

  Mazeta [utilizator]

  Cum se face că Traian Băsescu este mai bine informat și mai hotărât decât Obama?
  • +34 (52 voturi)    
   oare ce ? (Luni, 21 iulie 2014, 19:45)

   PSD-erbedeul [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   oare ce ?
   • -59 (83 voturi)    
    oare (Luni, 21 iulie 2014, 20:57)

    Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui PSD-erbedeul

    Oare de ce nici o agenție internațională de presă nu a preluat declarațiile lui Traian Băsescu?
    • -28 (48 voturi)    
     eh (Luni, 21 iulie 2014, 22:20)

     sindbad [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

     basescu e la sfarsit de mandat... si el ar fi un erou daca i-am cere, ar fi murit in locul regelui in 44' pe care l-a facut las, are o dimesiune mult mai planetara decat se vede.
    • +51 (61 voturi)    
     oare de ce (Luni, 21 iulie 2014, 22:23)

     mircearh [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

     insisti sa scrii tampenii de atatia ani in sir ?
     • +30 (34 voturi)    
      Pentru ca ... (Luni, 21 iulie 2014, 23:26)

      Herodot [utilizator] i-a raspuns lui mircearh

      ... asa a primit ordin de la sefii lui...
     • +8 (14 voturi)    
      Oare ar fii (Marţi, 22 iulie 2014, 8:38)

      banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui mircearh

      in stare sa scrie ceva cu logica ? Sunt sigur ca are cateva diplome, fiindca atunci cand Dumnezeu a impartit Mintea , si ajungand la rand(el Mazeta) Mintea sa terminat , si Dumnezeu-l i-a dat in loc de Minte Diploma !
    • +2 (22 voturi)    
     intrebarea este (Luni, 21 iulie 2014, 22:36)

     sebagain [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

     care e raspunsul NATO la asemenea actiuni ale Rusiei? Unde e , frate armata? E toata in Polonia, Lituania, Letonia? Romania e toata plecata la Mamaia si in Grecia?
     • +3 (9 voturi)    
      Ce treaba are NATO (Marţi, 22 iulie 2014, 3:13)

      alexpro [utilizator] i-a raspuns lui sebagain

      cu Ucraina?

      http://www.nato.int/nato-welcome/index.html
    • +33 (35 voturi)    
     Aude cine trebuie (Marţi, 22 iulie 2014, 2:43)

     Caligula [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

     Declaratiile lui Basescu sunt in romaneste pentru romani.
     Rusii nu le pot auzi oricum. Le lipseste simtul realitatii. Au distrus media libera si au cazut victima iluziei create de propaganda proprie - precum Ceausescu. Au plecat pe un drum infundat si nu se mai pot intoarce.
     • +2 (2 voturi)    
      Putin astazi ... (Miercuri, 23 iulie 2014, 2:03)

      yyyyyy [utilizator] i-a raspuns lui Caligula

      Ati citi "putin", ha, ha, nici vorba, este vorba de "mult", adica de Tavaras Putin ... chiar astazi a ingradit si mai mult posibilitatea de a mai face proteste de orice fel, se pregateste de zile mari badia si isi cauta aliati - oare in Romania, ce aliati isi va gasi - sunt o gramada de nostalgici si o gramada de oportunisiti economici si politici de data mai noua cu mult capital investit in afaceri cu rusii, taica Iliescu probabil isi lustruieste pantofii, sterge ochelarii, preseaza costumul si converseaza in ruseste cu tanti Nina cum sa-l intimpine pe Tavaras Putin ...
    • +9 (17 voturi)    
     Te inseli tantalaule ! (Marţi, 22 iulie 2014, 8:07)

     banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

     Rusi sau mai bine zis bolsevistii au urmart cu GURA CASCATA declaratia !
     • -9 (13 voturi)    
      extraordinar (Marţi, 22 iulie 2014, 8:40)

      step by step [utilizator] i-a raspuns lui banateanul.

      hai, ma lasi...
     • -3 (5 voturi)    
      Well ...probabil au fost uimitzi, ca de Ceausescu (Marţi, 22 iulie 2014, 11:13)

      MiticaPalarierul [utilizator] i-a raspuns lui banateanul.

      Well ...probabil au fost uimitzi, ca de Ceausescu cand vorbea de bomba cu neutroni.

      Cu acesta ocazie si-au completat portofoliul de bancuri cu prosti ...

      Valorile Presedintelui Mondial al Romilor sunt spagile in valoare de 600.000 de Euro ...

      "Patria si Dreptul Meu!"
      .
    • +3 (3 voturi)    
     Cum se cunoaste ca esti propagandasti de meserie . (Miercuri, 23 iulie 2014, 1:33)

     yyyyyy [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

     Fara nici o exceptie de cind tot postezi (sau postati) pe acest site ai fost "on message" - PSD si Vocea Rusiei ambele unanime pt sanctionarea presedintelui, etc. Intotdeauna ai vrut sa lasi impresia ca Basescu este tratat ca un nimic in exterior, uite ca iti spun eu, din surse first hand, ca este foarte apreciat in lumea externa - mai putin Rusia - si toate luarile de pozitie i-au fost remarcate ...
  • +53 (71 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 21 iulie 2014, 19:47)

   [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

  • +35 (47 voturi)    
   ia incearca un raspuns ! (Luni, 21 iulie 2014, 19:47)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   poate ca..d'aia !
   iete=asa !
   aaaaa, ce zici ?
  • +60 (68 voturi)    
   Comentarii stupide .... (Luni, 21 iulie 2014, 20:12)

   IonMarcu1321903955503 [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   .... sau raspandire de idei defetiste in teritoriul inamic.
   Numai naivii nu vad ca razboiul prin intermediari se poarta si aici, pe HN.
   Pe internet nimeni nu stie daca cel care posteaza ca o mazeta este de fapt un idiot util, un fox terrier sau un caporal GRU cu chipiul dat pe ceafa.
   • +32 (34 voturi)    
    Sigur nu e caporal (Luni, 21 iulie 2014, 21:07)

    Matrafirefox [utilizator] i-a raspuns lui IonMarcu1321903955503

    E un racan, de-aia il si pun ai lui la treaba de jos.

    Altii dezinformeaza prin SUA etc., pe el l-au azvarlit aici.
   • +22 (24 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 21 iulie 2014, 21:07)

    [anonim] i-a raspuns lui IonMarcu1321903955503

   • +25 (33 voturi)    
    pentru Mazeta (Luni, 21 iulie 2014, 22:27)

    radu_b24 [utilizator] i-a raspuns lui IonMarcu1321903955503

    ba Mazeta ia treci tu pe Vocea rusiei, vezi ca ai gesit site-ul. aici se vorbeste de democratie!
  • +56 (70 voturi)    
   poate ca (Luni, 21 iulie 2014, 20:15)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Bunicii si strabunicii lui Basescu au trait cu frica si experienta rusului in coasta iar echivalentii lui Obama doar cu experienta crocodilului care le manca vitele cand traversau raul Mara in Kenya.
   E o mica diferenta de perceptie nu crezi?
   • +3 (3 voturi)    
    Ce tare... (Marţi, 22 iulie 2014, 10:37)

    hot news [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    ... esti :-)
  • +18 (22 voturi)    
   Obama pushes Putin to rein in separatists at Malay (Luni, 21 iulie 2014, 20:20)

   PSD-erbedeul [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Obama pushes Putin to rein in separatists at Malaysia Airlines crash site
   http://www.pbs.org/newshour/rundown/watch-live-president-obama-speak-downed-plane-ukraine/
   BY newsdesk and Associated Press July 21, 2014 at 10:33 AM EDT
  • +7 (47 voturi)    
   ... (Luni, 21 iulie 2014, 20:32)

   klaudyuxxx [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Nu sunt sustinatorul lui, dar Traian Basescu speculeaza foarte bine aceasta situatie. Crestem nemarginit demult in ochii SUA prin pozitia luata fata de Rusia. Nici nu e nevoie de prea mult curaj sa fim contra pentru ca n-avem nimic de pierdut, doar importam de la ei iar mare lucru nu exportam.
   • +14 (40 voturi)    
    extraordinar (Luni, 21 iulie 2014, 21:11)

    Nicolae Kidman [utilizator] i-a raspuns lui klaudyuxxx

    Ia spune-ne tu ce produs rusesc foloseşti? Maşină? Motocicletă? Bicicletă? telefon mobil? Telefon fix? Televizor? Combină audio-video? Aer condiţionat? Frigider? Cuptor cu microunde? Computer? Aparat de bărbierit? Lame, spumă de ras, deodorant, parfum? lenjerie intimă? Spune-ne ce anume, ca să ne dăm seama ce importăm de la ruşi şi ce-o să ne lipsească.
    • +10 (24 voturi)    
     Domnul consuma.... (Luni, 21 iulie 2014, 23:51)

     math [utilizator] i-a raspuns lui Nicolae Kidman

     ... presa ruseasca, una dintre cele mai informate, obiective si deontOLOAGE din lume. Ce aveti cu el ?
    • +13 (27 voturi)    
     gaz metan (Marţi, 22 iulie 2014, 2:32)

     Vlad C [anonim] i-a raspuns lui Nicolae Kidman

     Nu stiu de ce ai luat atatea plusuri.

     Pe langa faptul ca habar n-ai, aparent Google e greu de folosit.

     Importam gaze de la rusi.

     http://www.zf.ro/eveniment/topul-produselor-exportate-si-importate-de-romania-din-rusia-9375126

     "În ceea ce priveşte importurile, pe primul loc se află combustibilii, gazele şi lubrifianţii"
   • -18 (42 voturi)    
    Prostii (Luni, 21 iulie 2014, 21:54)

    Mayhem [utilizator] i-a raspuns lui klaudyuxxx

    Tine cont ca Romania e o tara mica/mijlocie. Tari precum Romania trebuia sa aiba discursuri neutre, echilibrate, nu belicoase. Ca pe langa Rusia noi suntem fir de par. Un diplomat adevarat cunoaste aceste lucruri. Basescu ar trebuii sa isi vada de lungul nasului. Se puteau gasi declaratii mai echilibrate si mai putin amenintatoare. SUA e departe de noi, dar Rusia e aprope.
    • -3 (7 voturi)    
     ai vorbit frumos, dar aici nu sunt urechi (Marţi, 22 iulie 2014, 10:30)

     jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Mayhem

     sa aculte. aici sunt doar basisti care aplauda nevonditionat. incearca alt forum, cum ar fi gandul. evz, hn si b1tv sunt omoloagele antenelor lui felix securistul
    • +2 (2 voturi)    
     Prudenta este total inutila. (Marţi, 22 iulie 2014, 17:40)

     epishebe [utilizator] i-a raspuns lui Mayhem

     Rusia daca va ataca nu va ataca pentru ca "are ceva cu noi", pentru ca "i-am jignit/suparat". Nu. Va ataca pentru ca vrea, pentru ca are interes si PENTRU CA POATE.


     In schimb, un discurs echilibrat si bine argumentat care sa atraga atentia si sa insiste asupra pericolului care este de partea cealalta a granitei poate sa intareasca suportul pe care il va trimite NATO in si in apropiere de tara noastra, in vederea prevenirii unui eventual atac.
  • +23 (29 voturi)    
   chiar mazeta.... (Luni, 21 iulie 2014, 21:08)

   brahmenau [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   amice, esti stupid! Americanii au transmis lui putin ca au dovezi suficiente ptr a trage o concluzie. Sa nu uiti despre cine vorbesti, tara care a doborat un avion civil (KAL 007) pentru ca a intrat in spatiul aerian sovietic. Rusii au sustinut si sustin logistic,financiar si militar o trupa de mercenari care terorizeaza estul Ucrainei
   • +9 (15 voturi)    
    hmmm (Marţi, 22 iulie 2014, 4:10)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui brahmenau

    Si un avion civil doborat in spatiu aerian international pe motiv de "pentru ca pot", cum se numeste? Hint: zbor 655, an 1988.

    Cand ti se rupe, dovezile sunt egale cu zero. Si cum a fost valabil pentru altii, de ce n-ar fi si pentru astia?
    • 0 (6 voturi)    
     Persian Gulf 1988: United States shots down the Ir (Marţi, 22 iulie 2014, 9:17)

     stani [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

     Documentarul despre tragicul eveniment:
     http://www.youtube.com/watch?v=rYyvpGmxZUI
     • 0 (2 voturi)    
      eu stiu (Marţi, 22 iulie 2014, 11:44)

      Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui stani

      Altii au nevoie sa mai invete. E interesant ca primul comentariu in care am amintit intr-un mod mai direct de acest zbor, nu mi-a fost aprobat de HN. Asta spune multe...
  • +23 (33 voturi)    
   Mazeto ia niste ginseng, baga niste vitamine (Luni, 21 iulie 2014, 21:28)

   derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   ca v-asteapta vremuri grele;

   toate schemele voastre de propaganda trebuie regandite si dupa parerea mea, nici daca se scoala tata Lenin din mormant nu mai scoate Rusia din haznaua imagologica in care s-a bagat.
  • +20 (26 voturi)    
   ce inseamna... (Luni, 21 iulie 2014, 21:29)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   ... sa fii prost... informat.
  • +22 (30 voturi)    
   Ca e un tip mai hotarat decat Obama e un lucru bun (Luni, 21 iulie 2014, 22:26)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   pentru noi. Cum ai ajuns la concluzia ca e maI bine informat decat Obama?
  • +15 (19 voturi)    
   mazeta mujica (Luni, 21 iulie 2014, 22:28)

   federal [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   http://www.scientificamerican.com/article/remembrances-of-aids-and-hiv-workers-killed-in-shot-down-plane/?&WT.mc_id=SA_SP_20140721

   [moderat. avertisment] citeste in link sa poti intelege ce ati facut.
  • +17 (29 voturi)    
   Blocarea lui Mazeta (Luni, 21 iulie 2014, 23:10)

   Andrei Bz. [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   Sunt destul de sigur ca individul Mazeta e profesionist platit pentru dezinformare si manipulare. Observati cum, desi nu este de acord cu nimic din ce apare pe acest site, reuseste sa fie primul care posteaza la articole. Pe bune, ar fi murit de foame daca nu ar fi fost platit sa stea pe HN non-stop.

   Ar fi un gest responsabil din partea HN sa-l blocheze pe acest individ periculos (+ blocarea si a eventualelor noi conturi pe care si le-ar crea). Una e libertatea de exprimare si alta e "trolling-ul" si reaua vointa si reaua intentie.
   • +10 (16 voturi)    
    DA! (Marţi, 22 iulie 2014, 7:37)

    Observator roman [utilizator] i-a raspuns lui Andrei Bz.

    Exact la asta ma gandeam si eu!

    Raul Mazetei nu e atat ca scrie tampenii, ci ca enerveaza si - prin comentariile dezaprobatoare care apar - deturneaza sensul firesc al dezbaterii pe forum. Total de acord cu 'banarea' acestui tip de specimene de catre Hot News.
   • -8 (16 voturi)    
    Bre Andrei (Marţi, 22 iulie 2014, 8:20)

    xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Andrei Bz.

    aici chiar ai dat dovada ca intelegi democratia si schimbul de idei,daca nu ai argumente sa-l combati,blocheaza-l!
    • +7 (9 voturi)    
     Pentru xrogo (Marţi, 22 iulie 2014, 9:07)

     adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

     Baga capul la cutie ! Nu vezi ca a inceput deconspirarea agentilor straini aici ?
    • +10 (10 voturi)    
     Fa, xorgo (Marţi, 22 iulie 2014, 9:34)

     , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

     uita/te in ograda proprie.
     Desfiintarea EVZ, desfiintarea B1, a oricarui punct de informnare care nu este de acord cu pesedeaua plenara, ...face parte din programul vostru de guvernare.
     De ce l/ati suporta si voi?
     Cand vrei raul unora, gandeste/te ce se intampla cu tine daca esti supus la acelasi rau!
     Ia adu/ti aminte constipatia facuta pentru bombonel; parca a cazut singur in ea, nu?
     E chiar mai jos si parca este rece, nu?
    • +3 (3 voturi)    
     Nu schimba idei. (Marţi, 22 iulie 2014, 10:09)

     ciupi 2 [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

     E un amarat de troll.
   • 0 (6 voturi)    
    pentru Andrei Bz (Marţi, 22 iulie 2014, 9:05)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Andrei Bz.

    Corect ! Si ar trebui mers mai departe. Luat in supraveghere de SRI. Probabil ca este agent strain, plasat in Romania pentru a duce razboiul informatic aici.
    Si atunci se schimba foaia. Se aplica sanctiunile legale , mult mai severe decat simpla interzicere pe HN !
   • +4 (12 voturi)    
    Cenzura nu este o solutie (Marţi, 22 iulie 2014, 9:24)

    bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui Andrei Bz.

    Dl mazeta îndeplinește o funcție extrem de utilă. Ne obligă pe noi toți să ne analizăm și să ne argumentăm opiniile și opțiunile. Ar fi o pierdere dacă ar fi alungat.

    În acest moment dl mazeta este vaccinul, pisica cu clopoței, un excelent deschizător de comentarii. Ca agent pro-rus atunci ar fi (este?!) mult prea imbecil. Aș spune că dumnealui are chiar un rol sanitar, de punct de cristalizare al atitudinilor anti-Rusia și anti-PSD.

    Pe de altă parte, un agent de influență motivat, nu ar avea nicio problemă să facă un nou abonament internet cu IP dinamic și să își schimbe identitatea, devenind de nerecunoscut pentru filtrele Hotnews.

    Aș fi mai atent la cei care, declarîndu-se anti-ruși ne atrag atenția că ucrainienii nu ne iubesc, că Merkel ne-a vîndut rușilor pe gaze, că americanii sînt în criză și preocupați de Orientul Mijlociu, China (sau de orice altceva) și că nu vor dori sau putea să ne ajute la greu etc. Adică lucruri plauzibile, uneori poate adevărate, chiar dacă irelevante pentru subiect, în ciuda subtextului emoțional.

    În general, este mai eficient să lași un interlocutor «cu opinii la ordin» să se exprime și să îl ajuți să se facă singur de rîs decît să îl faci interesant prin cenzură.
   • 0 (0 voturi)    
    Disagree... (Miercuri, 23 iulie 2014, 11:05)

    John M. [utilizator] i-a raspuns lui Andrei Bz.

    Si atunci, noi, ceilalti, fata de cine ne vom mai simti superiori in "suflet si gandire"?! Nu. Lasati-l sa-si faca numarul si dati-i replica de fiecare data. E stimulator.
    "Mascaricii descumpanesc intelectul, silindu-l sa iasa din rutina"...(Ctin Toiu, "Galeria cu vita salbatica")
  • +20 (30 voturi)    
   Pentru ca Basescu ... (Luni, 21 iulie 2014, 23:24)

   Herodot [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   ... stie mai bine decat Obama cine sunt rusii si de ce sunt in stare. Intreaga noastra istorie depune marturie despre suferintele indurate de poporul roman din cauza rusilor! Da' se pare ca tu nu esti roman daca nu stii asta!
  • +4 (4 voturi)    
   Oare de ce propaganda rusa (Marţi, 22 iulie 2014, 12:35)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   E atat de activa in Romania. A si pornit deja razboiul economic, politic si mediatic de cucerire a tarii ? Toti postacii inepti ce repeta minciunile zilnice ale propagandei ruse sunt mobilizati mai mult ca oricand.
  • +1 (1 vot)    
   Te roade tare? (Miercuri, 23 iulie 2014, 1:29)

   yyyyyy [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Te roade tare, nu-i asa? Ei lasa, consoleaza-te, mai e putin si GENIALUL Ponta si clica din spatele lui - atit celula interna cit si cea externa moscovita - care l-a protapit unde este, va ajunge Presedinte - si atunci sa te tii, Romania va fi integrata la rasarit in timp record, sarmana Romanie ...
  • 0 (0 voturi)    
   ce om important...maaaiiii... (Sâmbătă, 2 august 2014, 7:39)

   TRABI [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Matrozu cu toate cabinetele de guvernare terorizeaza tara si au adus-o in mocirla... si vorbeste de Rusia ?
   Cred ca nu este la inaltimea de a fi jandarm cu Rusia si Puthin ...
 • +50 (70 voturi)    
  base (Luni, 21 iulie 2014, 19:22)

  DanielBorca [anonim]

  Frumos discurs, forza Base !!!
 • +61 (69 voturi)    
  siguranta oamenilor (Luni, 21 iulie 2014, 19:45)

  Ciprian77 [utilizator]

  Probabil asta este cheia aici: siguranta oamenilor. Multi politicieni vad in primul rand interesul corporatiilor, cum sa-i faca pe aia bogati sa devina si mai bogati si apoi se intereseaza de siguranta cetatenilor.
  Dar cetatenii platesc impozite la state tocmai pentru a li se oferi protectie si a nu fi victime a unor descreierati.
  Se pare ca multi politicieni europeni au uitat de propriile lor valori: politicienii si corporatiile din Franta vor sa vanda vapoare de razboi Rusiei, cei din Germania vor sa continue sa cumpere gaze ieftine de la Rusia si tot asa... Dar cu noi, restul, cum ramane?
  In definitiv nimeni nu-i imun la lipsa securitatii... Sa nu uitam ca si presedintii de companii sau politicienii sunt oameni si ei. In avionul ala au murit politicieni si rude de politicieni. Asta chiar nu inseamna nimic ceilalti care iau deciziile?
  Asteptam sa vedem, daca acum, in ceasul al 12-lea, europenii vor trece la sanctiuni dure dar meritate impotriva Rusiei.
 • +60 (76 voturi)    
  ma unge pe suflet ca un roman are curajul (Luni, 21 iulie 2014, 19:47)

  rov [utilizator]

  sa puna punctul pe i. daca in decursul generatiilor eram mai multi, nimeni nu ne calca pe bombeu...
  • +45 (51 voturi)    
   Anti-terorism (Luni, 21 iulie 2014, 20:47)

   Trojan.H [utilizator] i-a raspuns lui rov

   In timp ce Basescu se bate pentru Romania, agentii lui Putin au iesit la atac pe toate televiziunile.
   Acum ca Rusia este declarata oficial sustinatoare a terorismului, institutii ale statului cu atributii in domeniu pot sa actioneze in consecinta.
   • -3 (13 voturi)    
    Multi voinici mai sunt in tara asta! (Marţi, 22 iulie 2014, 9:28)

    stani [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

    Daca incepe razboiul nu Basescu o sa se bata pentru Romania, ci o sa te bati tu sau fiul tau sau fratele sau poate altcineva de o rudenie cu tine. Si nu o sa "te bati" din fotoliul de acasa, cu vorbe goale ca acum, ci o sa fii pe un camp de lupta printre bombe si gloante, cu arma in mana si cu masca de gaze pe figura, pentru ca Rusia detine, printre multe altele, armament nuclear.
    • +3 (5 voturi)    
     O sa ne batem (Marţi, 22 iulie 2014, 10:15)

     ciupi 2 [utilizator] i-a raspuns lui stani

     cu mujicii. Tu stai deoparte.
     Neam de slugi
  • +40 (52 voturi)    
   BRAVO BASE!!! (Luni, 21 iulie 2014, 20:49)

   Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui rov

   BRAVO BASE!!!
 • +54 (70 voturi)    
  Basescu (Luni, 21 iulie 2014, 19:48)

  obs. [utilizator]

  Tehnica argumentație, logica, impecabile in acest discurs. Eu cred ca si alte state se vor alătura poziție RO.
  • -19 (41 voturi)    
   probabil (Luni, 21 iulie 2014, 20:16)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui obs.

   ca base vorbeste de pe pozitia comuna, ioropeana.
   d'aia a fost la bruksal.
   probabil ca merkel, care il sustine si l'a scapat de mania boborului (hahaha, cum se da la latrine), l'a asigurat de back-up. :)
   • +3 (5 voturi)    
    multi alde sova p'acilea (Marţi, 22 iulie 2014, 9:51)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

    se cunoaste dupa minusuri.
    greu la deal...

    deci, mai draga, cum se poate vorbi de o pozitie comuna ioropeana ?!
    a existat vreodata ?
    sau ca base ar fi sprijinit de anghela !?
    pai anghela are, parca, alta parere in ce'l priveste pe vladimir si relatia cu moskau.

    io mi'am facut datoria, l'am pus pe zmaili..
    incercam numai sa'l zgandaresc pe alde mazetta.
    si picara, alde sova si dusa. :)))
  • +24 (30 voturi)    
   Olandezii sint extrem de suparati (Luni, 21 iulie 2014, 21:28)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui obs.

   pe buna dreptate. La locul accidentului probele sint facute praf, cutiile negre ascunse, ramasitele pamantesti (care cer o expertiza deosebita) au fost adunate care cum s-a nimerit de betivi...Niste canibali retardati si abrutizati de votca!
 • +64 (72 voturi)    
  Discurs de om politic (Luni, 21 iulie 2014, 19:57)

  Leon_Magnificul [utilizator]

  Asta e discurs de om politic adevarat, specie pe cale de disparitie in lume, si aproape complet inxesistenta in Romania, cu aceasta notabila exceptie, si ea pe cale de disparitie Ce o sa mai plinga imbecilii sau copiii imbecililor dupa Traian Basescu!
  • +34 (44 voturi)    
   Imbecilii ca imbecilii (Luni, 21 iulie 2014, 20:28)

   UnOarecare [utilizator] i-a raspuns lui Leon_Magnificul

   Mi-e ca cel mai mult vom plange noi, cetatenii care gandim...
  • +7 (11 voturi)    
   Nu conteaza! (Luni, 21 iulie 2014, 22:04)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Leon_Magnificul

   Acum, naivii rad!
   Cand vor plange, voi rade eu!
   Si multi altii ca mine!
   Poate va da Dumnezeu si o vreme cand naivii vor fo fortati SA TACA! Trebuie sa existe o cale!
   Si atunci poate isi vor da seama ca sunt doar carne de tun, masa de manevra, ingrasamant de cimitir...
   POate...
  • -10 (14 voturi)    
   Nu,asta e discurs de iresponsabil (Marţi, 22 iulie 2014, 8:25)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Leon_Magnificul

   Daca vroia sa ia o atitudine asa de belicoasa,care sa angajeze Romania fatis imotriva Rusiei trebiua sa convoace o sedinta comuna a Parlamentului si acolo,cu probe si prin vot sa se dea o declaratie ,asa face un om responsabil,nu angajezi Romania intr-o disputa din care nu are de castigat,vezi Doamne,el are alura de lider european!
   • +3 (7 voturi)    
    xrogo (Marţi, 22 iulie 2014, 9:10)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    Capul la cutie !
  • -1 (1 vot)    
   mda (Marţi, 22 iulie 2014, 11:12)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Leon_Magnificul

   1 - limbajul tau este cel putin indoielnic
   2 - sunt de acord ca basescu are dreptate... in schimb romania nu isi permite sa se puna rau cu rusia ... ue, sua si rusia o sa pice la pace si noi o sa ramanem cu pretu dublu la gaze. ca sa fac asemenea declaratii trebuie sa ai o armata in spate... si nu una a carei avioane pica singure si care nu e in stare sa gaseasca un avion prabusit cu gps si pasageri in viata.
 • -17 (25 voturi)    
  The mouse that roared (Luni, 21 iulie 2014, 20:21)

  Nyk1 [utilizator]

  Cine a văzut filmul sau a citit rezumatul știe la ce mă refer.
  • +11 (11 voturi)    
   nu ţi-a ieşit :D (Luni, 21 iulie 2014, 21:15)

   Nicolae Kidman [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   Gentlemen, our country is on the brink of disaster. There is only one way up: war! We must declare war on the United States!

   We can never win such a war, but we could win the peace. Remember, Americans are a strange people: where most countries rarely forgive anything, Americans forgive everything.

   There isn't a more profitable undertaking than to declare war on the U.S. and be defeated! No sooner is the enemy defeated, then America pours in food, clothing... and lots of money for the relief of its former enemies.

   In effect, we declare war on Monday, we'll be defeated on Tuesday and by Friday we'll be rehabilitated beyond our dreams. It's not honest, but it's terribly practical and infaillible.
  • +15 (21 voturi)    
   Nikalai, Romania nu e soarece (Luni, 21 iulie 2014, 21:30)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   iar Rassia e un colos cu picioare de lut, care-si face dusmani unde ar trebui sa aiba aliati. Are doua state care fac implozie de suprapopulatie (minimum!) si teritoriu imens...si gool...Panimaiesi?
  • +2 (10 voturi)    
   de ce dati bre minusuri? (Luni, 21 iulie 2014, 21:59)

   derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   ati citit cartea? ati vazut filmul? nu va place Peter Sallers?

   soarecul se lupta cu superputerile si le invinge in toate romanele lui Wibberley, terminati cu minusurile :))
 • +48 (58 voturi)    
  sincer sa fiu (Luni, 21 iulie 2014, 20:24)

  AliKimiku [utilizator]

  Nu il consider pe Basescu un super-om. Are greselile lui si sunt multe.
  Dar in situatia data ma reprezinta perfect si l-as vota ori de cate ori ar fi nevoie numai pentru discursul asta. Este exact tipul de discurs pe care europenii ar trebui sa il puna in practica. E incredibil cum la numai 76 de ani de la momentul Munchen de exemplu europa de vest practica acelasi pacifism cretin, impaciuitorism care a condus la ww2. Eu unul n-as admite in clasa politica(orice inseamna asta) un om fara minime cunostinte de istorie recenta(exc. Crin pe care oricum nu il ajuta)

  PS nu as vota-o insa pe Elena Udrea doar fiindca mi-o recomanda el
 • -29 (49 voturi)    
  De ce pro-rusii au doborat DOAR avionul malaezian? (Luni, 21 iulie 2014, 20:24)

  alex4321 [utilizator]

  Putina logica nu-i strica lui Basescu si-anume:

  1. Daca Rusia vroia sa doboare direct ea:
  avioanele civile care treceau "prin zona"
  le dobora fara nici o problema

  2. Daca Rusia vroia sa-i ajute pe insurgentii rusi
  din Ucraina sa doboare avioanele civile
  care treceau prin zona
  ii ajuta
  in asa fel incat picau toate avioanele civile ce treceau deasupra Donetsk-ului "ca si vrabiile".

  Asa cum am mai aratat
  intrebarea simpla care se pune este

  3. DE CE Insurgentii Rusi din Ucraina
  au doborat (ca avion civil) DOAR avionul malaezian
  si timp de 2 luni nu au tras asupra
  NICI UNUI Alt avion CIVIL
  desi pe deasupra lor au trecut SUTE de avioane
  civile???

  (caci cf. primuluyi-ministru malaezian pe acelasi traseu de zbor cu avionul malaezian trecusera 75 de avioane civile in ultimele 2 zile dinaintea incidentului)

  IATA O INTREBARE SIMPLA LA CARE UN PRESEDINTE CARE SE RESPECTA ESTE OBLIGAT SA-SI RASPUNDA si dupa ce-si
  raspunde sa informeze populatia asupra acestui aspect.

  Iar daca nu gaseste singur raspuns poate intreba serviciile secrete ale tarii noastre ca doar de-aia sunt platite din banii nostri

  Dar daca nu-ti Raspunzi la Intrebarea 3 de mai sus
  credeti-ma ca TE FACI DE RAS IN PUBLIC
  cu orice explicatie pe care o dai...
  totul devine o simpla propaganda fara prea mare valoare
  daca explicatiile lui Basescu nu raspund la intrebarea 3 de mai sus.

  Si din pacate nu raspund.

  Prin urmare, ca sa fim anti-rusi eficienti
  trebuie in primul rand sa nu fim prosti
  si sa ne raspundem prima data la
  intrebarile cele mai simple
  in scopul de a afla prima data Adevarul.

  Cea mai buna Propaganda este intotdeauna folosirea Adevarului, mai ales cand acel adevar
  ii indica in acest caz,
  pe separatistii pro-rusi implicati in doborarea
  acestui avion,.

  Numai ca implicarea separtistilor pro-rusi in acest caz nu e cea pe care a prezentat-o Basescu.
  caci DOAR avionul civil malaezian a fost doborat
  pe parcursul a 2 luni
  • +24 (36 voturi)    
   mărunțiș ai descărcat aici (Luni, 21 iulie 2014, 20:44)

   bocristi [utilizator] i-a raspuns lui alex4321

   la punctul 3:
   3.a - nu ar mai fi trecut cu sutele dacă pica unul;
   3.b - răspunde-ți dumneata la întrebarea: dacă teroriștii abia făcuseră rost de armamentul necesar și au vrut să facă o probă?
   Dacă nu poți răspunde, scrie mai puțin data următoare. Cele bune!
   • -14 (24 voturi)    
    Lipsa de logica (Luni, 21 iulie 2014, 21:16)

    alex4321 [utilizator] i-a raspuns lui bocristi

    1. Zici:
    "3.a - nu ar mai fi trecut cu sutele dacă pica unul;"

    Exact - deci au lasat sa treaca sute de avioane civile pana au tras prima data. (caci au fost sute in ultima luna , 75 doar in cele 2 zile precedente si multe chiar in ziua aia)

    Te-ai incurcat in "logica" nu?


    2. Zici:
    "3.b - răspunde-ți dumneata la întrebarea: dacă teroriștii abia făcuseră rost de armamentul necesar și au vrut să facă o probă?"


    Crede-ma sa vii in public si sa sustii ca "logica" ca
    -----------------------------------------------------
    "pro-rusii fac "probe de armament"
    "tragand dupa avioane civile "
    -----------------------------------------------------
    asta e "lipsa de logica" nu logica

    Prin urmare "asa o logica"
    nu poate primi un "raspuns logic".

    De ce?
    Pentru ca e ca si cum
    eu as banui ca tu te trezesti
    dimineata
    punandu-ti sotia sa sparga geamurile din casa
    DOAR ca sa faca zgomot ....

    Daca ti-ai spune ca eu cred ca tu asa te trezesti dimineata , Tu ai raspunde ceva la intrebarea asta?

    Eu unul nu.
    • +14 (18 voturi)    
     amice ! (Marţi, 22 iulie 2014, 0:23)

     math [utilizator] i-a raspuns lui alex4321

     Tu chiar crezi ca stam sa citim 3 pagini cat postezi tu ? Crezi ca citim integral operele lui Putin ? Crezi ca toti am absolvit scoala de membri de partid subdezvoltati mintal de la Moscova ?

     Iti propun sa te camezi. Sunt numai aberatii retorice din ciclul : de ce tocmai pe Nastase si pe Becali i-au inchis, cand toata lumea fura ??
    • +1 (1 vot)    
     aberezi cu gratie (Marţi, 22 iulie 2014, 21:44)

     gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui alex4321

     faptul ca a cazut doar un avion nu inseamna nimic special. pe logica ta putem sa aberam si cand cade un avion oriunde altundeva "cum de zboara milioane de avioane intr-un an si tocmai avionul X sau cursa Y a cazut? ///
  • +25 (33 voturi)    
   gresesti (Luni, 21 iulie 2014, 20:49)

   dadan [utilizator] i-a raspuns lui alex4321

   inainte de zborul MH17 au fost doborate inca doua avioane ale Ukrainei, un SU si un avion de transport trupe... presedintele Ukrainei chiar acuzand rusia ca a doborat unul din avioane de pe teritoriul sau deoarece banuiau ca rebelii nu au tehnica sa doboare avioane la asa altitudine (in trecut doborau doar elicoptere si avioane din preajma aeroporturilor).. insa s-au lamurit destul de repede ca rebelii aveau rachete sol-aer sofisticate si le lansau de pe teritoriul Ukrainei... rusii au promis razbunare in urma cu ceva timp cand un obuz ratacit a ajuns dincolo de granita si a distrus o casa in rusia...
   • -13 (21 voturi)    
    alea erau avioane militare (Luni, 21 iulie 2014, 21:56)

    alex4321 [utilizator] i-a raspuns lui dadan

    alea erau avioane militare DECI BELIGERANTE
    nu avioane civile
    (ca doar nu se bat aia cu Malaezia nu?)

    DE ce amesteci mere cu pere?
   • +4 (6 voturi)    
    Da (Marţi, 22 iulie 2014, 9:36)

    uniepure [utilizator] i-a raspuns lui dadan

    mi s-a parut ciudat ca opinia internationala nu a intervenit ferm atunci cand au fost doborate acele avioane ucrainene, fie ele militare. Actiunea respectiva demonstra ca fortele separatiste(cu rusii in spate) detin tehnica avansata si nu doar se joaca de-a razboiul. Cred ca o pozitie comuna clara ATUNCI, ar fi putut salva avionul civil. Acum e prea tarziu si ma tem ca amenintarile la adresa Rusiei o vor face sa intre oficial in Ukraina,cu armata, pentru a " dezarma fortele rebele"si "a restabili ordinea"..
  • +12 (20 voturi)    
   Tataie, cati ani ai, ca deraiezi rau (Luni, 21 iulie 2014, 21:20)

   Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui alex4321

   de la logica. Nici nu poate omul sa se certe cu tine ca esti OFF.
   • -8 (16 voturi)    
    am inteles injuria dar care e raspunsul tau (Luni, 21 iulie 2014, 23:08)

    alex4321 [utilizator] i-a raspuns lui Fu Leng

    am inteles injuria dar care e parerea ta
    la intrebarea 3:

    3. DE CE Insurgentii Rusi din Ucraina
    au doborat (ca avion civil) DOAR avionul malaezian
    si timp de 2 luni nu au tras asupra
    NICI UNUI Alt avion CIVIL
    desi pe deasupra lor au trecut SUTE de avioane
    civile???

    Ai o parerea sau n-ai?
    • +6 (6 voturi)    
     pentru alex4321 (Marţi, 22 iulie 2014, 9:18)

     adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui alex4321

     E asa de greu pentru tine sa -ti dai sdingur raspunsul.? Daca esti sincer asa de neajutorat am sa-mi fac mila de tine. Doar acum !
     Pentruca nu aveau sistemulk BUK inainte. Numai ce il primisera.
     • -3 (3 voturi)    
      A venit cu 10 minute inainte in ziua aia (Marţi, 22 iulie 2014, 13:42)

      alex4321 [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

      Afirmatia ta este:
      ================

      "A venit cu 10 minute inainte sa treaca avionul
      imalaezian n ziua aia si au si tras dupa primul avion care trecea pe-acolo"

      Asta-i varianta ta ?

      - dar nu ai dovezi ca a venit exact atunci cu 10 minute inainte sa treaca Malaesian Airlines
      - nu ai nici macar dovezi ca "cand a venit"
      si "daca a venit sau era capturat de la ucrainieni"

      Prin urmare faci afirmatii fara dovezi....


      Totusi chiar acceptand varianta asta improbabila si fara dovezi:

      Dar de ce ar fi tras dupa un avion civil si
      si-ar fi consumat o racheta dintre cele 4
      "abia venite" ?

      La asta ai uitat sa raspunzi nu?
  • +8 (8 voturi)    
   simplu, bre... (Marţi, 22 iulie 2014, 8:54)

   lucyan [utilizator] i-a raspuns lui alex4321

   vad ca esti bine informat, cum de ti-a scapat tocmai inregistrarile in care teroristii sustinuti de rusia confirmau ca au primit buk-urile impreuna cu personal? ce dovada mai vrei?sau trebuie sa-ti scriu cu litere de tipar sa intelegi?
   • -3 (3 voturi)    
    abia le-au primit si au tras dupa avioane civile? (Marţi, 22 iulie 2014, 13:45)

    alex4321 [utilizator] i-a raspuns lui lucyan

    Deci "abia le-au primit" in ziua aia si
    "si au si tras dupa avioane civile"?

    Deci si-au consumat repede rachetele (parca bateria are doar 4 din cate stiu) tragand dupa civili?

    DAR
    De ce ar fi facut asta ?
    Cu ce ii ajuta doborarrea unui avion civil Malaezian ca sa obtina inpedendenta de Ucraina ?

    Pare cam lipsita de logica varianta asta a ta....
 • -19 (43 voturi)    
  Traiasca ... (Luni, 21 iulie 2014, 20:30)

  strugurelpustiu [utilizator]

  Base cu retorica lui demna de agenda imperialista a SUA, heil Base, heil Obama ! Sa vedem cat mai dureaza totusi ca si romanii sa se trezeasca, noi suntem asa mai lenti la treburi de-astea...
  • +2 (20 voturi)    
   Se copasera strugurii la (Luni, 21 iulie 2014, 22:05)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui strugurelpustiu

   tine?
   Sau si vinul il faceti acum din electrozi?!
   Cam devreme cu strugurelul!
   Sau te pomenesti ca esti pe... invers!?
  • +12 (18 voturi)    
   Noi romanii avem mari indoieli ca cel ce scrie (Luni, 21 iulie 2014, 22:39)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui strugurelpustiu

   asemene randuri ar fi roamn.
 • -24 (40 voturi)    
  Un articol pentru cei pro-USA, pro-război (Luni, 21 iulie 2014, 20:39)

  Nyk1 [utilizator]

  Inclusiv Băs.

  http://www.dailymail.co.uk/debate/article-2698652/PETER-HITCHENS-Mourn-victims-dont-turn-one-tragedy-global-catastrophe.html
  • +11 (19 voturi)    
   un fost membru al internationalei socialiste (Luni, 21 iulie 2014, 22:09)

   derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   trotskiste ce poate sa zica?

   ai meritat toate minusurile de la "the mouse that roared" - n-ai inteles nimic din umorul lui Wibberley.
 • +39 (47 voturi)    
  oare cum e posibil? (Luni, 21 iulie 2014, 20:42)

  dadan [utilizator]

  Sa fie Mazeta intotdeuna primul la cuvant pe acest forum la toate articolele despre Basescu? Isi pune cumva plasa cu sticle de lapte de dimineatza ca sa-si marcheze primul loc la postat pe forum? Scrie cumva din redactia hotnews? moderatorul forumului face intentionat clasarea mesajelor? moderatorul forumului face un joc agitare a forumistilor punindu-l mereu pe acest gigi contra cap de discutie? cum poate fi un om atat de promt pe forum? cumva stim ca asta e meseria lui dar cred ca moderatorii forumului hotnews au legatura cu promtitudinea anumitor postaci.
  Mie mi se intampla deseori sa-mi vad commentul postat de-abea a doua zi, pe cand Mazeta posteaza inainte sa deschida gura Basescu....
  • +15 (21 voturi)    
   are mai multe nume (Luni, 21 iulie 2014, 22:47)

   rov [utilizator] i-a raspuns lui dadan

   si toate sunt platite de forte antiromanesti... e imposibil ca un om de buna credinta, un roman, sa fie asa de nemernic.
  • +4 (14 voturi)    
   Mazeta = HotNews (Marţi, 22 iulie 2014, 3:40)

   Canadian13 [utilizator] i-a raspuns lui dadan

   La concluzia asta am ajuns si eu astazi, dupa ce, vreme de cateva zile comentarille meleau fost blocate de HN. Astazi m-am luat de Mazeta si bineinteles ca ale mele comentarii nu au trecut.
   Bravo HN, va faceti un trafic de minune, banuiesc ca asta este journalism made in Romania.
   Deci, in cocnluzie, daca vrei sa-ti aara comentarille pe HN (regardless de plususri sau minusuri) trebuie :
   1. sa fii musai pro-Basescu (adica sa-l lauzi si atunci cand da cu mucii in fasole de cele mai multe ori)
   2. Sa nu ( prea) te iei de Mazeta
   Hai, inmulteasca-vi-se traficul !
  • +2 (2 voturi)    
   ŞI eu îmi pun întrebarea Dvs. (Marţi, 22 iulie 2014, 13:03)

   gabbi [utilizator] i-a raspuns lui dadan

   Şi afirm că m-am săturat de postările d-lui MAZETA
 • +38 (44 voturi)    
  Raspuns de clasa 1 (Luni, 21 iulie 2014, 20:43)

  Leon_Magnificul [utilizator]

  Separatistii au doborit 10 avioane si elicoptere militare ucrainene in ultima luna dintre care 3 in 4 zile inainte de doborirea avionului de linie. Miercurea trecuta numai au doborit 2. La imbecilitatea acestor pitecantropi rusi dotati cu arme sofisticate, intrebarea nu era daca ci cind o sa confunde un avion civil cu unul militar
  • +16 (20 voturi)    
   Sefii lor (Luni, 21 iulie 2014, 21:27)

   Matrafirefox [utilizator] i-a raspuns lui Leon_Magnificul

   probabil le-au spus "trageti in tot ce misca deasupra Donetskului".

   Ei bine...
  • -9 (21 voturi)    
   De ce ii trebuie unui pitecantrop 2 luni (Luni, 21 iulie 2014, 21:59)

   alex4321 [utilizator] i-a raspuns lui Leon_Magnificul

   De ce i-ar trebuie "unui pitecantrop" 2 luni
   pana sa "confunde un avion militar cu unul civil"?
   --------------
   si timp de 2 luni sa faca diferenta ca
   un adevarat "homo sapiens" intre un avion militar si un avion civil? (stiind si ca au trecut pe-acolo sute de avioane civile)

   Ia spune-ne tu ca ":homo sapiens"?
   • +2 (2 voturi)    
    alexei (Marţi, 22 iulie 2014, 10:29)

    ciupi 2 [utilizator] i-a raspuns lui alex4321

    Te-ai suparat ca i-a facut pitecantropi?
    • -3 (3 voturi)    
     Pitecantropii inteligenti (Marţi, 22 iulie 2014, 13:49)

     alex4321 [utilizator] i-a raspuns lui ciupi 2

     Constat cu tristeste sunt trist, ca cineva
     care se crede inteligent poate crede

     ca pitecantropi pot dobori avioane Boeing la 10 Km inaltime exact dupa doua luni timp in care au facut perfect diferenta intre avioane civile si militare

     Logica bat-o vina, le lipseste din pacate
   • +3 (3 voturi)    
    Foarte simplu (Marţi, 22 iulie 2014, 12:45)

    Ionut P. [utilizator] i-a raspuns lui alex4321

    În ordinea logicii:
    - pitecantropilor le-au trebuit vreo 2 luni să pună mână pe lansatorul de rachete (BUK) SA-11 (care poate angaja o țintă la peste 10k altitudine).
    - avioanele civile aveau interdicție de zbor sub plafon 8k.
    - MH17 zbura la 10.500m

    Ia vezi, 1+1... te pocnește logica după cap?
    • -3 (3 voturi)    
     Si dupa ce s-au chinuit 2 luni (Marţi, 22 iulie 2014, 13:52)

     alex4321 [utilizator] i-a raspuns lui Ionut P.

     "Si dupa ce s-au chinuit 2 luni (cum zici tu)

     sa faca rost de 4 rachete BUK

     de milioane de EU

     au tras la-ntamplare dupa primul

     avion civil Malaezian iesit in cale ,

     ca sa obtina cu asta Independenmta Provinciei fata de Ucraina "

     Asta ne-o zici tu si ne-o mai si prezinti ca Varianta Plina de Logica ?

     Logica bat-o vina lipseste cu desarvirsire din asa un rationament


     TRIST !
 • +21 (25 voturi)    
  Liderii UE (Luni, 21 iulie 2014, 21:00)

  gigifisiune [utilizator]

  Europenii ar trebui sa-si blameze, in primul rand, proprii lideri care au mimat ca sanctioneaza Rusia, dar nu au facut nimic. In frunte cu Merkel care, pare-se, a acceptat la acel moment orice ca**t din partea Rusiei, doar ca sa ramana in varful Europei.

  Si, iaca, ca s-a intamplat. Toti liderii europeni au lasat sa treaca ceva timp, ca sa se vindece oarecum ranile si lumea sa mai uite, dar acum, ghinion, au ajuns sa fie la fel de vinovati ca Putin in toata mizeria asta, prin lipsa lor de actiune: "sactionam Rusia, ramanem fara gaze si lumea nu ne mai voteaza, sau acceptam riscuri ca sa ne pastram locul caldut din conducerea statelor"? Grea intrebare!

  UE a ajuns sa fie mai penibila decat niciodata, mai penibila decat Iranul. Macar Iranul tot se descurca, cu toate sanctiunile impuse. UE nu-i capabila, cu toate ca daca si-ar pune mintea ar "trage" o alta conducta de gaze din Azerbaidjan in "doi timpi si trei miscari".
 • +18 (22 voturi)    
  Corecte afirmatiile (Luni, 21 iulie 2014, 21:06)

  Rogue [utilizator]

  Acum trebuie sa ne coordonam si sustinem mai bine actiunile cu Polonia si Tarile Blatice.
 • +16 (22 voturi)    
  Esti sarac rau (Luni, 21 iulie 2014, 21:09)

  feisbuk [utilizator]

  1. Cum sa doboare Rusia avioane civile care trec prin Ucraina?

  2. Rusia a ajutat insurgentii cu tehnica antiaeriana. Este exact acelasi lucru cum as ajuta regimul nord coreean cu niste plutoniu.

  3. Fiindca agitatorii rusi din Ucraina, parte din ei cetateni ucrainieni de etnie rusa, sunt bolnavi. Dementi. Habar nu aveau in ce trag sau au crezut ca fac o mare grozavie daca doboara ca in jocurile pe calculator sau filme un ditamai avionul.

  Evident ca Rusia nu le-a dat armament ca sa traga in avioane civile, nimeni nu se indoieste de asta. Dar tampitii au scapat de sub control iar singurul vinovat este Putin, un criminal care nu este la prima abatere, cu un mod de lucru deja cliseu. Putin ii alimenteaza cu arme, bani, vodka si ajutor uman.

  Sper ca in tarile astea din Vest (UK, Olanda) sa se gaseasca un tribunal - sau chiar TPI - care sa il condamne pe Putin, la fel cum au fost condamnati multi lideri sarbi pentru grozaviile facute de acestia prin fosta Iugoslavie.
  • -10 (16 voturi)    
   3. DE CE Nu erau "dementi" tot timpul? (Luni, 21 iulie 2014, 23:15)

   alex4321 [utilizator] i-a raspuns lui feisbuk

   Zici:
   "3. Fiindca agitatorii rusi din Ucraina, parte din ei cetateni ucrainieni de etnie rusa, sunt bolnavi. Dementi. Habar nu aveau in ce trag sau au crezut ca fac o mare grozavie daca doboara ca in jocurile pe calculator sau filme un ditamai avionul. "

   De ce le-ar trebui "unor dementi" 2 luni
   pana sa "confunde un avion militar cu unul civil"?
   --------------
   si timp de 2 luni sa faca foarte bine diferenta ca
   niste adevarati "oameni cu discernamant" intre un avion militar si un avion civil? (stiind si ca au trecut pe-acolo sute de avioane civile)

   Ia spune-ne tu
   ca "om intelginet si cu discernamant"
   cum iti explici asta?
   • +7 (7 voturi)    
    Pai este destul de simplu (Marţi, 22 iulie 2014, 7:12)

    feisbuk [utilizator] i-a raspuns lui alex4321

    Fiindca ceva s-a schimbat. Poate s-a imbatat tipul de la radar. POate seful bateriei antiaeriene a aflat ca nevasta il insala si s-a enervat. Poate au crezut ca vor iesi si ei, in sfarsit, pe prima pagina a ziarelor. POate au vrut sa se dea rotunzi in fata lui Putin sau poate chiar asta trebuia sa se intample, dupa civili la sol si avioane militare.


    Evident, tu iti pui intrebari de genul de ce l-a impuscat Iovan pe tiganul din casa, ca pana atunci nu a mai impuscat pe nimeni. DE ce s-a retras Hagi de la nationala, ca pana la retragere a jucat mult si bine. De ce necrofilul a descoperit Ghencea militar, ca pana atunci isi facea numarul prin parcul Sebastian, printre tinere cu roz in obraji.


    Dar mult mai credibila este versiunea sovietica. Olandezii au inghesuit in avionul ala 298 cadavre chiar de pe Schiphol si au vorbit cu ucrainienii sa traga cu rachetele rusesti in avion ca sa iasa Putin naspa.
    • -3 (3 voturi)    
     Doar un tigan a intrat in casa (Marţi, 22 iulie 2014, 13:56)

     alex4321 [utilizator] i-a raspuns lui feisbuk

     In cazul Iovan:
     ------------------
     Doar un hot a intrat in casa lui Iovan nu Sute de Hoti

     Dincolo:
     --------------
     Acolo pe deasupra insurgentilor treceau de 2 luni sute de avioane civile

     Apoi sa spui ca "o ineptie e Valabila" DOAR "pentru ca o alta Ineptie nu poate fi valabila"
     te citez ca mostra de astfel de rationament

     "Dar mult mai credibila este versiunea sovietica. Olandezii au inghesuit in avionul ala 298 cadavre chiar de pe Schiphol si au vorbit cu ucrainienii sa traga cu rachetele rusesti in avion ca sa iasa Putin naspa."

     E CHIAR TRIST !

     Lipsa de logica e la tine....
 • +19 (29 voturi)    
  asta da presedinte (Luni, 21 iulie 2014, 21:35)

  cris64 [utilizator]

  Asta inseamna sa fii partener loial. Asta inseamna sa schimbi opinia, de tara schimbatoare si in care nu poti avea incredere, creata in ani de zile despre Romania. Asta inseamna sa faci dovada de verticalitate, de consecventa si mai ales sa stii sa fi un Presedinte puternic al unei tari care chiar daca economic e vai mama ei, trebuie sa aiba un cuvant de spus in Europa.Acesta e motivul pentru care la tentativa usl din 2012, o intreaga Europa si SUA au luat atitudine ferma.Asta inseamna sa-ti reprezinti cu cinste si demnitate poporul si patria. Se mai ridica vreun politician de dupa '90 la nivelul lui ? Corneliu Coposu ar fi fost, dar din pacate a murit.
 • -5 (23 voturi)    
  De SUA nu spune nimic ? (Luni, 21 iulie 2014, 21:43)

  hotake [utilizator]

  Pe acelasi rationament se poate afirma ca SUA este partenerul teroristilor care in ultimele zile au ucis in Gaza aproape 500 de palestinieni .
  • +3 (7 voturi)    
   pentru hotake (Marţi, 22 iulie 2014, 9:27)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui hotake

   500 de palestinieni ? Cati din ei militari si cati civili ?
   • -1 (3 voturi)    
    530 morti dintre care 72% civili si 80 copii (Marţi, 22 iulie 2014, 13:58)

    alex4321 [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

    530 morti pana ieri seara dintre care 72% civili
    si dintre care 80 copii - asta conform ONU

    Deci de ori ori mai multi civili morti nevinovati decat cei morti tot nevinovati in avionul malaezian

    DAR tu ne ce nu poti da pe google sa afli singur?
    • +2 (2 voturi)    
     pentru alex4321 (Marţi, 22 iulie 2014, 22:29)

     adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui alex4321

     Cum deosebesti civilii de "militarii "
     palestinieni ? Ce uniforma au "militarii " ?
     Eu te-am ajutat odata ! E randul tau.
     Astept sa ma lamuresti .
 • -11 (25 voturi)    
  Razboiul hibrid (Luni, 21 iulie 2014, 21:46)

  Taras Bulba [utilizator]

  Razboi "hibrid" ?!?!?!? In Ucraina de luni de zile este un razboi civil in toata regula! Rusia a indicat punctul acesta de nenumarate ori dar in zadar. "Comunitatea internationala" in frunte cu SUA a tot batut toba pana acum cu "operatiuni anti-teroriste"........ a fost nevoie sa cada un avion cu oameni nevinovati pentru a se trezi si astia la realitate si sa-si dea seama ca E RAZBOI?!?!?!

  In alta ordine de idei, sunt surprins ca Hotnews nu face referire nicaieri la cuvantarea (delirul mai degraba) al lui Obama.

  Quote Obama:
  <<Ukrainian President Poroshenko has declared a demilitarized zone around the crash site. As I said before, you have international teams already in place prepared to conduct the investigation and recover the remains of those who have been lost. But, unfortunately, the Russian-backed separatists who control the area continue to block the investigation. They have repeatedly prevented international investigators from gaining full access to the wreckage. As investigators approached, they fired their weapons into the air. These separatists are removing evidence from the crash site, all of which begs the question -- what exactly are they trying to hide?>>

  - daca Porosenko vrea sa ajute investigatia, de ce a declansat un atac fara precedent astazi in Donetsk?!?!
  - cum se face ca separatistii "ingradesc" pe investigatori? unde sunt aceste rapoarte? de ce nu ne spune Obama ca grupurile de investigatie au ajuns ABIA ASTAZI IN ZONA, dupa ce au fost blocate zile intregi in Kiev sau prin alte zone de catre autoritati?!

  Quote Obama again:
  <<Moreover, these Russian-backed separatists are removing bodies from the crash site, oftentimes without the care that we would normally expect from a tragedy like this. And this is an insult to those who have lost loved ones. This is the kind of behavior that has no place in the community of nations.>>

  - cireasa pe tort: sa intelegem ca rebelii trebuia sa lasa cadavrele sa se descompuna pe camp ?!?!?! :o
  • +9 (13 voturi)    
   Kalasnikov nu-ti suna mai bine ca Patton? (Luni, 21 iulie 2014, 23:31)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Taras Bulba

   Sau ti se pare dezonorant?
  • 0 (6 voturi)    
   Patton (Marţi, 22 iulie 2014, 9:29)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Taras Bulba

   Capul la cutie. Nu te deconspita ,ca acum cand Rusia e in razboi informatic cu NATO , agentii Rusiei sunt tratati ca inamici !
 • -11 (29 voturi)    
  Hotnews!!! (Luni, 21 iulie 2014, 21:49)

  Taras Bulba [utilizator]

  Unde raportati si discutati despre conferinta de presa a Minsiterului Apararii din Rusia in care acestia prezinta ipotezele si dovezile lor cu privire la evenimentele care au dus la prabusirea MH17?!?!!?

  In loc sa ne bramburiti cu lozincile marelui licurici, macar aveti bunul simt sa prezentati niste dovezi, fie ca va convin fie ca nu, atunci cand cineva vine cu ele!
  • +11 (15 voturi)    
   Hotnews nu e oficina URSS (Luni, 21 iulie 2014, 23:32)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Taras Bulba

   Calasnicoave tata.
   • -10 (10 voturi)    
    Dar o cui oficina (Marţi, 22 iulie 2014, 8:29)

    xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

    este?
 • -11 (29 voturi)    
  Off (Luni, 21 iulie 2014, 21:58)

  Taras Bulba [utilizator]

  Iata, unii chiar isi pun intrebari:

  http://consortiumnews.com/2014/07/20/what-did-us-spy-satellites-see-in-ukraine/

  UNDE SUNT DOVEZILE PRETINSE DE SUA ?! De ce presa nu le cere?!

  De ce presa tace malc in privinta dovezilor aduse astazi la cunostinta opiniei publice de Ministerul Rus al Apararii?!
 • +9 (27 voturi)    
  Nu vom avea prea curând (Luni, 21 iulie 2014, 22:40)

  Kentt [utilizator]

  un politician ca Băse!
 • -2 (28 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 21 iulie 2014, 22:44)

  [anonim]

  • +13 (19 voturi)    
   Nu e ura fatza de rusi (Luni, 21 iulie 2014, 23:34)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui

   ci fatza de exportul oligarhiei criminale. Nu Ucraina a șutit ținuturile de care zisăși ci maika Rassia pre numele ei de fata, URSS.
   • -2 (14 voturi)    
    gresit (Marţi, 22 iulie 2014, 8:21)

    freestyle [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

    URSS-ul a luat tinuturile romanesti care sunt acum la Ucraina. URSS care avea la conducere oameni de toate natiile, deci si rusi si ucrainieni. Problema este a ucrainienilor care dupa obtinerea independentei ar fi trebuit sa returneze ce au primit de pomana de la altii. Dar nu s-a intamplat asa ceva. Din contra, Ucraina a devenit cel mai mare dusman al Romaniei.
    Din parte mea se poate alege praful de tara asta care din 1990 a avut conducatori nationalisti, care au dus o politica antiromaneasca. Ce au facut noii puternici de la Kiev dupa ce l-au alungat pe Ianukovici? Au anulat legea privind minoritatile. Pentru Romania asta a fost o conditie pentru semnarea acordului cu UE. Pentru Ucraina nu a fost. De ce? Ce au pazit Basescu si Ponta?
    Sunt constient ca hatmanul Poroshenko va trece estul Ucrainei prin foc si sabie. Dar unitatea nu se castiga astfel. Vine o vreme cand toate greselile se platesc.
 • -8 (16 voturi)    
  Toti adauga care mai de care (Luni, 21 iulie 2014, 23:12)

  mopsu [utilizator]

  comentarii mai nastrusnice, dar adevarul este ca fara putin , asazisii rebeli nu ar fi avut cu ce trage, iar rachetele daca au fost capturate de la ucrainieni, acestia au aceeasi vina ca si prorusii. Nu stiau ca a fost capturata o baterie de buk, kub, vuk sau cum naiba se numeste? De ce nu au inchis spatiul aerian la timp? Intrebati-va daca asa ceva se putea intampla intr-o tara europeana?Apoi ce e asa de greu sa incercuiesti cu trupe perimetrul separatistilor si sa le tai aprovizionarea? Dar in acelasi timp sunt de acord cu ce fac separatistii{nu criminalii care-i conduc) ci populatia rusa din Ucraina care vorpatria muma.Noi romanii am fost furati de ucrainieni, de rusi, de bulgari, toti si-au facut mendrele iar noi cu emil. c. am semnat ca nu mai vrem nimic.Bravos...
 • -8 (18 voturi)    
  Dovezi? (Luni, 21 iulie 2014, 23:40)

  Taras Bulba [utilizator]

  In timp ce americanii ne ameninta ca au dovezi, dar sunt atat de incompetenti incat nici macar nu au curajul sa le prezinte, Ministerul rus al Apararii a venit cu propriile dovezi, ipoteze si intrebari prezentate azi la o conferinta de presa. Cum comentati?

  Printre altele:
  - prezenta unor avioane de vanatoare ucrainiene in "shadow-ul" MH17
  - prezenta unor baterii anti-aeriene BUK controlate de armata ucrainiana in zona proxima locului unde s-a prabusit avionul - asta in timp ce KIev-ul neaga ca ar avea astfel de baterii in zona
  - intensificarea supravegherii radar in preajma zilei de 17 iulie de catre partea ucrainiana

  Comments, anybody?
  • +7 (13 voturi)    
   Rusii (Marţi, 22 iulie 2014, 8:21)

   Sani [utilizator] i-a raspuns lui Taras Bulba

   Bai, de ce nu "gavaresti" pe rusa?
   Propuneru ca sa fii mai credibil:

   1. In loc de Patton, ia-ti pseudonimul Stalin
   2. In loc de "shadow" foloseste si tu echivalentul rusesc "тень"

   In rest, confirmi ca voi, Ponta & Co. nu sunteti decat niste cartite rusesti in Romania.
  • -2 (14 voturi)    
   te chinui degeaba (Marţi, 22 iulie 2014, 8:32)

   freestyle [utilizator] i-a raspuns lui Taras Bulba

   Sarbii ii calcau in picioare pe romanii din valea Timocului, in Romania le plangeam de mila, lor si lui Milosevici. Acum cu ucrainienii. Astia anuleaza legea minoritatilor, romanii spun: aoleu bietii ucrainieni. Sper sa apuc ziua cand un roman va spune,vai de bietii romani. Dar se pare ca noi ne iubim semenii prea putin. In cazul de fata, ura fata de rusi e mai mare decat dragostea fata de romani.
   • +3 (7 voturi)    
    Dragostea de romani??? (Marţi, 22 iulie 2014, 9:09)

    J.C.Denton [utilizator] i-a raspuns lui freestyle

    Inteleg ca ura fata de rusi e complet nejustificata pentru un roman...
    • 0 (4 voturi)    
     poti sa uarasti pe cine vrei (Marţi, 22 iulie 2014, 14:32)

     freestyle [utilizator] i-a raspuns lui J.C.Denton

     Cu cei care ii deznationalizeaza pe romani, cei care nu ii lasa sa-si vorbeasca limba ce trebuie sa facem? Sa-i lasam in pace pentru ca sunt dusmanii rusilor?
     Si apoi care e treaba cu rusii? Daca te referi la perioada sovietica, de ce ura se revarsa numai asupra rusilor? De ce nu asupra tuturor popoarelor care au dat sefi si sefuleti pe la Kremlin? Ca doar Republica Sovietelor era tara tuturor popoarelor asuprite.
     Si apoi poti sa urasti pe cine vrei. Eu nu ii urasc pe ucrainieni, doar nu imi pasa de tara aia creata din bucati luate de la altii. Luate de sovietici nu de rusi. Pentru ca daca ma iau dupa logica voastra Ucraina este creatia rusilor si atunci rusii ar avea tot dreptul sa-si ia jucaria acasa. Dar nu e chiar asa.
   • +2 (2 voturi)    
    pentru freestyle (Marţi, 22 iulie 2014, 22:33)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui freestyle

    Dusmanul dusmanului nostru este prietenul nostru !
    Ramane sa ghicesti tu, care este dusmanul nostru. Primordial si de secole ! Ai ghicit ?
    Te ajut ?
    Cine ne-a confiscat tezaurul ? Cine ...? Cine... ?
 • -6 (12 voturi)    
  Ok, am inteles (Marţi, 22 iulie 2014, 1:02)

  KostasP [utilizator]

  Acum lasa-i pe rusi si concentreza-te pe candidatul la presedentie din partea pmp, ca altfel ne mananca din interior. Si inca o sugestie: lasa-l pe ilustrul necunoscut diaconescu si propune pe macovei sau morar ca altfel va face harcea parcea conu' ponta.
 • -5 (11 voturi)    
  Obama jucat iar (Marţi, 22 iulie 2014, 6:28)

  Taras Bulba [utilizator]

  Obama e un mascarici. O dovedeste si intelegerea tripartita facuta intre rebeli, malayezieni si olandezi, Obama da din gura aiurea iar altii fac treaba... vorba aia.....cainii latra, ursul merge :)

  Iata ce zice Razak, prim-ministrul Malayezian.

  << sursa http://mashable.com/2014/07/21/ukraine-mh17-bodies-train-departs-black-boxes/?utm_cid=mash-com-Tw-main-link>>

  "In recent days, we have been working behind the scenes to establish contact with those in charge of the MH17 crash site," Razak said Monday night as a team of Malaysian investigators arrived in the area. "That contact has now been made," he said. "Under difficult and fluid circumstances, we have been discussing the problems that have occupied us all: securing vital evidence from the aircraft, launching an independent investigation, and above all recovering the remains of those who lost their lives."

  Rezak made his announcement as President Barack Obama called reports that the rebels were removing bodies from the crash site “the kind of behavior that has no place in the community of nations.”

  “They have repeatedly prevented international investigators from gaining full access to the wreckage," Obama said. "As investigators approached, they fired their weapons into the air. These separatists are removing evidence from the crash site, all of which begs the question: What exactly are they trying to hide?”
 • +7 (13 voturi)    
  nah si voi acum (Marţi, 22 iulie 2014, 6:44)

  NicolaeStefan [anonim]

  http://abcnews.go.com/International/wireStory/romania-president-blames-russia-downing-plane-24650914

  deci nu va mai plangeti atat americani dau stirea.
  ce e de mirare e idiotenia vest europenilor ... se plang mai mult de ce se intampla in gaza in loc sa se uite ce se intampla in curtea lor. Multi prosti in europa .. mult prea multi pentru binele ei.
 • -10 (18 voturi)    
  Nenea ... (Marţi, 22 iulie 2014, 8:31)

  LianBerthold [anonim]

  ... Băsescu, lătrăul american de serviciu.
  • +8 (10 voturi)    
   Ohoho (Marţi, 22 iulie 2014, 8:49)

   Sani [utilizator] i-a raspuns lui LianBerthold

   Ce usor este sa pui etichete!

   Ar fi trebit sa adaugi de Ponta ceva...sau varu' Iliescu, nu de altceva, dar daca nu sunt unii...sunt ceilalti,...

   Ia zi, Ponta nu este vreun anti-orice care-l cauta la buzunare, pile si doctorate?
   Acum se exemplu este anti-vest si implicit pro-rus!

   Sa nu-mi spui ca astepti sa spuna pe gura ceva de genul: "Eu sunt filo-rus" si de-abia apoi il crezi!

   Pentru tine: O vacanta in Crimeea ceva? Unde sunt prietenii tai rusii carevasazica!?
 • -6 (16 voturi)    
  Da, Domn' Presedinte, aveti dreptate (Marţi, 22 iulie 2014, 8:52)

  Doru_T [utilizator]

  Dar degeaba va apasa greutatea afirmatiilor pentru ca nu constientizati riscurile din spate. Da, Romania este in NATO. Dar Republica Moldova nu e. Astept urmatorul articol al Domnului Valentin Naumescu, articol care sa va faca sa reflectati (pe voi, admiratori ai declaratiei lui Basescu) si sa nu mai credeti ca daca suntem in NATO ne permitem orice fel de declaratii la nivel inalt. Polii puterilor se pot schimba. Istoria ne-a demonstrat-o. Iar noi nu suntem buricul pamantului. Diplomatia este o cale pe care dvs, Domnule Presedinte, nu ati calcat niciodata.
 • -5 (13 voturi)    
  In prima linie (Marţi, 22 iulie 2014, 9:05)

  PARSOR [utilizator]

  Mergi peste ei...Nu mai sta pe ganduri
  Mergi in prima linie, tu presedintele tarii, primul ministru,copii vostrii, parlamentarii, sefii de agentii,baronii locali,..etc.
  Aveti grija la burta.
 • +6 (14 voturi)    
  Etica diplomatică a domnului Hurezeanu. (Marţi, 22 iulie 2014, 9:05)

  VASCO [utilizator]

  Unii politologii consacraţi, vezi d-l Hurezeanu, vezi d-l prof. laptop ( la B1) critică aspru declaraţia preşedintelui în problema Ucrainei, tonul agresiv şi cu o vădită arogantă la adresa mai marilor europei, germania franţa şi italia, vădita cârdăşie a acestora în faţa unei pretins neelucidate încă vinovăţie a lui Putin de implicare în actul terorist .
  Cică nu ar fi de uzanţă diplomatică a pretinde colegilor de Uniune un puţin bun simţ in acest mement dramatic.
  Nu se cade ca preşedintele unei tări mici şi cu un standard de viaţă mizerabil, de care este evident vinovat, să se exprime cu pretenţii privind indeplinirea obligaţiilor asumate în asigurarea dreptului la o minimă securitate.
  Domnul Hurezeanu, ca un om instruit în diplomaţie nu poate accepta ca o slugă în casa europeană să se răsvrătească impotriva jupânilor.
  In perioada Munchenului prin poziţiile slabe în faţa agresiunii, liderii europeni de atunci au pus la alba neagra soarta popoarelor est europene, politică ce a fost continuată cu tărăşenia înţelegerii postbelice a intereselor ţarului de atunci al Rusiei.
  Am rămas cu posibilitatea comentării notei pe serveţelui de cârciumă prin care am fost vânduţi la grămadă în procent de 90 %.
  Despre ce norme diplomatice este vorba în laptopul domnului profesor, despre ce obrăznicie de slugă este vorba domnule Hurezeanu când în văzul lumii întregi se montează cu cinism aceeaşi piesă a reaşezării dominaţiei coloniale asupra
  neamurilor fără apărare când se jefuiesc morţii se fură cadavrele, se şterg sistematic în stilui pădurii de la Catin crimele urmaşilor urmaşilor acestora
  Cu decenii în urmă un mare preşedinte al SUA avertiza mai mari europei asupra pericolului dependenţei totale de un furnizor de gaze, de un deceniu preşedintele a cerut liderilor europei construirea unei alternative asiguratorii de gazul rusesc, şi azi se pune problema riscului,
  Istoria are precedente in iarna rusească iar azi europa este la mila celui de sus
 • -3 (17 voturi)    
  Cred că Putin tremură, puţin, de frică (Marţi, 22 iulie 2014, 9:07)

  periscop [utilizator]

  De frica Marelui Cârmaci.
 • -2 (18 voturi)    
  Basescu vs Putin (Marţi, 22 iulie 2014, 9:46)

  RRP [utilizator]

  Basescule, esti un prost! Nu intelegi ca nu-i razboiul tau! Ce vrei, sa trimiti poporul roman in razboi? Stai naibi linistit in banca ta ca asta e o facatura a americanilor impreuna cu rusii. Chiar nu-ti dai seama!

  Te credeam mai destept. Sau ai fost pus sa dai pe post din gura
  • +2 (2 voturi)    
   Statul in banca ... (Miercuri, 23 iulie 2014, 4:25)

   yyyyyy [utilizator] i-a raspuns lui RRP

   Istoria demonstreaza ca "statul in banca" pe care il recomanzi nu este nici o garantie ca Rusia te lasa in pace, de fapt este cea mai proasta varianta, cei 50 de ani de comunism o demonstreaza ....presedintele face ce trebuie, iar primul ministru si restul politicului ar trebui sa se ralieze - dar la ce te poti astepta de la niste tradatori si capete vesnic plecate decit la tacere lasa ...
 • -3 (17 voturi)    
  Domnule Presedinte.. (Marţi, 22 iulie 2014, 9:51)

  stani [utilizator]

  ... sunteti cel mai bun!
  Eu va propun sa treceti totusi la fapte. Luati arma in mana si plecati in Rusia pentru a omora bestia de la Kremlin, asta ca sa nu apuce sa ne radă el de pe fata pamantului. Eu promit sa va sustin de aici din fotoliul meu comod de acasa, din fata laptopului. Sa stiti ca asta ar fi cu adevart un act eroic din partea dumneavoastra. Asa cum ar fi putut fi si tepele alea din Piata Victoriei... ah, ce vremuri... ce lupte... ce gargara!
  Domnule Presedinte, v-a mai spus cineva ca aduceti putin cu un personaj din Caragiale? Dandanache il chema: "..luptă, luptă si dă-i, si dă-i si luptă..."
 • +1 (15 voturi)    
  base, mai taci naibii cu latratul (Marţi, 22 iulie 2014, 10:19)

  jackalphonse [utilizator]

  ai zice ca esti o putere mondiala, nu alta. inteleg sa ti exprime opinia intr o forma diplomatica, dar ce face base exact ce face catelusul mic cu prietenul dulau din spatele lui. cand s-or intelege cei mari la socoteli, ramanem noi marii razboinici pe dinafara. incep sa nu mai am rabdare pana la toamna...
 • +3 (7 voturi)    
  Rusia si ....rusii (Marţi, 22 iulie 2014, 10:48)

  lukenicholas35 [utilizator]

  Ce este mult mai ingrijorator este sustinerea populara de care beneficiaza Putin chiar si dupa acest atentat. Sa nu uitam ilianele de germani care ieseau in strada si il aclamau pe Hitler.
  Somnul natiunii (ratiunii) naste monstri.
 • -3 (5 voturi)    
  mda... (Marţi, 22 iulie 2014, 11:08)

  liviu_ [utilizator]

  ce sa zic... decat ca base are dreptate, dar ar trebui sa TACA !!!
  pana una alta s-a vazut in ucraina cat de promti sunt nato in a apara o tara de rusi !
  pe langa asta chiar nu vreau sa ma imprumut la banca ca sa-mi platesc factura de la gaz.
  americanii si mai ales UE sunt mult mai rezervati in declaratii decat noi. cred ca ar trebui sa invatam de la ei!
 • 0 (10 voturi)    
  Basescu (Marţi, 22 iulie 2014, 11:30)

  Craciunitza [anonim]

  ne-a facut, pe cei ce iubim Romania, mandri ca avem un Presedinte intelept!, cu atitudine de Barbat de Stat !Rusii sunt infiltrati in Romania din 1990 incoace , si au o armata de servitori pe aici! Stiu tot ce misca in tara asta , din pacate .. Cate uzine nu au falimentat impreuna cu slugile din Romania ?? Multe ....
  • -2 (6 voturi)    
   bine, treci pe la casierie (Marţi, 22 iulie 2014, 12:43)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Craciunitza

   preaiubitul tau numai intelept nu este
  • 0 (8 voturi)    
   glumesti? (Marţi, 22 iulie 2014, 13:00)

   freestyle [utilizator] i-a raspuns lui Craciunitza

   Dar pe romanii din Ucraina cand o sa-i iubesti?
   De ce nu ceri reintroducerea legii minoritatilor care a fost anulata de 'maidanezii" din Kiev? Romaniei i s-a cerut in mod expres aceasta lege ca si o conditie pentru inceperea negocierilor de aderare la UE. Ucrainei de ce nu i s-a cerut? Basescu ca presedinte de ce nu a cerut acest lucru l-a intrunirile la care participa? Ponta de ce nu a cerut parlamentului sa nu voteze acordul de asociere al Ucrainei la UE. Nimeni din Parlamentul Romaniei nu s-a ridicat sa spuna ca este impotriva acestui acord.
   P.S. Pentru mine Basescu este tipul cel mai reprezentativ de politician postrevolutionar. Mincinos, escroc, hot, pungas, adica o hahalera ca toti ceilalti.
 • +4 (4 voturi)    
  132 comentarii !!! SPUNE F. MULT! (Marţi, 22 iulie 2014, 13:07)

  gabbi [utilizator]

  Oare în 2014 vom mai avea un astfel de PREŞEDINTE cu care să ne mândrim şi de afirmaţiile căruia să ne pese.
  • -2 (4 voturi)    
   poate tu (Marţi, 22 iulie 2014, 14:33)

   freestyle [utilizator] i-a raspuns lui gabbi

   Eu in nici un caz.
   Basescu la "brutarie"!
 • +1 (1 vot)    
  Putin (Marţi, 22 iulie 2014, 14:30)

  Liviu-Ludovic [utilizator]

  Pozitia presedintelui este in linii mari corecta si Romania ar trebui sa o asume. Pentru asta, presedintele ar trebui sa trimita o scrisoare prin care sa propuna o hotarare a Parlamenului, care sa sustina pozitia sa.
  De observat doua lucruri: 1) mediile ruse preluate de "RT" incearca sa acrediteze ideea existentei deasupra teritoriului Ucrainei a unor avioane de lupta ucrainiene care asigurau reglarea tirului artileriei ucrainiene impotriva insurgentilor, fapt care, in opinia lor ar fi dus la confuzia si ulterior la doborarea avionului de pasageri. Se vorbeste de avioane AN-26 si AN-30. Scenariul este curios de asemanator cu acela al doborarii in urma cu ceva ani a avionului coreean de pasageri, cand Rusia nu s-a ales cu nicio sanctiune din partea Occidentului; 2) Rusia face presiuni ca Ucraina sa inceteze luptele pentru recuperarea teritoriilor ocupate de separatisti si sa inceapa niste negocieri de pace care sa transnistrizeze regiunea. Romania trebuie sa respinga o asemenea solutie si sa ceara acordarea de ajutor militar de urgenta Ucrainei si sprijin international politic si economic pentru contracararea secesiunii. Urgent trebuie sa fie livrare sisteme antiradar care sa anihileze bateriile de rachete rusesti sol-aer de tip "Bok" care apar si dispar de pe teritoriul ocupat de rebeli. In plan politic, Romania alaturi de alte tari, trebuie sa ceara ONU suspendarea Rusiei din Consiliul de Securitate si aplicarea unui embargou marfurilor rusesti incepand cu gazele, petrolul si armele rusesti. In acelasi timp trebuie luate masuri de introducere a unui sistem de vize descurajant pentru toti cetatenii rusi, cu exceptia diplomatilor, pentru ca poporul rus sa inteleaga ca ce face Putin este inacceptabil in secolul XXI si ca o Rusie de tip medieval nu este acceptabila in concertul international. Pentru restabilirea credibilitatii Rusiei si reluarea unor relatii normale, UE si SUA trebuie sa dea publicitatii un plan de normalizare care sa incepa cu demisia lui Putin.
  • -1 (5 voturi)    
   Pfoai (Marţi, 22 iulie 2014, 15:33)

   Taras Bulba [utilizator] i-a raspuns lui Liviu-Ludovic

   Trebuie sa fi de-a dreptul impertinent, din acelasi aluat cu impertinenta lui Basescu, sa consideri ca acesta are o pozitie corecta dat fiind ca:

   - da verdicte si arata cu degetul in lipsa unei anchete prealabile si a unor dovezi
   - incalca orice fel de norme diplomatice
   - pune Romania intr-o pozitie jenanta fata de Franta, Germania, dar si Rusia
   - ne umileste si mai mult in fata SUA, ai caror lideri sunt probabil uluiti si scarbiti in acelasi timp de limbismul atroce pe care-l dovedesc politicienii romani
 • -3 (5 voturi)    
  TB (Marţi, 22 iulie 2014, 14:56)

  kronk [utilizator]

  S-a sculat diplomatul din el din santul de la Ciresica.Acolo isi face studilii de diplomat.Vrea sa se faca paratraznetul Europei.Mai bine s-ar ocupa de infractorii din familie.Sau dupa 1 decembrie vrea sa-i aiba linga el la Racorica?Sa nu fie singur saracul.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by