Presedintele Traian Basescu a numit-o pe Carmen-Anca Catanescu in functia de consilier de stat la Departamentul Constitutional Legislativ, potrivit unei decizii semnate luni, informeaza Administratia Prezidentiala.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat luni, 17 februarie a.c., Decizia prin care doamna Carmen-Anca Catanescu se numeste in functia de consilier de stat la Departamentul Constitutional Legislativ", se arata in comunicatul Presedintiei.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale, Catanescu are 34 de ani, iar la capitolul studii sunt mentionate: Facultatea de Stiinte Juridice; Academia de Politie 'Al. I. Cuza'; postuniversitar stiinte penale, Academia de Politie 'Al. I. Cuza', Facultatea de Stiinte Juridice, Bucuresti; Institutul Diplomatic Roman, noteaza Agerpres.

In privinta activitatii profesionale, Carmen-Anca Catanescu a fost, in 2007, inspector de munca la Inspectoratul Teritorial de Munca Arad, dupa care consilier juridic la Primaria orasului Chisineu-Cris, jud. Arad, apoi consilier juridic la Directia contencios, Oficiul National al Registrului Comertului Bucuresti.

In perioada aprilie 2009 - noiembrie 2010, a fost expert parlamentar in cadrul Senatului, intre noiembrie 2010 si martie 2011 - consilier al secretarului de stat, sef al Departamentului de ordine si siguranta publica din MAI.

Din martie 2011 pana in februarie 2012, Catanescu a fost consilier al ministrului de Interne, dupa care expert parlamentar in cadrul Senatului, iar din iunie 2012 pana in februarie 2014 a fost consilier parlamentar in cadrul Directiei Generale Legislative, Senatul Romaniei.

Pe 28 ianuarie, presedintele Traian Basescu a semnat mai multe decrete si decizii de eliberare din functie incepand cu 1 februarie a unor consilieri prezidentiali si de stat.

Astfel, Basescu a semnat decretele de eliberare din functie a consilierilor prezidentiali: Gabriel Berca, Adrian Radulescu, Sebastian Lazaroiu, Virgil Paunescu, Daniel Funeriu.

De asemenea, presedintele a semnat deciziile de eliberare din functie a consilierilor de stat: Maria Bitang, Raluca Boboc si Daniel-Andrei Moldoveanu.