- Filmarea aeriana a fost realizata prin contributiile utilizatorilor forumurilor: forum.peundemerg.ro, sckyscrapercity.com si forum construim.romania.ro.
Video-ul a fost realizat incepand din capatul autostrazii dinspre Sibiu, din capatul centurii parte a autostrazii A1, si continua pe deasupra traseului cu Lotul 4 Sibiu Vest - Saliste si cu Lotul 3 Saliste - Cunta (incepand cu minutul 5:10).
Fata de ultima filmare aeriana deasupra acestui lot, lucrarile par a nu fi progresat aproape deloc, iar pe intreaga lungime a santierului prezenta constructorului este aproape inexistenta.
Filmarea a fost realizata de Inter-Fly la comanda forumurilor de infrastructura.
Lotul 3 - Cunta - Saliste - km 43+855 - km 65+965
- 22,11 km, valoare 604,7 mil. lei fara TVA
- antreprenor general: Impregilo SpA
- trei poduri peste cursuri de apa, trei pasaje peste cai de comunicatie, un viaduct (cel de un km de la Aciliu), un nod rutier (Apoldu de Jos), un spatiu de parcare si servicii
- termen de finalizare (initial): aprilie 2013
Lotul 3 din Orastie - Sibiu - intarzieri cauzate de alunecarile de teren
Lotul 3 este singurul aflat inca in lucru din autostrada Orastie - Sibiu (4 loturi, 82 km). Celelalte loturi au fost inaugurate in decembrie 2013.
Intarzierea pe acest lot vine in urma problemelor generate de alunecari de teren aparute in doua puncte in zona Apoldu. Din cauza problemelor, potrivit informatiilor publicate de CNADNR, costul lotului ar urma sa creasca chiar si cu 20%.
Constructorii - italienii de la Impregilo SpA - spun ca problemele de teren nu au fost prevazute inainte de atribuirea contractelor.
Problemele majore au aparut tocmai de o parte si de alta a celei mai impresionante lucrari, viaductul de un kilometru de la Aciliu, cel mai inalt viaduct din tara. Problemele aparute nu au putut fi gestionate de antreprenorul italian Impregilo, iar lucrarile la acest lot au acumulat cele mai mari intarzieri.
Aici constructorii au sesizat CNADNR inca din noiembrie 2012 si au propus modificarea proiectului si construirea unui tunel prin deal. Autoritatile au acceptat noua solutie abia in aceasta vara lui 2013.
Astfel, la Aciliu, CNADNR a acceptat propunerea constructorului de a realiza un tunel dublu in lungime de 250 de metri in zona dealului cu probleme, in continuarea dinspre est a viaductului.
Dar cand se da vina ca pe o portiune de 250m sunt alunecari de teren, iar pe restul de 20km autostrada inca nu e asfaltata, cu marcaje gata, desi termenul de inaugurare era aprilie 2013. Cum se numeste asta?
Nu e teapa data statului roman, dublata de rea vointa?
80% din problemele cu lucrarile din Romania sunt datorate nefinantarii firmei executante. Nu ma refer aici la cine a catigat licitatia, ci acea firma care a subcontractat o lucrare sau mai multe. De ce? Pentru ca firma castigatoare, subcontracteaza unei firme a care putere financiara nu suporta intarzierile birocratice ale statului. Aici se poate lucra un pic contract, la modul de executare al lui in privinta tertilor si a unei linii de finantare.
10% din cauza unor probleme tehnice. In mod normal din punct de vedere statistic, ar fi trebuit sa fie mai mare, dar deh problema de mai sus ia fata.
10% cand firme fara competenta, sau cu angajati ca tine isi pun aplicare gandurile de dimineata.
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16466116-dronele-sub-1-camera-foto-video-necesita-permis-zbor-autoritatea-aeronautica.htm
Ce proiect este ala cind nu se tine seama de structura geologica ?
Ce management de proiect este ala cind la executia lucrarilor se constata diferente intre teren si proiect ?
Unde-i veriga slaba ???,
Ce executant ,ce profesionist a fost acela care a mers mai departe cu lucrarea fara sa cheme proiectantul la fata locului ?
Unde sunt PV pentru lucrari ascunse ???.
Inlantuirea de indiferenta,prostie,lipsa de experienta a dus la acest dezastru !!!,asa au fost selectati !!!,
cinei responsabil de selectia ofertantilor ???
Creazarea unu proiect de la 0 ar fi fost ceva costisitor. Asa ca s-a facut ceva degeaba cu un pret mai mic.
Suntem ca saracii aia care iau portofele Armani din piata la juma de pret.