Seful Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a declarat vineri, pentru Agerpres, ca a sesizat CSM si CNA cu privire la afirmatiile mincinoase, de o gravitate extrema, care au fost formulate doar cu scopul de a decredibiliza persoana sa si a DNA, si ca analizeaza posibilitatea de a actiona in instanta pe cei care le fac cu scopul exclusiv de a stirbi autoritatea personala si profesionala a procurorilor.

Laura Codruta KovesiFoto: Agerpres

"In cursul zilei de astazi (n.r. vineri) am decis sa sesizez Consiliul Superior al Magistraturii si Consiliul National al Audiovizualului cu privire la afirmatiile mincinoase, de o gravitate extrema, care au fost formulate in cursul zilei de ieri doar cu scopul de a decredibiliza persoana mea si a institutiei, precum si a intregului colectiv din cadru DNA", a afirmat Kovesi.

Seful DNA a subliniat ca va raspunde prin caile legale la astfel de actiuni defaimatoare.

"Cu toate ca atunci cand se fac afirmatii mincinoase nu putem sa dam un raspuns imediat, noi uzam de caile legale si raspundem prin caile legale la astfel de actiuni defaimatoare. Voi analiza posibilitatea de a actiona in instanta pe cei care fac afirmatii mincinoase doar cu scopul exclusiv de a stirbi autoritatea personala si profesionala a procurorilor din cadrul DNA, dar si a mea in calitate de procuror sef al acestei directii. Dincolo de aceste tentative de a intimida activitatea procurorilor si de a denigra activitatea procurorilor, noi o sa ne continuam activ in acelasi ritm cu responsabilitate, independenta si cu respectarea legii", a mai spus Kovesi.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, le-a spus joi jurnalistilor, prin geamul dubei care l-a adus la DNA de la penitenciar, ca ar fi dat 2 milioane de euro pentru a fi scapat de inchisoare si ca in acest caz ar fi implicat presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, si procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi.

"Mi-a promis Livia Stanciu. Avem date despre Livia Stanciu", a afirmat el.