Una dintre victimele accidentului aviatic de luni dupa-amiaza, din Muntii Apuseni, a murit, a declarat, in cursul serii, purtatorul de cuvant al ISU Alba, Alina Marescu, fara a preciza numele acesteia. Adrian Iovan, care pilota avionul aterizat fortat, este persoana decedata in accidentul aviatic, au declarat, pentru Mediafax, surse din MAI.

UPDATE Adjunctul Salvamont Bihor, Adrian Marin, a confirmat, dupa miezul noptii, ca pilotul Adrian Iovan a decedat, precizand ca mai exista o victima, o studenta rezidenta.

Toate cele sapte persoane din avionul care a aterizat fortat au fost gasite de un padurar.

Purtatorul de cuvant al ISU Alba, Alina Marescu, a declarat ca una dintre victimele accidentului a murit, a declarat, in cursul serii, fara a preciza numele acesteia.

Aceasta a precizat ca o persoana din cele sapte aflate in avionul care a aterizat fortat a murit, iar celelalte sase victime au fost preluate de echipele de salvare si vor fi coborate pana in comuna Horea, de unde vor fi preluate de ambulante.

Iovan avea 55 de ani si o cariera de peste 30 de ani ca pilot la Tarom si BlueAir.

Adrian Iovan avea o experienta de peste 16.000 de ore de zbor si licentele in termen de valabilitate, potrivit Ministerului Transporturilor.

Dupa pensionare, el le preda studentilor din anii terminali ai Scolii de Piloti si pilota avioane de mici dimensiuni.

Adrian Iovan a fost casatorit cu designerul Romanita Iovan, pe care a cunoscut-o in timpul unui zbor. Au impreuna un fiu, Albert. Pilotul avea si o fiica, in varsta de 27 de ani, dintr-o casatorie anterioara.

Adrian Iovan a fost intens mediatizat dupa ce a impuscat mortal un hot care incerca sa sparga locuinta familiei, in octombrie 2005.

Pilotul Adrian Iovan a avut ultima convorbire cu cei de la Romatsa dupa ce a trecut de Sibiu, cand a anuntat ca va cobori la o altitudine de 2.100 de metri, mai mica decat cea normala, pentru ca nu vedea nimic din cauza cetii, a declarat luni, pentru Mediafax, presedintele Romatsa, Aleodor Francu.

Directorul Romatsa, Aleodor Francu, a precizat ca aeronova condusa de Iovan a plecat in scop umanitar, pilotul avand ultima convorbire cu ei dupa ce a depasit zona Sibiului.

Pilotul ar fi anuntat atunci ca va cobari la 2.100 de metri, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, explicand ca nu vede nimic din cauza cetii.

"A coborat pentru a vedea spatiul. In acel moment, s-a pierdut legatura cu el. De la inceput, s-a stiut ca sunt conditii meteo nefavorabile, dar au plecat in aceasta cursa umanitara. Si faptul ca a reusit sa coboare aeronava intr-o zona extrem de dificila din punct de vedere al reliefului si al conditiilor meteorologice este un succes al pilotului", a declarat presedintele Romatsa.

Citeste si: