Premierul Victor Ponta a declarat vineri la Tbilisi, intr-o conferinta comuna cu omologul georgian, ca Romania si Georgia au experiente istorice comune si stiu foarte bine ce inseamna lipsa de securitate. Seful Executivului a aratat ca Romania sustine parcursul european al Georgiei si al Republicii Moldova, dar si apropierea Georgiei de NATO.

"Vreau sa reafirm sprijinul Romaniei pentru procesul de apropiere a Georgiei de Alianta Nord Atlantica. Romania a sprijinit intotdeauna acest proces. Ca si Georgia, avem o experienta istorica comuna, stim foarte bine ce inseamna lipsa de siguranta, stim foarte bine ca traim intr-o regiune extrem de dificila si de complicata, cu multe crize, ultima este cea din Ucraina dar probabil ca nu va fi de fapt ultima ci vor fi si altele", a spus Ponta, citat de Agerpres.

Intr-o declaratie de presa comuna cu premierul georgian Irakli Garibasvili, seful Guvernului de la Bucuresti a reiterat sprijinul pe care Romania il acorda Georgiei pentru alegerea facuta privind parcursul european alaturi de Republica Moldova si a afirmat ca tara noastra trebuie sa faca mai multe pentru ca aceste state sa se simta dorite in Uniunea Europeana.

La nivelul relatiilor economice bilaterale, Ponta a insistat asupra reluarii activitatii comisiei economice mixte romano-georgiene, arata agentia de presa citata.

"Am constatat ca au trecut 12 ani de la ultima comisie economica mixta Georgia- Romania, e inacceptabil de mult timp de atunci. Doar Marea Neagra este intre noi, nu suntem atat de departe, avem un nivel al schimburilor comerciale care evident poate fi crescut, pentru ca Georgia este principalul partener comercial al Romaniei in aceasta zona, cu un potential extraordinar in zona de transport si o legatura directa intre porturile din Georgia Batumi in special si Constanta ar fi in avantajul ambelor tari", a sustinut Victor Ponta.

La randul sau, premierul georgian a multumit Romaniei pentru fermitatea cu care se pronunta pentru integritatea teritoriala a Georgiei si pentru sprijinul acordat in vederea integrarii Georgiei in structurile europene.