Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis joi cererea de eliberare din arest formulata de Ioana Vonica, sotia omului de afaceri Ilie Vonica din Sibiu, care s-a sinucis marti, informeaza Agerpres.

Instanta a decis inlocuirea masurii arestului preventiv cu masura controlului judiciar, insa decizia nu este definitiva, iar procurorii pot face contestatie.

Ioana Vonica a fost arestata preventiv in dosarul retetelor false, ea solicitand tribunalului sa fie lasata in libertate pentru a putea asista la inmormantarea sotului ei.

Ilie Vonica s-a aruncat marti, de pe terasa casei sale din Sibiu, dupa care, in stare foarte grava, a fost dus de o ambulanta SMURD, la Spitalul European Polisano, unde colegii sai au incercat in zadar sa il salveze, avand principalele vase de sange afectate. Omul de afaceri sibian a lasat in urma sa o scrisoare de cinci pagini, in care mentioneaza de scandalul retetelor false, in care este implicata sotia sa, Ioana Vonica, in prezent arestata.

Gestul lui Ilie Vonica a venit la 24 de ore dupa ce a aflat ca sotia sa va ramane dupa gratii, in urma deciziei Curtii de Apel Bucuresti, care a respins contestatiile celor noua persoane arestate in dosarul retetelor false. In acest dosar, statul a fost prejudiciat cu 3,5 milioane de euro.

Cunoscut ca fondatorul primului spital privat din Romania, Polisano, de la Sibiu, doctorul Ilie Vonica a facut avere in domeniul sanatatii.