Persoanele suspectate ca au spart mai multe locuinte si au furat diferite obiecte de valoare, bani si aparatura electronica ar fi incercat sa fure si din locuinta ambasadorului Romaniei in Belgia, Stefan Tinca, au declarat surse din Politie pentru Agerpres.

Potrivit surselor citate, Tinca a si depus o plangere la Politia Capitalei in luna septembrie a anului trecut.

Peste 200 de politisti au efectuat duminica 24 de perchezitii in Bucuresti, Ilfov si Giurgiu la persoane suspectate de furturi din locuinte.

In prezent, 25 de persoane sunt audiate de politisti, 19 dintre ele la Sectia 5 iar sase, la Serviciul Investigatii Criminale Sector 1.

Hotii, care nu actionau "la pont", ar fi spart cel putin 20 de locuinte, majoritatea in Capitala, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 150.000 de lei, au mai mentionat sursele citate. Potrivit acestora, din retea faceau parte si minori, care erau folositi ca intermediari.

Cei in cauza actionau cu precadere in cartierul Straulesti din Capitala, dar si in localitati limitrofe, prin escaladare si fortarea usilor si geamurilor si furau din locuinte aparatura electronica, bunuri de mare valoare precum ATV-uri sau generatoare industriale, bani si bijuterii, pe care apoi le vindeau unor persoane cu stare materiala buna. Tranzactiile erau efectuate prin intermediul unor cunoscuti sau chiar personal in Bucuresti, Giurgiu si Ilfov.