Doi cetateni romani se numara printre victimele unui atentat care a avut loc marti dimineata la Kabul, in Afganistan, a anuntat Ministerul Afacerilor Externe, care a confirmat ca unul dintre romani si-a pierdut viata, iar altul este ranit, in stare stabila, si se afla sub ingrijire medicala.

"Referitor la situatia celor doi cetateni romani, victime ale atentatului care a avut loc in aceasta dimineata la Kabul, Afganistan, Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca, in urma finalizarii procedurilor specifice, misiunea diplomatica a Romaniei la Kabul a confirmat oficial decesul cetateanului roman, dat disparut in urma atentatului.

Cel de-al doilea cetatean roman este ranit si se afla, in continuare, sub ingrijire medicala, starea de sanatate fiind stabila.

Ministerul Afacerilor Externe a comunicat informatiile, atat cu privire la cetateanul roman decedat, cat si cu privire la cel ranit, catre autoritatile romane competente, in vederea contactarii si informarii familiilor acestora.

Misiunea diplomatica a Romaniei se afla in contact permanent cu autoritatile locale si aliate, fiind pregatita sa acorde asistenta consulara necesara, in baza competentelor legale," se arata in comunicat.

Un atac comis marti dimineata la Kabul impotriva unei companii straine de transport care colabora ISAF, forta NATO din Afganistan, a provocat moartea a cel putin sapte persoane, anuntase politia din oras, potrivit AFP.

"Patru paznici nepalezi, unul afgan si doi civili afgani", au fost ucisi in urma atacului, a declarat seful politiei din Kabul, Mohammad Ayub Salangi, precizand ca toti atacatorii, respectiv aproximativ trei persoane, au fost ucisi.

Politia, a precizat, de asemenea, ca trei sau patru persoane au fost ranite.

Atacul, care a avut loc in jurul orei locale 04.30 (03.00 ora Romaniei), "a fost comis impotriva unei companii de transport logistic ce lucra cu fortele internationale", a explicat Mohammad Daud Amin, seful adjunct al politiei din Kabul, noteaza AFP, citat de Mediafax.

Potrivit primelor constatari, un camion plin cu explozibil a explodat in fata unei intrari a complexului industrial, creand un crater enorm. Un schimb de focuri a avut loc ulterior intre garzi si doi sau trei kamilaze, timp de aproximativ 40 de minute, a explicat seful politiei.

Un fum gros se ridica deasupra zonei vizate de atac, care a distrus complet o parte din intrarea in cladire, a constat un fotograf al AFP. Un batran ranit si cu fata plina de sange purta un pansament in jurul capului.

Numeroase companii straine lucreaza cu ISAF in Afganistan.

Atacul nu a fost revendicat marti dimineata dar talibanii, care lupta impotriva Guvernului de la Kabul si a fortei NATO conduse de Statele Unite, trimit periodic comandouri de atacatori sinucigasi in capitala afgana.