Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat duminica, in emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV, ca reteritorializarea cainilor vagabonzi a fost, probabil, "cea mai mare prostie" dintre actiunile facute dupa discutiile cu ONG-urile, in vederea rezolvarii problemei maidanezilor.

Edilul sef al Capitalei a enumerat etapele parcurse pentru rezolvarea problemei cainilor fara stapan, in urma "discutiilor cu ONG-urile" purtate anterior modificarii legislative ce permite acum municipalitatii sa eutanasieze maidanezii, citeaza Mediafax.

"Dupa ore intregi de discutii cu ONG-urile si cu protest in fata primariei, prin care mi-au cerut sa-i prindem (pe caini - n.r.), i-am prins. Sa-i sterilizati, i-am sterilizat. Sa le puneti crotalii, le-am pus crotalii. Sa le puneti CIP, le punem CIP, si sa-i reteritorializati. Probabil aceasta a fost cea mai mare prostie, pentru ca la bloc nimeni nu a avut grija de ei. I-am dus acolo, i-am lasat fara mancare, fara apa, fara ingrijire. Au plecat si s-au constituit in haite", a spus Oprescu, despre masurile luate in anii precedenti.

Intrebat cine este vinovat pentru nerezolvarea problemei, Sorin Oprescu a spus ca "toata lumea este de vina", dar "in special cei care s-au declarat iubitori de animale".

"Toata lumea este de vina, care a privit usor treaba asta, in special cei care s-au declarat iubitori de caini si nu au facut nimic, numai galagie", a declarat primarul general, care a precizat, in acelasi context, ca administratia era, pana acum, "incatusata de lege".

Intrebat cand estimeaza ca ar putea fi rezolvata problema cainilor vagabonzi, Oprescu a anuntat, si cu acest prilej, termenul de 18 luni pentru strangerea majoritatii maidanezilor de pe strazi, "indicele de control" fiind scaderea cu 90 la suta a numarului celor muscati de acestia.