Premierul Victor Ponta a avut o discutie de peste un sfert de ora cu Insarcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice SUA la Bucuresti, Duane Butcher, legata inclusiv de situatia creata de revocarea lui Lucian Papici de la Sectia I DNA, Ponta precizand pentru agentia de presa Mediafax ca i-a explicat acestuia situatia.

Duane ButcherFoto: Ambasada SUA

Discutia a avut loc la Palatul Bragadiru, cu ocazia receptiei oferite pentru Ziua Nationala a Germaniei, cei doi oficiali retragandu-se la un moment dat intr-un spatiu privat, unde au discutat timp de peste un sfert de ora.

Intrebat de agentia de presa citata daca a discutat cu oficialul american si despre noile numiri la DNA, in ideea ca acestora li se terminasera mandatele, Ponta a precizat ca a explicat acestuia situatia.

In luna decembrie, dupa ce ambasadorul american Mark Gitenstein si-a incheiat mandatul in Romania, Duane Butcher, adjunctul sefului misiunii diplomatice a SUA, a devenit Insarcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice a SUA. El ocupa aceasta functie pana la sosirea noului ambasador al SUA in Romania.

Premierul urmeaza sa efectueze in perioada urmatoare si o vizita in SUA.