Mircea Radulian, directorul stiintific al Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), a declarat miercuri la B1 TV ca, din punct de vedere stiintific, este imposibila producerea unui cutremur mai mare de 5,5 magnitudine in Vrancea.

"E posibil, nu se poate exclude, sa fie un cutremur mai mare de 5,5 magnitudine. S-a mai intamplat in decursul istoriei zonei Vrancea, insa probabilitatea pentru astfel de cutremure e destul de mica", a afirmat Radulian, citat de B1.ro.

"E imposibil din punctul de vedere al activitatii de replici. Dar se poate intampla sa apara mai multe cutremure cu o magnitudine mai mare¬, a explicat directorul stiintific al INFP.

Mai multe cutremure avand magnitudini de cel putin 3 grade s-au produs in ultimele 10 zile in zona seismica Vrancea.

Doua cutremure avand magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-au succedat sambata, la 23.37, si duminica la 00.23, in zona Vrancea, respectiv Vrancea - Buzau.

Un alt cutremur, de 3,5 grade pe scara Richter, s-a produs sambata, la 11.58, in zona Vrancea.

Pe 6 octombrie, aceeasi zona seismica a fost afectata de un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter, simtit si la Bucuresti, dar si in nordul Bulgariei si in Republica Moldova.

Anul acesta, in zona Vrancea s-au mai produs sase cutremure cu magnitudinea de cel putin 4 grade, la 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) si 6 martie (4,2 grade).