Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) informeaza, luni, ca procurorii au primit de la ROMATSA documente referitoare la briefing-ul meteorologic al zborului si transcrierile convorbirilor purtate de personalul acestei institutii in cadrul anchetei privind accidentul aviatic din Apuseni.

Potrivit unui comunicat al PICCJ transmis luni si citat de Agerpres, in perioada 10 - 14 martie procurorii Sectiei Parchetelor Militare, desemnati sa instrumenteze acest dosar, au efectuat mai multe acte de urmarire penala, printre care si audieri de martori, respectiv personal al Scolii Superioare de Aviatie Civila, precum si ofiteri de rang superior din cadrul Jandarmeriei Romane si Inspectoratului General al Aviatiei Civile.

Anchetatorii au solicitat documente de la ROMATSA referitoare la briefing-ul meteorologic al zborului si transcrierile convorbirilor purtate de personalul acestei institutii, care si-a indeplinit atributiile specifice in timpul zborului aeronavei, actele fiind primite si analizate.

De asemenea, au solicitat fisele de caz de la Serviciul de Telecomunicatii Speciale referitoare la accidentul aviatic si procedura urmata de operatorii serviciului 112, de la sesizare si pana la inchiderea cazului, potrivit metodologiilor, procedurilor operationale si protocoalelor in vigoare, si a fost facuta o adresa Ministerului Transporturilor privind punerea la dispozitie a raportului preliminar intocmit de inspectorii Centrului de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile (CIAS).

Sursa citata precizeaza ca in cauza urmeaza sa se desfasoare noi audieri.

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten - Norman Islander (BN 2) cu sapte persoane la bord s-a prabusit intr-o zona impadurita din Apuseni, in zona Varfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.

In avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul si o echipa de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni si de la Spitalul Elias. Medicii erau transportati la Oradea, unde urmau sa participe la o operatie de prelevare de organe pentru transplant.

Pilotul Adrian Iovan si o tanara, ofiter-student, si-au pierdut viata in urma accidentului aviatic.