Cotidianul Ziua de Constanta publica un e-mail datat martie 2011, atribuit lui Mircea Basescu si adresat Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in care fratele presedintelui vorbeste despre o intalnire cu sotia lui Bercea Mondial si cu fiica acestuia.

"Constanta 02 martie 2011

Subsemnatul, Basescu Mircea, domiciliat in Constanta (date personale), va aduc la cunostinta urmatoarele:

In ziua de luni, 28 Februarie 2011, in jurul orei 20.30, cand am ajuns acasa, ma asteptau sotia d-lui Anghel Sandu (Bercea Mondialul) si fiica sa. Mi-au facut impresia a doua femei foarte ingrijorate de soarta sotului, respectiv tatalui lor. Doreau ca eu sa le ajut in cazul sotului/tatalui. Le-am explicat ca o eu nu pot sa fac nimic si sa aiba incredere ca justitia isi va face corect datoria. Dupa aceasta au plecat de la mine spre Slatina"

A doua zi dimineata, 01 martie 2011, in jurul orei 09.00, in drum spre serviciu, m-am oprit la sediul IPJ Constanta, si, intr-o scurta discutie pe care a avut-o cu dl Dumitru Catana, seful IPJ Constanta, l-am informat despre vizita din seara precedenta.

Astazi, 02 martie 2011, in jurul orei 04.45, am fost trezit din somn de aceleasi musafire ca in seara precedenta. Parea ca nici nu stiau ca astazi domnul Anghel Sandu urma sa aiba proces, dar doreau ca acesta sa fie eliberat si credeau ca eu pot rezolva aceasta problema. Le-am explicat din nou ca eu nu pot sa fac nimic si sa aiba incredere in justitie. Dupa aproximativ 15 minute de discutii, au plecat din nou spre Slatina.

Am tinut sa va aduc aceste lucruri la cunostinta intrucat exista posibilitatea ca aceste vizite sa se repete si nu vreau sa se creeze impresia sau sa se speculeze ca as putea incerca sa influentez in vreun fel luarea unei hotarari corecte de catre completul de judecata de la Slatina. Va doresc o seara placuta. Mircea Basescu", se arata in acest mai atribuit lui Mircea Basescu.

Ziua de Constanta sustine, citand "surse bine informate", ca acest e-mail ar fi ajuns si in atentia judecatoarei Dana Titian, din cadrul Curtii de Apel Alba Iulia, fostul consilier al Procurorului General al Romaniei Laura Codruta Kovesi.