Ministerul Educatiei cauta, impreuna cu Ministerul Finantelor, solutii pentru decontarea cheltuielilor de transport ale cadrelor didactice navetiste din invatamantul preuniversitar, incepand de anul viitor, a afirmat sambata, la Pitesti, ministrul Remus Pricopie, potrivit Agerpres.

Remus PricopieFoto: Agerpres

"Acest subiect a fost discutat cu sindicatele, a fost discutat cu Ministerul de Finante. Noi, in momentul de fata, analizam ce posibilitati exista pentru anii urmatori, incepand chiar cu bugetul din 2014. As vrea mai intai sa am un tablou foarte clar si dupa aceea sa ne putem pronunta", a declarat Remus Pricopie.

In opinia sa, modificarea legislativa ceruta de sindicate, in sensul obligarii autoritatilor locale sa acopere costurile navetei cadrelor didactice, nu poate avea rezultate concrete fara gasirea unor surse de finantare.

"Ceea ce pot spune acum este ca, intr-adevar, sunt probleme, pentru ca, in conformitate cu legislatia, decontul navetei se poate face la nivelul autoritatii locale. Ori acest 'se poate' introduce din start unele diferente, in sensul in care sunt unele autoritati locale care onoreaza aceasta prevedere legala, in timp ce altele nu, motivand prin lipsa de fonduri. Sindicatele au cerut ca acest articol sa fie schimbat si sa apara obligativitatea de a deconta. In momentul in care iei o astfel de decizie trebuie, insa, sa te asiguri ca acea masura este si implementabila. Prin urmare, retinerea noastra nu este de a schimba legea in acest sens, dar mai intai trebuie sa vedem in ce masura, daca schimbam legea, ea devine si efectiva", a explicat ministrul Educatiei.

Ministrul Remus Pricopie a participat, sambata, la inaugurarea Centrului de Excelenta de la Universitatea din Pitesti, realizat in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Arges si destinat pregatirii elevilor cu rezultate deosebite din invatamantul preuniversitar.