Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis luni sa judece marti recursul ofiterului de politie Traian Berbeceanu, fostul sef al BCCO Alba, la decizia prin care a fost arestat preventiv pentru 29 de zile intr-un dosar de evaziune fiscala.

Comisarul sef Traian Berbeceanu este invinuit intr-un dosar de evaziune fiscala cu produse petroliere, el fiind acuzat de sprijinire a unui grup infractional neorganizat si sprijinirea infractorului, marturie mincinoasa si fals in declaratii.

Traian Berbeceanu a sustinut in fata anchetatorilor ca este nevinovat.

Acesta s-a aflat la conducerea BCCO Alba din anul 2005, iar in anul 2007 a fost declarat politistul anului, remarcandu-se prin dosarele impotriva grupurilor infractionale organizate.

Fostul sef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, acuzat ca a sprijinit o grupare suspectata de evaziune fiscala cu produse petroliere, a fost arestat preventiv in 24 octombrie, printr-o decizie luata de Curtea de Apel Alba Iulia, la propunerea procurorilor DIICOT.

Procurorii au stabilit ca seful BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, a ajutat invinuitii, dandu-le informatii despre activitatile investigative desfasurate de DIICOT sau despre stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infractiuni economice de catre membrii gruparii infractionale. Acesta i-ar fi anuntat si despre perchezitii si audieri de martori si le-ar fi dat spus cum pot evita probarea activitatilor infractionale, atentionandu-i cu privire la evitarea utilizarii comunicarilor prin telefon.